Home Onderwerpen Maatschappij Registratieactie Surinaamse oudjes onder de loep

Registratieactie Surinaamse oudjes onder de loep

3

PARAMARIBO, 2 nov – Het initiatief om Surinaamse burger boven de zestig te registreren voor aanvraag van een Nederlandse AOW-uitkering, wordt onder de loep gehouden. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Kwade opzet wordt niet uitgesloten.

De initiatiefnemer, voorzitter Laurens Parreira van de organisatie van Surinaamse Nederlanders, B-Surined, zal het tegendeel moeten aantonen. “De actie van B-Surined bestempel ik als een misleiding indien de voorzitter de verwachting zou hebben gewekt alsof alle Surinamers boven de zestig jaar in aanmerking zouden komen voor een AOW-uitkering uit Nederland”, zegt Hassankhan tegenover Dagblad Suriname.

De actie is begonnen als registratie voor Surinaamse Nederlanders die eventueel in aanmerking komen voor een AOW-uitkering. Naderhand blijken duizenden ouders Surinamers zich te hebben geregistreerd tegen betaling van tien Surinaamse dollar (ongeveer drie euro). “Als zij kunnen bewijzen dat zij niemand hebben misleid en een ieder op eigen risico de registratiekosten heeft betaald en geen garantie hebben, dan is er niets aan de hand”, aldus Hassankhan.

3 REACTIES

  1. Su. moet helpen
    i.p.v. dat jullie die man helpen en in de gaten houden....beginnen jullie met een afbraak...jepi a man....maar hij moet geen schurk als jullie worden.
  2. Get a life
    De heer Parreira heeft vast goede bedoelingen maar mijn inziens wordt de mensen een worst voorgehouden waarvan zij nooit een stuk zullen proeven. De wetgeving met betrekking tot het verkrijgen van een AOW uitkering is helder. Raadpleeg de site van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). http://www.svb.nl/internet/nl/regelingen/aow_pensioen/index.jsp