dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurVice-president Suriname: rol media veranderd

Vice-president Suriname: rol media veranderd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – De rol van de media is aan het veranderen en niet bepaald ten goede. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De machtspositie die deze instituten innemen kan onder druk komen te staan. Deze ontwikkeling kan vele negatieve gevolgen met zich meebrengen voor met name de samenleving.

Misbruik om uiteenlopende redenen is dan niet ver meer. “Het is verontrustend dat de media hun oorspronkelijke rol van informatieverstrekker verliezen”, zegt Sardjoe. Hoewel mensen niet geneigd zijn alles dat gepresenteerd wordt te slikken, blijft de kans groot dat ongewenste beïnvloeding plaatsvindt. De risico’s voor de samenleving blijven dan ook onverantwoordelijk groot.

Klachten over het gedrag van journalisten blijven niet uit. Of dat moet leiden tot meer toezicht op de media of strakkere gedragsregels is voorlopig nog een punt van discussie. De Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ, beaamt dat het aantal klachten toeneemt. “Door zelfregulering kunnen we voorkomen dat vanuit de regering maatregelen getroffen worden”, zegt SVJ-voorzitter Rachel Lobo-van der Kooije.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. ik vind het een goede zaak dat de media een spiegel voorhouden en kijken naar de rol die ze hebben om dit land tot ontwikkeling te brengen ik luister graag naar nieuws uit suriname op het net ik verbaas mij dat er nu pas iemand de media naar hun verantwoordelijkheid wijst lijk of iedereen journalist is en ze roepen van alles sommige radio stations gaan nog verder ik zal geen namen noemen de media in suriname is door geslagen niet allemaal dat moet wel gezeg worden , je heb tegenwoordig zelf spookamtenaren in suriname die journalisten zijn .


  Maak melding
 2. Als er door een democratische regering censuur wordt opgelegd aan de media en journalistiek, dan wordt het hoog tijd deze figuren letterlijk op te ruimen!!!!


  Maak melding
 3. Jij bent een van de spook ambtenaren,je profiteert vanmijn belastingsgeld,het is makkelijk te liggen slapen en maandelijks je geld op te halen,journalisten moeten hun werk in zeer moeilijke omstandigheden verichten,met een oudebok saradju die vaak commentaar heeft noemt men dit democratie ?// er gebeurd zoveel ze mogen niet alles doorgeven het verwondert mij niet dat men toch zijn best doet,om stiekem wat nieuws te achterhalen.


  Maak melding
 4. ik lees dit artikel vol verbijstering. Waarom gaat het de verkeerde kant op met de journalisiek? Wie stelt die grens?
  Dit is de grondslag van DEMOCRATIE..vrijheid van meningsuiting. Als de regering steelt moet dit gemeld worden.

  Het lijkt alsof de regering/machthebbers van het land ‘Bouterse’kuren willen gaan vertonen!! Je schrijft wat wij willen of???!!!

  Ben benieuwd hoe dit gaat eindigen.

  Aboeng
  Maatje


  Maak melding
 5. De media in Suriname moet veel professioneler worden, hogere standaardten creeeren voor zichzelf, veel educatievere programma’s maken, de staatsinstellingen en landsdienaren veel kritischer volgen…


  Maak melding
 6. Ik vind het een goede zaak dat de media
  de regeerders een spiegel voorhouden.
  Niet andersom, daar hebben wij de
  rechter voor ingehuurd.
  Indien wie dan ook (incluis de zittende
  regering) het niet eens is met een publicatie
  dan stapt men naar de rechter.

  Geen censuur! Dat hebben wij niet gepikt van
  de gloote leidel en zijn domgezelschap en
  dat zullen wij ook niet pikken van de huidige
  regering. Controle moet er zijn en blijven,
  niet alleen van het parlement. Een mens is nu
  eenmaal niet onfeilbaar!


  Maak melding
 7. VP..Sarasara zit gewoon uit zijn duim te zuigen…en uit zijn nek te (l.llen)als men het over de waarheid wil hebben…begint hij als eerste te brullen….en te driegen…wat hij moet doen is de hele media op de pay rol van lanti zetten….and never underpay them…dan weten zij wat zij moeten doen…..Sarasara…yu sabi… gewoon ACCOMMODEREN…..Ja ben jij daar VP.(want dati unu-sabie ba !!! accommoderen: wie wil sluit zich aan…anders yu latie…meneer/mevrouw de journalist/e.


  Maak melding
 8. DU wat wil je eingelijk leefje of staat je hoofstil wat is in jouw ogen goed weet je zelf wat je wil of is je geboorte ook een foutje geweest de journalisten kennen hun verantwoording ze zijn tenminste geschoold
  wat voor nieuws wil je horen uit suriname
  je heb er geen band mee je geloof ook niet in je zelf jongen je heb hulp nodig zoek hulp voor het te laat is je bent op alles tegen ook tegen je zelf.

  Saphatia


  Maak melding
 9. Du,
  Nu begrijp ik waarom iedereen zo reageert op je reacties.Als jij achter de VP staat met z’n uitspraken om de journalistiek te muilkorven ben ik bang dat er bij jou een ernstige geestelijke verarming optreedt. Wie aan de weg timmert moet veel bekijks verwachten. Je hoeft je er niet voor te schamen om de naam van Skyradio te noemen. Daar krijg je tenminste op de minuut af info over wat er in Suriname gebeurt.
  Dus Du hoe lang denk je dat de VP en Pres. dit volk nog kunnen achterhouden? Het zal echt niet lang meer duren.


  Maak melding
 10. waneer houd deze soap nou op geachte redaktie zijn er geen balangrijkere dingens die in suriname gebeuren die aandacht moeten krijgen , wat een onzin iedereen moet zwijgen nova mag niets zeggen spong man niets zeggen we leven hier in een vrije wereld , in nederland heeft iedereen een mening houden zo , dit land is sterk om zijn pers vrijheid daar kunnen wij wat van leren en niet iedere keer zo bekrompen doen .

  du

  Mijn reactie: Wat moeten we hiermee??
  Is men gestoord of kan men niet helpen?


  Maak melding
 11. nummer drie ik reageer niet meer op jou dom gelul .nergens staat dat de pers aan banden moet worden gelecht als ik in de tijd van jou leider akuba die radio station liet kapot schieten dus jij nummer 3 moet jou smoel houden over pers vrijheid ,als svj zelf zecht dat er klachten toenemen dan is er toch wat aan de hand en ik ben niet van plan om wat dit betref nederland met suriname te vergelijken, in suriname is wat de pers betref alles nog in kinderschoennen,iedereen valt over de vp heen , de media heeft ook een eigen verantwoordelijheid meneer ijzer wij zijn nog niet zo ver in suriname als je dat zeg valt iederee over jou heen maar lezen en goed lezen is een tekortkoming hier merk ik , iedereen die over mij valt ga gewoon nuchter lezen wat de vp zeg ik ga nog een stap verder je moet het volk informeren maar niet ophitsen en dan doen sommige journalisten in suriname, dus ijzer je probeer te scoren maar goed lezen is een vak appart .


  Maak melding
 12. Ik begrijp echt niet waarom Sardjoe in de regering zit, en wel als vice-president. Wat heeft hij met Venetiaan bereikt in Suriname?
  Als Suriname op alle fronten vooruit wil gaan, moet het stemgedrag van het volk veranderen. Zolang deze 2 “leiders” blijven zitten, blijft Suriname achteruitgaan.


  Maak melding
 13. Du, probeer vooral tussen de regels te lezen en te begrijpen wat men bedoelt. De VP moet niet de journalisten de schuld geven maar beginnen met de RVD(Regerings voorlichtings Dienst). Zodoende kan de overheid de bevolking informeren over hun eigen handel en wandel. Heeft de overheid je voldoende geinformeerd over de grenskwestie? Geef mij een eerlijk antwoord.


  Maak melding
 14. @nummer 15 ik zal jou een eerlijk antwoord geven , hier heb jij een punt, het is de taak van de media om opzoek tegaan naar die informatie en het volk daarover eerlijk informeren zonder politieke kleur, dat de regering wijnig of helemaal niet comuniseert met de volking vind ik een tekortkoming van deze regering over vele zaken je noem de grens kwestie ik noem de decembermoorden dat de rvd daar in tekort schiet is een een punt, maar ik blijf bij mijn punt dat de media ook aan zelfregulering moet doen, de media speeld in vele landen een balangrijke rol in de onwikkeling van land en volk soms moeten ze een hoge prijs betalen maar om in suriname te blijven iedereen weet wat voor tijden de pers in de jaren tachtig en erna heeft megemaakt dus er moet veel gedaan worden om het weer op nivo te brengen .de vp gooit de knuppel in de honden hok zodat er dicussies komen over de rol van de media in suriname zodat de nationale belang behartig word en niet politieke balangen .en als laast wil tegen nummer 14 zeggen reageer op de inhoud en laat persoonlijke dingens achterwegen als je niet met mij eens ben geeft niet maar kom a.u.b met zinnnige dingens


  Maak melding
 15. DOMBO-DU,probeer niet je eigen falen op een ander te schuiven,jij bent het die problemen heeft met BEGRIJPEND lezen,alles gooi je maar op anderen, jouw LEIDERS doen het oh zo goed no.
  Als het de NDP was die dit had gezegd aii mie gado stond je op je achterste benen,dus tjoep kakere en houd je bezig hier in Ned. met de problemen die je straks krijgt als Wilders en Verdonk die gedrochten aan de macht komen.

  In verkiezingstijd worden.werden de media met open armen ontvangen, nu zouden ze niet deugen?Tssssssssssssssssss.


  Maak melding
 16. Mijn reactie tranga ede du ,heeft Toet,alkeurig verteld,met je wijnig inplaats van weinig

  met je balangrijke inplaats van belangrijke, jij bent een balang gezoute aal

  Akuba.


  Maak melding
 17. Verzoekt het vice president Sardjoe,
  Wilt u a.u.b. graag. heel graag minder liegen en minder hypocriet willen zijn.
  Dank u voor uw medewerking.
  Door uw medewerking zullen er vele zielen verzadigd gaan voelen..
  Vooral in de toekomst. nogmaals dank,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES