dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse parlementariërs naar bijeenkomst ACP-EU

Surinaamse parlementariërs naar bijeenkomst ACP-EU

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 nov – Een Surinaamse delegatie zal in Rwanda, Afrika, een parlementaire vergadering bijwonen van de EU met de ACP-groep van voormalige koloniën. Suriname acht deelname van strategisch belang met het oog op afspraken over exporten.

De zogenaamde EPA, Economic Partnership Agreement, voor uitvoering van deze afspraken, moeten nog gefinaliseerd worden. Minister Marica van Handel & Industrie heeft eerder aangegeven dat Suriname zich extra inspant om de eigen economische belangen veilig te stellen. Onder meer de export van bananen en rijst moet beschermd worden bij het vaststellen van importtarieven.

Dat valt minder makkelijk. Er gaan stemmen op om de tarieven zodanig op te voeren dat ‘vrije concurrentie’ wordt bevorderd. Bananen en rijst behoren echter tot de weinige exportproducten van Suriname, wat hogere tariefkosten extra zwaar maakt. In Rwanda zullen drie parlementariërs de Surinaamse zaak bepleiten: parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, Sharmila Mangal en Otmar Rodgers.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. ik vraag me f of dit soort zaken niet door een ambassadeur gedaan kan worden dan bespaar je een hoop dez dure reisen kosten het land veel geld en meneer somohardjo is meer in het buitenland dan wat anders stop met dit soort geldverspillende reisen .


  Maak melding
 2. Vind ik heel erg geen enkele Indiaan mocht mee.
  Waarom waarom wordt de Indiaan nog steeds geboycot.

  Ik zie graag kasirie in blik of fles.
  Jawel cassave bier…wie niet ?

  Maar ja deze wereldbeurs reizigers…gaan nu gewoon daar in heet Afrika…stoelen en banken verwarmen.


  Maak melding
 3. Wat een onzin, ik ken deze vergaderingen. Dit kan gewoon door post Brussel gedaan worden. 1 man ondersteund door BuZa via email en telefoon moet ruim voldoende zijn. Maar we gaan natuurlijk naar Rwanda via Europa, en daar wacht het buitenvrouwtje en familie in Holland. Met die daggelden kunnen we mooie “japonnen” kopen voor buitenvrouw. En we slapen uiteraard alleen in de duurste hotels die meer dan een maandsalaris per nacht kosten.


  Maak melding
 4. Suriname heeft wat export betreft een erg eenzijdige exportproduct, waaronder bauxiet en aluminium. Als Suriname economisch vooruit wil gaan, zullen ze iets anders moeten bedenken dan White Beach, waar mensen worden aangevallen door piranha’s


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES