maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNina Jurna over uitgelekt dossier Decembermoorden

Nina Jurna over uitgelekt dossier Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

In het MTNL programma ‘de tafel van Babel’ praat presentator Tarik Yousif met Suriname correspondent Nina Jurna over het 8-Decemberproces, dat 30 november van start moet gaan in Suriname. Er zijn twaalf ordners van het dossier uitgelekt die mogelijk de rechtsgang kunnen belemmeren.

Nina Jurna vertelt dat dit dossier, dat in haar bezit is, een schokkend beeld weergeeft. Wie heeft er belang bij om deze informatie te laten uitlekken? Hoe komt Nina Jurna er aan en wat gaat zij ermee doen?

In de tafel van Babel maakt Tarik Yousif samen met een nieuwe generatie gasten, zaken zichtbaar die niet altijd even zichtbaar zijn. De tafel van Babel is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl). Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.detafelvanbabel.tv.

UPDATE: dit bovenstaand persbericht is naar ons verstuurd. Hierop is onderstaande rectificatie ook naar ons toegestuurd:
—————–
Van: …[email protected]]
Verzonden: vrijdag 2 november 2007 12:25
Onderwerp: Rectificatie persbericht: Uitgelekt dossier Decembermoorden in belang van Bouterse

Geachte redactie,
Onderstaand bericht is een rectificatie van het bericht dat gisteren verstuurd is. Nina Jurna heeft geen 12 delen van het Bouterse dossier in haar bezit!
Graag corrigeren indien u het bericht van gisteren heeft gebruikt. Excuses voor het ongemak.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. wat ik vreemd vind is dat sommige mensen doen alsof werelds groote geheim is uitgelekt ,het enige verschil is dat mensen nu onder ede hun verklaring hebben afgegeven en nu met ooggetuigen verklaring kunnen komen , want veel van wat er op acht december zig heeft afgespeeld in het ford lig al jaren opstraat laten we ons niet voor de gek laten houden ,zo zie hoe erg die schrik bewind is geweest omdat tot de dag vandaag mensen bang zijn voor hun leven en dat vind ik opvallend na 28 jaren , de media en uitlekken horen bij elkaar wij wonen in een land waar de media een rol van betekenis speeld in deze sameleving en zo hoord het je kan er last van hebben en je kan er ook voordelen hebben .


  Maak melding
 2. Om te weten wie gelekt heeft worden vaak in de verschillende copieen van de dosiers kleine onbelangrijke veranderingen aan gebracht. Bv door op elke 10-de pagina een letter te verwijderen.
  Laten we hpen dat dit ook hier gedaan is en dat het snel duidelijk wodt wie op deze wijze het proces probeert te saboteren.

  Wie heeft daar ook al weer belang bij?

  Schandalig dat advcaten die de dossiers reeds enige tijd in hun bezit hebben zich hiervoor lenen. Zo’n advocaat belemmerd de rechtsgang en zou een straf moeten krijgen die 2* de maximum van de aanklacht in het dossier is.


  Maak melding
 3. Waar kan ik wat lezen over het levend verbranden van Codjo, Mentor en Present?
  Zo ook het onverdoofd afzetten van een borst van de jonge slavin Alida door de vrouw van haar meester? Die dossiers liggen blijkbaar op het kerkhof.


  Maak melding
 4. decembermoorden is verledentijd, geeft geen economische vooruitgaan, belangrijker is dat de hele regering Suriname heeft verkocht aan Guyana. martime kwestie dat een grote economische waarde voorstelde hebben de domkoppen in ruil de diepezee gekozen.


  Maak melding
 5. Wat ik geweldig vind is dat er toch 1 van de 8 mensen die gereageerd hebben iets verstandig geschreven heeft,want lieve mensen als we ieder keer naar het verleden zouden moeten kijken dan hebben we nog heel wat processen te gaan mensen die gezondigd hebben tegen de mensheid.Het is verschrikkelijk dat we in deze tijd nog tijd hebben om in het verleden te wroeten terwijl er nog ergere dingen in het heden gebeuren.En als we nog een beetje consequent willen zijn moeten we bij onze kolonisatoren beginnen.En wat vinden julie van onze
  ” vriend”George Bush die gewoon een ochtend toestemming van het senaat gehad heeft om mensen te gaan vermoorden in IRAK.He!!!er zaten heel wat onschuldigen tussen.Men zit maar te emmeren over de 8 decembermoorden.Kijk wat Venetiaan en consorten doen en maak dan een vergelijk.Geef mij liever een kogel door mijn kop als dat je mij verhongerd of tot zelfmoord drijft door allerlei maatregelen die je neemt waardoor 16 uur werken niet voldoende is om mijn hoofd boven water te houden.1 vb.:De oudjes hebben vanaf 1 November 2007 Srd 25,00 erbij gekregen op hun AOV dus krijgen ze totaal Srd 250,00 per maand(komt overeen met Euo 62,00) dat is dus Euro 2,00 per dag .Voedsel is veel duurder in Suriname.Ik weet niet meer wat belangrijk is !!!!


  Maak melding
 6. Wij zijn geen Irakezen!
  Wij zijn geen Joegoslaven!
  Wij zijn geen Afghanen!
  Wij zijn geen Germanen!

  Wij zijn een experimentele geïndoctrineerde creatie (de“Surinamer”)van de westerling
  Wij zijn ontoerekeningsvatbaar met onbeantwoorde emoties. You will never know when we hit or strike.

  Geen eenheid, geen affiniteit, solidariteit, makkelijk te beïnvloeden door buitenlandse machten/krachten, vatbaar voor westelijk verdeeldheids politiek, niet op een golflengte zijn, alleen maar weerstand tegen elkaar,zie reacties hier op het forum en in de samenleving. oeng na wang bere piekieng, sawe fetie naga oeng sre fie so. join the caravan of Love, you’re my brother don’t you know. Bewustzijn van saamhorigheid!!!! Stop de krabbe- mentaliteit, nu of nooit!!!

  Zij hebben “Doedel” (die opkwam voor de mofina wang) vernederd en gekleineerd!
  Zij hebben Anton de Kom (die op kwam voor de mofina wang) vernederd en gekleineerd !!
  Zij proberen onze leider (die op komt voor de mofina wang) te vernederen en te kleineren!!

  No body can touch our leader without consequences!!

  Stand up stand up stand up for your right stand up stand up don’t give up the fight!!!!
  ( Bob Marley)

  A djing massra jantje wan kierie sama piekieng! Djeme: Mmmm Mmmm Mmmmmm!

  Weet wat de betekenis/ waarde is van een leider, desnoods oud en versleten

  Weet wat de betekenis is van een nationale vlag, desnoods gerafeld/oud en versleten

  Weet wat de waarde is van een koning/koningin, desnoods oud en versleten
  Koningin Beatrix heeft geen politiekmacht ofwel regeermacht, maar symbolische macht die megagroot is en grote draagvlak heeft onder de Nederlandse bevolking.( bv. Koninginnedag)
  Zelfs dieren hebben een leider/koningin : A1. Een alfadier, gewoonlijk naar het geslacht alfamannetje of alfavrouwtje (zoogdier).
  A2.Wanneer men een alfa- dier doodt kan dat ernstige gevolgen hebben voor de populatie, die zich stuurloos gedraagt en niet gauw een nieuwe leider gekozen heeft. Soms wordt dit als een manier van bestrijding toegepast:

  Een koningin, die soms populatie op populatie overleeft. Als zij sterft, soms eerst na tientallen jaren (dit is het geval bij enkele termietensoorten), betekent dat vaak het einde van de kolonie.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfa_(dier)

  Patriot


  Maak melding
 7. enige tijd geleden is het inderdaad op de mtnl geweest het gesprek van die meneer in melk boter en kaas programma; waarin nina een gesprek voerde… ik wist niet dat nina een surinaamse was, maar ik zag haar in 2005 op zanderij….


  Maak melding
 8. Jammer dat het zoo uitlekt;maar het is toch niet nieuws.Bovendien ander(rechtzaken) lekken toch ook.De verdedeging zal proberen een munt mee te slaan.

  Hoop dat de gerechtigheid zege zal vieren.


  Maak melding
 9. is het die nina van het geval bijlhout? dan kunnen wij de tent maar sluiten.
  een ding staat vast, dat men een spion of verrader nooit mag vertrouwen@@?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES