Suriname’s procureur-generaal wijst Spong terecht

52

PARAMARIBO, 1 nov – De Nederlandse advocaat Gerard Spong is door procureur-generaal Subhaas Punwasi per brief verzocht acties na te laten die het proces rond de Decembermoorden kunnen verstoren. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Spong heeft niet namens de Surinaamse justitie gesproken in het Nederlandse actualiteitenprogramma Nova.

Zijn uitspraken mogen dan ook op geen enkele manier worden aangerekend. ”Als de heer Spong uitspraken doet, moet hij zeggen dat hij dat op persoonlijke titel doet en niet als adviseur van het Openbaar Ministerie”, zegt Santokhi. De uitspraken worden ervaren als een regelrechte inmenging met de rechtspraak in Suriname. Mr. Spong zou beter moeten weten.

In het programma heeft hij onder meer aangegeven dat de beweringen van twee personen die beweren de moorden van dichtbij te hebben meegemaakt, als geldig kunnen worden aangemerkt bij de procesgang. Dat wordt niet op prijs gesteld, temeer daar inmenging in rechtszaken verboden is in de grondwet. “Daar waar buitenlanders proberen onze grondwet te schaden, moeten wij een sterk signaal sturen”, aldus Santokhi.


52 REACTIES

 1. ha ha ha ha lees ik het goed wat onze santokhi zegt, (daar waar buitendlanders proberen onze grondwet te schaden moeten wij een sterk signaal sturen). kijk toch eerst wat voor signaal je in sur moet afgeven, een ieder die in het surinaamse regering zit is corupt. ruim eerst die rotzooi hier op man. en waar meneer santokhi rekening mmee moet houden, wat er straks in sur gaat gebeuren als bouta word opogesloten. santokhi, deze man Mr spong weet wat hij zegt.accepteer dat nou gewoon, je weet toch dat je je mening moet delen. doe je huis werk hier en laat die buitenlanders die jij bedoeld met hun mening. uiteindelijk zit de hele regering straks hier met geknepen billen. als de zaak tegen bouta begint.


  Maak melding

 2. spong probeerd reeds lang de zaak te beinvloeden door zijn z.g.n. “juridische” uitspraken o.a. door te zeggen dat hij iedere uitspraak van de Surinaamse rechter zal “respecteren” maar liever een veroordeling tegemoet ziet.Ik vraag me dan ook af hoe objectief deze man is als verdediger/jurist.De zaak kan hiermede danig beinvloed worden omdat hij als “adviseur van de Sur.regering(lees:Sur.rechter(s)),het advies kan geven tot veroordeling te komen.Het wordt meer een prestigieuse kwestie temeer daar spong m.n. in Nederland één van de meest gewaardeerde strafpleiters is en de Sur.rechtsgang zich daaraan kunnen vergapen.


  Maak melding

 3. My odo tak so spongs;pupusi fadon na botro bari,
  A no man dray en(g)tere. zich in een moeilijk parket bevinden.

  ga je eigen voordeur schoonvegen spong


  Maak melding

 4. Goed zo Santhoki!!!
  Laat zien dat je niet op alles ja-knikt want als die mannen meer te zeggen hebben dan kan jij liever naar huis en ik denk niet dat je dat wilt.
  Je zit niet voor niks op die positie en laat zien dat je die plek waard bent.


  Maak melding

 5. Spong heeft gewoon persoonlijk iets tegen Bouta. Jaren geleden heeft Bouta hem gezegd dat zijn hormonen niet helemaal op orde zijn. Had Spong misschien heimelijk een oogje op die stoere kerel Bouta? Hoopte hij misschien stiekem op een romance?


  Maak melding

 6. wat een figuren daar in suriname.

  willen ze die moordenaar nou laten hange of niet.

  en dit kan alleen in suri,mensen gaan eerst volop verklaringen afleggen en dan ineens blijkt zo iemand te liegen (ahum) op tv.

  bananenrepubliek suriname, goed zooo kondreeemangggg, opppoooo kondreeeeemanngg.

  wat ze daar ook mogen zeggen of doen, bouta heeft zelf al verklaard dat hij zelf ook heeft geschoten en als militair, dit betekend niet alleen politieke verantwoordelijkheid maar ook hij zelffff persoonlijk, yeaaaah.

  beelden op te vragen bij at 5, dus mr bouta kan hier niet meer onderuit komen, wat ze ook uit willen leggen over de surinaamse wetten….

  het hangt r nu alleen vanaf wat de suries willen, moet suriname een bananenrepubliek blijven, of word het een land die vanaf nu serieus kan worden genomen door de wereld.
  en dus vooruitgang zal betekenen voor land en volk.

  kies maar suriessss, oppooooo kondremangggg…

  gr


  Maak melding

 7. Dhr. Santhokie is tenminste nu bezig om het nationaal belang te verdedigen. Nu moeten ze nog een Surinaamse openbare aanklager aanwijzen om te laten zien dat suriname geheel op eigen kracht verder kan.

  Spongbob kan zich beter concentreren op Nederlands recht en niet proberen staatsadviseur te spelen.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  Deze actie van Brada Santhoki en heer Spong begint steeds meer te lijken op ‘doorgestokenkaart’.

  Brada Santokhi (een Surinamer) noemt heer Spong (een Nederlander) terecht een ‘buitenlander’, maar dit terwijl deze zelfde Spong (een Nederlander) tegelijkertijd als adviseur van dezelfde Santhoki (Front-regering Suriname) fungeert. Dus wie houdt nou wie voor de gek.

  “De uitspraken van Spong mogen derhalve ook op geen enkele manier worden aangerekend”, zegt Santhoki.

  ‘Wat men noemt: ‘Doorgestoken kaart’, want; waarom is het Santhoki die dan zelf de beoordeling maakt, in plaats van Spong zelf, inzake; onder ‘welke titel hij Spong gesproken heeft’.

  En zegt Santhoki vervolgens, zeer ambitieus als hij is: ”Als de heer Spong uitspraken doet, moet HIJ zeggen dat HIJ dat op ‘persoonlijke titel’ doet en niet als adviseur van het Openbaar Ministerie”.

  Nogmaals: Wie bepaalt onder welke titel de heer Venetiaan in het Surinaams Parlement en in ‘Grunyari’ spreekt. Wie bepaald welke ‘pet’ een spreker opheeft; de spreker zelf of de toehoorder. M.a.w., de heer Venetiaan zelf als de spreker of een andere persoon (de toehoorder).

  Naar ons idee, kan alleen de spreker of tenminste zijn of haar ‘woordvoerder’ dat verduidelijken. En indien een andere persoon dan de spreker zelf, opheldering tracht te geven, dus voor zijn beurt spreekt, en de spreker bevestigend noch ontkennend reageert, dan kan het niet anders zijn dan dat beide heren onder ‘een zelfde hoedje’ spelen, m.a.w. ‘dezelfde laken een pak’.

  “De uitspraken worden ervaren als een regelrechte inmenging met de rechtspraak in Suriname. Mr. Spong zou het beter moeten weten”, zegt Santhoki.

  M.a.w. zegt de niet officiele “woordvoerder” van de heer Spong tegen de zogenoemde “buitenlander” Spong publiekelijk:

  “Zie je wel jongens (consument), we doen zo ons best”. Welke uitspraken voor ‘consumptie’ bedoeld zijn (massa-psychologie), een ‘politiek (SU/NED) steekspelletje’, waarbij er nog wat ‘rauwe melk’ op het snorretje van Santhoki zichbaar is gebleven, terwijl hij op hetzelfde moment als een kind zweert ‘dat die vandaag echt nog geen melk gehad heeft’.

  Maar zo ook, op dezelfde wijze, stond de heer Jaggernath Lachmon, ‘breedlachend’ op het podium, tijdens de Onafhankelijkheidsdag van Suriname op 25 november 1975 in het Surinaamsstadion, maar;

  ‘welke pet had hij Lachmon toen op dat moment op’?

  ….children, you don’t know who to trust…
  (Bob Marley)

  Ps. Lees het boek: ‘HET HEFT IN EIGEN HAND’ van de Amerikaanse psychologische schrijver; DR. WAYNE W. DAYER.


  Maak melding

 9. Wat ik me afvraag: waaom geven Santokhi / Punwasi, als zij vinden dat Spong zich op onbehoorlijke wijze inmengt in de Surinaamse rechtspraak, hem niet gewoon z’n congé?!


  Maak melding

 10. Spong is publiciteisgeil en zal geen moment onbenut laten om niet in de publiciteit te komen. Ook het feit dat Spong de rechtsgang probeert te beinvloeden door Bouterse al levenslang de gevangenis in te sturen is een kapitale blunder.


  Maak melding

 11. buitenman,

  Heb je nog geen baan kunnen vinden?
  Kijk nogmaals op cwi.nl of randstad.nl
  Veel succes met het vinden van een nieuwe baan.
  Die langabere verhalen van jou raakt noch kant of wal.
  ik vind vervelend dat jij wordt onderhouden van mijn belasting centen.


  Maak melding

 12. Buitenman,

  Ps. Lees het boek: ‘HET HEFT IN EIGEN HAND’ van de Amerikaanse psychologische schrijver; DR. WAYNE W. DAYER.

  Hij was zeker eena afrikaanse neger?

  groet


  Maak melding

 13. wat een grote klere zooi die spong geeft zelf aan niet de juiste man te zijn voor die job . hij geeft zelf aan dat deze case hem emotioneel nog al zwaar belast om de reden dat het merendeel van de 8dec. slachtoffers zijn vrienden waren….hij is dus niet instaat deze zaak goed af te handelen daar hij zich niet neutraal kan opstellen .die spong is misschien een goede advocaat maar is in deze zaak hier niet op zijn plek vanwege gewichtige redenen .ik zou bijna zeggen als hij ballen heeft houdt hij de eer aan zich zelf maar die heeft hij natuurlijk niet. het lijkt hier veel op een poppenkast rechtstaat ,met natuurlijk de frontregering in de voorhoede.

  mie kondre tru ding lobie joe???


  Maak melding

 14. niemand zal Bouterse wat aandoen/berechten. het is alleen toneel opvoeren. laat hij aan de macht komen dan zijn alle berovingen opgelost. je moet een leider hebben.


  Maak melding

 15. Ai bajaaaaa deze prentenkabinet,kan het stomme stemvee een loer draaien of zand in de ogen strooien,Santkokkie probeert zg Spong terecht te wijzen tsssssssssssss,wie houdt nu voor de gek??Waarom komt hij er nu pas mee,10 dagen na de bewuste uitzending?Om een klein beetje geloofwaardig over te komen,had hij dit a la de minuit na de tv uitzending moeten doen liege beest dat ie is.
  Hahahahahah buitenlandse inmenging?Hoe noemt hij de buitenlandse(Nederlandse)politie training dan?????Tsssssssss gaan jullie zo door met die poppekast a volk noh eh sribi.


  Maak melding

 16. hr.buitenman je zegt melk aan zijn snor en dat kind blijf aangeven geen melk te hebben gehad,mijn Grootmoeder zou zeggen:Na awarry njan a foro,ma ay vertery dat en no njan no wan foro,terwijl de veren aan z,n bek te zien is.De awarie doet dingen maar verteld toch ,dat zij niets hebben afgesproken of gegeten met die sponbob


  Maak melding

 17. Spong is geen buitenlander maar een Surinamer, laat dat duidelijk zijn…

  De reactie van de P.G. is daarin tegen begrijpelijk daar het om de belangrijkste zaak gaat van Suriname aller tijden oftewel het Proces van de Eeuw en de moordenaar van Surinaamse staatsburgers en militairen veroordeeld moet worden volgens een ordentelijk eerlijk proces zodat de Surinaamse Natie eindelijk kan gaan genezen van het probleem Desire Delano Bouterse…

  En voor degene die denken dat er geen probleem is, als Surinamers bang zijn om naar hun moederland te komen dan is er duidelijk een probleem en het probleem heet hier Bouterse…


  Maak melding

 18. Nogmaals voor de Surinamers die een bord voor hun kop hebben, dat onder minister Santhoki, het proces van de eeuw in Suriname gaat lopen, de berechting van Bouterse, maakt hem nu al tot de grootste minister aller tijden want alle andere lafaards voor hem hebben het nooit aangedurfd…


  Maak melding

 19. de hele wereld is tegen bouterse als ik de meningen soms hier lees hij is niet verantwoordelijk voor de december moorden dat heeft de cia gedaan of de bvd , bouterse is een goede vader en een goede leider ,ik snap sommige mensen niet spong is een geboren surinamer met een ned pastpoort zoals velen surinamers die hier wonen omdat spong de kant van de slachtoffers kiest en de staat van zijn geboorte land bijstaat is hij ineens geen surinamer meer en dan mag hij zich niet met zaken die in zijn geboorte land afspeeld bemoeien dan moeten we allemaal hier maar gelijk onze mond maar houden,waar het omgaat is dat mensen zijn vermoord op laffe manier en de daders mogen niet berecht worden laten ons daarmee bezich dan met allerlij randzaken moet het recht zijn beloop hebben in suriname, die discussie moeten we met elkaar voeren , en niet santokhi veroordelen en vene omdat zij de moet hebben om de surinaamse masamoordenaar voor het gerecht te dagen en als jij onschuldig ben en als jij bewijsen dat het buitenland jou heeft aangezet tot het plegen van een coup bewijs het voor het gerecht .


  Maak melding

 20. Sommige Surinaamse “machthebbers”kunnen soms zo komisch zijn he? Als een persoon volgens hen negatieve dingen doet dan is het een NEDERLANDER en zijn het in hun ogen positieve dingen die hebben plaatsgevonden dan is die persoon plotseling van SURINAAMSE afkomst ( kijk b.v. naar de voetballerij ).


  Maak melding

 21. Omdat ze zonder Spong ook een heleboel sterke mensen gaan kwijtraken die wel in de power of Spong geloven..meer dan die corrupte \kanhai of Surinaamse rechters die nu allemaal plotseling ziek worden en bla bla..allemaal bange poepzakken..kleine mariuanah rokers durven ze wel voor jaren de bak in te gooien terwijl ze nu schijten in hun broek om een echte zaak aan te pakken.

  Jaa de rewchtsgang in Suriname is er 1 die de zwakke pakken en de sterke laten afkopen of zelfs negeren ..ga Brunswijk aanpakken voor illegale goudwinning en land inpikkerij..pak al die boelers in de regering die de hele dag coke roken en mariuanah roken na enm tijden hun werk..pak die op..laat Bommenwerper Santhokie eens een tjhc proef laten afnemen van en politie personeel en regerings teringlijers..dan gaat ie weten waar hij te maken mee heeft..
  Die hele regering op de president na zijn corrupt…Wijdenbos met zijn grote mond heeft zakken geld laten weghalen uit de surinaamse bank een goedkope dief is het..en die gore Balliser loopt nog steeds rond en iedereen speelt hypocriet..laten we nu gewoon eerlijk zijn..SUriname sux en is one bad pissed country..sorry voor de goeden die daar wonen!


  Maak melding

 22. Het valt mij op dat heel veel mensen via emoties reageren op deze site en hel slecht het bericht tot zich nemen.

  Ik ben trots op Santhoki. Zie maar hoe Spong bemoeit. Als Spong wel zo dapper is, waarom gaat hij niet naar Sur. om mee te helpen het proces in goede banen te leiden?
  Het omgekeerde zou nooit hier in Ned. plaats vinden.

  Een van de personen heeft zijn verklaring al ingetrokken en heeft ook aangegeven dat hij het een en ander heeft verzonnen. Zijn baan is ook ook al kwijt.

  Nr. 9 je hebt groot gelijk.

  Janny.


  Maak melding

 23. Wat is dat voor slap gelul is dat van Surinaamse zijde!!!! Wat Spong zegt zouden ze voor lief moeten nemen, iemand die 3x de beste strafpleiter van Nederland is geweest weet waarover hij praat!!!
  En wisten jullie dat een aantal verdachte van de december moorden zelfs nederlandse juristen heeft ingeschakeld om ze te verdedigen!!!! Zegt meer dan genoeg over dat lage niveau in Su!!!


  Maak melding

 24. Nou mensen ik kan de hele gedachtengang van Nederland en de Nederlanders niet begrijpen in deze zaak van Bouterse.Eerst zitten ze te roepen voor berechting en “helpen”Suriname met sluipschutters en allerlei ander hulp in het “geheim” En kort voor het echte proces wordt alles in de kranten gepubliceerd en komt er een Spong met valse getuigenis op de Nederlandse tv uitspraken doen die niet echt proffesioneel zijn.
  De hamvraag is : Wat willen ze nou??????????
  Ik kan begrijpen dat ze bang beginnen te worden dat er informatie naar boven zal komen waardoor de positie van Nederland op in gedrang kan komen.Maar wees aub standvast en accepteer te konsekwenties zoals wij.


  Maak melding

 25. Ik wil echt niet terug gaan in de tijd, maar laten wij als ras echte Surinamer de dingen oprecht behandelen. Suriname mag geen enkel en dan ook geen enkele buitenlanders in zo een belangrijke zaak als deze toelaten om als deskundige op te treden.
  De buitenlandse machten gebruiken deze eenvoudige burgers om hun doel te kunnen bereiken.
  De zaak van de heer DB bij de interpol door Nederland ingediend is nog steeds van kracht.
  Dus laat deze heren a u b geen kat en muis spelletje spelen.
  De heer DB is een doorn in de ogen van vele nederlanders, maar men vergeet ook weer niet de vele moord partijen tijdens het kolonialisme.
  Waren deze ook geen mensen?
  Wie gezondigd heeft moet boeten.


  Maak melding

 26. Ja boeten maar 25 jaar later ???Wat is dat nou..net of iedereen gewacht heeft tot Bouta oud zou worden en het liefst uit zich zelf zou overlijden..deze hele zaak stinkt..ik denk dat men de mensen die deze zaak steeds op een zijlijntje hebben geschoven als eerste in de bak moeten gooien..want die hebben er namelijk voor gezorgd dat dingen zo erg zijn geworden..en al die landen zoals Nederland en Usa die nu zo graag willen helpen doen dat puur omdat ze Suriname hard nodig hebben voor het goud de natuur en andere zaken die zij niet meer hebben maar iedereen speelt hypocriet..Opsluiten die Wijdenbos en al die boeven die Suriname hebben geplunderd en zgn nu vooral de javaanse gemeenschap zand in de ogen strooien om zo veel stemmen te vergaren..al die vorige regeringen incl Nederland en USA zijn schuldig voor het feit dat DHR Bouta nog gewoon rondloopt en bijna zelfs president is geworden van Suriname..dus al jullie hypocrieten..houd je bek !


  Maak melding

 27. De heer Spong wordt nu dus plotseling als buitelander gezien door de imbicielen uit Su, met a.w. alle SurNed zijn buitenlanders in de ogen van het acherlijke volk dat in Su woont!!!???
  Ik wil bijna op roepen om een oorlog tegen die idioten in Su die het lef hebben om SurNed voor buitenlanders te zien!!!!


  Maak melding

 28. Nou om te beginnen zullen we alles op een rijtje zetten.

  Baas word gezocht door interpol.
  Een paar vertegenwoordigers van nederland kwamen per toeval dhr desi bouterse tegen in brazilie , hij zei ik ben hier nemen jullie me mee maar zijn jullie voorbereid om de schande van dit alles op te vangen.Zand erover put dicht en nu weer een paar jaar verder hetzelfde.

  Wij als surinamers zijn zo dom en achterlijk om een regering te kiezen dat achter nederland loopt. Wat baas al die tijd probeert uit te leggen is simpel niem heeft me het gezegd het is gewoon een kwestie van logica en hoe oud ben ik je schrikt als je weet dat ik dit aan jullie bekendmaakt en ik zit ermee.

  Ten eerste suriname was een kolonie van nederland waar de economie ervan veel beter uitzag dan doe van het moederland.Daarmee bedoel ik een surinaamse gulden kon je inruilen voor twee nederlandse gulden.
  Als moederland zit dat je dwars , dus wat hebben deze mensen bedacht , we zorgen ervoor dat er een chaos in dat land ontstaat waarbij de economie van dat land instabiel word.En het is ze gelukt want na de coup is de munteenheid van sur of de economie alsmaar afgenomen. Wie heeft dit alles gefinancierd , wie heeft ervoor gezorgd dat brunswijk in het bezit kwam van wapens dus als er mensen die uit emotionele gevoelens zomaar een commentaar hebben op bouterse zou ik zeggen doe je huiswerk.Ik neem partij voor niemand alleen weten we allemaal de dood heeft ook een oorzaak.Voordat je begraven word kijkt men eerst wat was de oorzaak dat deze persoon kwam te overlijden.En het is eigenlijk maar een kleine hint vergeleken als ik alles op een rijtje zet wil het niet te lang maken , kijk naar kielstra waarom klaagt men nooit over hem de eenheid dat sur toen had voordat hij daar met zijn stok kwam zwaaien, en als laatste wie kan mij vertellen dat de grootste man die suriname ooit had in de assemblee , dwong respect af was zo belangrijk in de politiek , Dhr Jaggernath Lachmon dat ooit zijn mond heeft open gedaan en gezegd bouterse moet weg?

  Al die ouwe mensen die op front en venetiaan hebben gestemd weten niet dat ze in een land wonen dat voor driekwart al is verkocht. Waarom was wijdenbosch zo dom en naief het geld , dat vanuit europa in zijn zakken rolde dat heeft ervoor gezorgd dat hij bouterse verraadde en wantrouwde.

  ik weet wat er gebeurd als jullie als surinamers je ogen daarvoor niet willen opendoen zie ik jullie binnenkort aan de andere kant van de oceaan.

  Stel je eens voor men. a pleegt een coup om wat voor reden dan ook meneer b wilt dat ook gaan doen omdat hij meneer a niks vind. Wat zou jij doen als jij meneer a bent en je weet ervan. Ga je niks doen??? Denk je dat meneer b jou gaat sparen als jij niks doet??? Want alles gebeurt met geweld. Het is niet rechtvaardig wat er is gebeurd , Hiroshima is ook niet rechtvaardig klaagt iemand ze aan nee , durf jij ik denk het niet , want c.i.a heeft je in een mum van een tijd afgemaakt. Dus wat wij moeten doen is ophouden met het beschuldigen van die en vingerwijzen maar gewoon onze grenzen bewaken controle hebben over onze grondstoffen , werkgelegenheid verbeteren en vanaf nu aan een ieder dat zich moment aan een strafbaar feit in de politiek gewoon eruitzetten in plaats van iets dat al verjaard is te achtervolgen. De waarheid van dit hele gebeuren komt maar op een dag en een moment naar boven en dat is wanneer de betrokkenen van dit gebeuren hierboven ooit een dagje op hun sterfbed liggen en nog kunnen praten want ze hebben nu allemaal op dit ogenblik nog een leven voor zich want zo oud zijn ze niet. Dan heb ik het over zowel binnen als buitenland dan pas komt de waarheid op tafel en dit alles geloof me is een beetje je huiswerk doen en wat logica.


  Maak melding

 29. ten eerste puck darlington je naam klinkt nie eens surinaams maar jij vergeet dat alles wat er daar gebeurt in het land jou landgenoten een handje in hebben. Je beschuldigt assemblee leden van diefstal , doping , enzo en het rechts systeem.
  Ten eerste kijk naar billiton durf jij mij te zeggen dat ze echt bauxiet daar aan het winnen zijn of dat ze diamanten uit de aardbodem van suriname aan het plunderen zijn.Dus over hypocriet gesproken ben je gedegradeerd qua kritiek. En als surinam niks is , je zegt suriname sux ma is die zelfde sur heeft ervoor gezorgd dat jij je moeder en je vader tijdens de tweede wereld oorlog eten hadden enz want is mijn maandagcent werd naar hiertoe gestuurd om de oorlog hier te financieren.Je schrijft dingen dat je niet eens weet je zou suriname met meer respect moeten behandelen en daarvoor neem ik je kwalijk ik vind je gewoon een klokkeluider ma je weet niet waar je klepel hangt.


  Maak melding

 30. rob ik snap jou niet is spong een buitenlander of een surinamer dat is vraag 1 en over de interpol dat is een nederlandse zaak en bouterse huurde een nederlander om hem te verdedigen dus waar heb jij het over, en over 300 jaren geleden de slavernij erbij te halen om de moorden van bouterse goed te praten vind dat jullie onze voorouders echt tekort doen.


  Maak melding

 31. Het is voor bij spongepop trek zich terug
  het kan niet anders sang gado doe a retie troe awansie ai long watra ik had het al voorspeld na leugens op papier te zetten voor evert de PG wil hem niet meer onder ogen zien verkeerde advies gegeven aan de pg van suriname zinlose uitspraken in nova. uit wraak tegen bouterse want ddb weet veel over hem vergeet niet baas heef de beste info en wie wil kan het ontkennen DU fawaka weer een zeep bel ontploft of weet je het nog niet mijn ifo komt uit goede bronnen er is nog meer maar dat ga ik lekker niet vertellen dienst geheim schaak op hoog nivo
  pitbull letop wat je zeg onderschat onze jongens niet bongka kamaraad laat die mensen maar met hun hoop ze begrijpen het nog niet akuba maak je niet druk te na awarie njang joe kaka dan joe moes njang na awarie baka als lid van de comando weet ik waar over ik praat


  Maak melding

 32. weet je ik ben voor de duidelijkheid weer gaan luisteren wat spong zij in die bewuste progama van nova en als je de vragen en de antwoorden goed beluisterd de laaste vraag was of hij ooit naar suriname zou gaan en zijn antwoord in nee want is vaker berdreigd maar hij zo het wel doen als bouterse levenslang de gevangenis in zou gaan en de journalist van nova vroeg of dat mogelijk is en dan zeg spong in de wereld is het bekend dat je voor meervodige moord levenslang de gevangenis in gaat . dus luister goed voor je commentaar geef en als ik hem goed heb beluister was ik dat progamma als jurist spong en niet adviseur van de staat. ga naar http://www.gemiste progamma en luister goed wat spong zij,aan de heer reginald wil ik dit kwijt als bouterse een vent is laat hij nu komen met alles wat hij weet al jaren roep hij dat hij veel weet over de nedelandse regering nooit met me bewijsen gekomen jij word door bouterse voor de gek gehouden laat hij durven om zij poten buiten suriname te zetten dan is hij een vent in deze wereld zij bijna alle dictators tot inkeer gekomen zelf gadhafi word in frankrijk verwelkomt binnenkort. maar als ik jou goed begrijp meneer reginald heeft bouterse zich ook laten gebruiken of zie ik het verkeert, weet je in het land van de NDP is een oog koning .


  Maak melding

 33. spong is veel te groot voor jullie, daarom gaan jullie hem nooit begrijpen, de dieven de in regering zitten begrijpen jullie eerder, vandaar die vooruitgang.


  Maak melding

 34. Wat lul je nu allemaal Reginald..Suriname sux door de leiding en de uitverkoop diue gehouden wordt in het land het sux omdat de zwakkeren onrecht wordt aangedaan het sux omdat er mensen als jij plunderaars het hand boven het hoofdje houden..het sux omdat jullie schijt hebben aan je eigen mensen het sux omdat je niet eens in vrede een joint mag roken..Suriname sux gewoon en dat weet jezelf ook..als jij een Ned paspoort had was je allang verwdwenen uit die kwik republiek..dus houd aub je mond tegen mij bro jij doet nl geen bal voor je land..ik stort tenminste elke maand een paar honderd euro voor zij die ik koester..en dat ben jij echt niet..Reginald/trouwens je naam klinkt GAY


  Maak melding

 35. zo zie hoe hypocriet sommige surinamers zijn en dan hebben ze het over de holanders, wij moeten trots zijn op spong want hij is jaren lang de beste straf pleiter hier in nedeland en surinamer ik ga een vergelijking maken als de holanders slecht praten over onze voetballers dan hoor je mij landgenoten zeggen zie je als hij het goed doe is hij een nederlander en andersom is hij een surinamer.nou doen sommige surinamers nu niet het zelfde met spong , het leuke van reaktie is dat sommige hun zelf tegen spreken onder aanvoering van nummer 4


  Maak melding

 36. Ps. Lees het boek: ‘HET HEFT IN EIGEN HAND’ van de Amerikaanse psychologische schrijver; DR. WAYNE W. DAYER.

  Hij was zeker een afrikaanse neger?

  groet
  oj simpson

  Geachte heer/mevrouw Simpson (reactie no.14),

  Wij zouden het zeer op prijs stellen indien u zelf wat eigen initiatief zou tonen, eens een kijkje in een van de bibliotheken welke Nederland rijk is tenemen.

  Zo zou u zelf er achter kunnen komen omtrent de inhoud van de boeken van Dr. Wayne W. Dayer en zijn huidskleur eventueel. Voor een ieder wat wils.

  Ook hebben veel bibliotheken een Jeugd- of Kinderafdeling, om zodoende jonge kinder vroeg ‘leesbewust’ temaken, vooral ook om hen tegemoet te komen in hun geestelijke tekortkomingen. Trouwens hoe oud ben je?

  Maar ook voor hen die zich willen bezighouden met de ‘huidskleur’ van bijvoorbeeld schrijvers, is op wetenschappelijkgebied baanbrekendwerk verricht, vooral op het gebied van ‘Ethnischestudies’.

  Hierbij willen wij zo vrij zijn te verwijzen naar boeken van de docent/schrijver Philomena Essed (boek: Allerdaagsracisme).

  Misschien dat u vervolgens, de persoon achter reactie no.13/Randwijk, positief kan helpen beinvloeden, in het belang van de totale gemeenschap

  Trouwens, de discussies omtrent de term ‘neger’, heeft u kennelijk ook gemist, jammer.

  Succes wensen wij u beiden toe.

  Ps. Dr. Wayne W. Dayer is – zeer toepasselijk bij uw reactie trouwens – tevens de schrijver van zijn boek, intussen een ‘wereldbestseller’ geworden, genaamd:

  ‘NIET MORGEN, MAAR NU’.


  Maak melding

 37. was toch even te voorbarig met mijn statement, spong heeft dus toch bedankt als adviseur van de regering. hij had er helemaal niet aan moeten beginnen maar ja berouw komt na de zonde.maar toch een wijze beslissing ,want op deze wijze valt er voor suriname toch geen eer aan te behalen naar mijn mening.alle begrip voor spong, maar, bezin eer gij begint.


  Maak melding

 38. de reactie van du slaat nergens op en heeft veel meer van een jaloerse dame
  rob heeft niks over 300 jaren geschreven, maar over de kolonialistische periode
  suriname is pas 32 jaar onafhankelijk en over de buitenlanders kan ik heel kort zijn. rob heeft gesproken over rasechte surinamer en als jij je geen rasechte surinamer voelt dan houdt dit op.
  zo simpel is dit.
  En nu over de buitenlandse deskundigen, ik dacht dat jij zelf de naam van een bepaald persoon hebt aangehaald maar de heer rob niet.
  Je haal de dingen gewoon uit hun context.
  en dit siert de mens niet.


  Maak melding

 39. Mensen , mensen.
  Mensen die kunnen nadenken, relativeren, analyseren, een doel in hun leven hebben, eerlijk en oprecht zijn, onderscheid kunnen maken, zo onafhankelijk proberen te zijn)om te voorkomen wiens brood men eet….), principes hebben, respect hebben voor een schepper en zijn daden en doel met alles op aarde kunnen maar beter de posting van reginald over en over lezen en proberen te begrijpen.
  het is en blijft toch zo dat politiek werelds en slecht is, dat communicatie zeer moeilijk is en een visie ( van en op alles)verschilt van mens tot mens,voorbeeld:
  neem een groep mensen mee op reis en vraag ze aan het eind wat ze allemaal gezien en meegemaakt hebben.
  wedden dat je meedere(vele) verhalen en versies te horen krijgt.
  Zet 10 psychologen op 1 zaak, tien verschillende analyses…….
  Blij ben ik (misschien net als de hoofdverdachte zelf ook is) met deze zaak want misschien gaat een zeer gevreesde BEERPUT open en die stinkt heel erg.
  Ik heb het al eerder gezegd, wiens mi Pa ben dede dape en deng kir’eng, mi ‘bo sari, ma if a lennie eng srefie foe wan ladgi tori dan na, Ba zoekoe ba fenie ba tjari.
  Te so fara.
  swiet teng allemang,
  blijf (over-) leven en vechten ook voor goede zaken…….


  Maak melding

 40. nr. 30, als je een echte Sur. bent die hier in Ned. woont kan ik jou nu al vertellen je bent en blijf een buitenlander met de Ned. nationaliteit. Je wordt dan ook geregristreed als ALLOCHTOON. Ik kan ook een geheim vermelden hoe je genoteerd wordt als buitenlander.
  Dus de Sur. zijn geen achterlijke volk.

  Wie zijn jou ouders dan?

  Ben je een echte Ned. zou ik zeggen bemoei maar niet en kijk maar wat hier gebeurt.

  Janny


  Maak melding

 41. Opzouten met die ruggenklimmer!
  Suriname lost het wel zelf op.

  Als je in staat bent om jou land van geboorte, letterlijk in een avontuur te storten, ben je zelf geen knip voor de neus waard. Of denkt u nou werkelijk dat het allemaal met een sisser zal aflopen?


  Maak melding

 42. du je houding is helemaal verkeerd en je slaat de plank volledig mis. in feite moet je aangepakt worden wegens het zwaar beledigen en vals beschuldigen van de redaktie van waterkantnet(zie reactie 46). dit zeg veel over jou du .je bent iemand die over anderen heen loopt om je ego te volgen.

  droomzacht du


  Maak melding

 43. wahwawhaaaaaaaaaaaaaa hallelujaaaaaaaaaaaaa als, het zo mocht zijn dat DOMBO-Du`s reactie`s niet zijn geplaatst,hahahahahahahha hallelujaaaaaa komt het ,dat zijn stupido`s reactie`s, zelfs 1/10 deel van toegevoegde waarde is, die blaaskaak zit vol haat, zeker weten hij is flink gepakt door de militairen des tijds omdat ie rotzooi aan het volk verkocht,op en buiten de markt,alleen zo kan je vol wrok zitten tssssssssss,ik hoop dat hij forever geband wordt hahhaahhahahahahah.Hoeft men zijn bull-shit reactie`s niet meer te lezen.


  Maak melding

 44. a.u.b. Du….stop jouw bakba-hol.

  Kijk v.b.

  Hoelang duurt het voordat mijn reactie geplaatst wordt?
  Redactie valt op hoor,is dat een vertragings tactiek.

  Du dus doe er wat aan !

  Daarnaast..ik denk niet aan een vertragings tactiek…maar meer dat het geen Du. site is…. daarom……… tjoepkakeri !!!!!!!!!


  Maak melding

 45. Ten eerste ommoe je hebt gelijk puck o puck kan je niet lezen , mi sa broking gi in tjin moni , die zogenaamde mensen van interpol {nederland} zijn de heer Desire Bouterse toen hij op vakantie was in brazilie , zijn speciaal met een delegatie daarnaartoe gegaan om hem te arresteren ,iemand schreef als hij zoveel weet en hij all that is waarom gaat hij niet buiten suriname.
  avent ze zijn gegaan om hem te arresteren , de vraag tot nu toe luid waarom hebben ze hem dan toen niet meegenomen in brazilie? waarom zijn ze met lege handen terug gegaan naar nederland dan zie je toch dat er iets niet klopt.En by the way mijn oma ligt in huize albertine ja ik als kleinkind zorgt ook keihard voor der je stuurt geld naar suriname alsof dat iets geweldigs is denk je dat als je niet stuurt dat die mensen het niet gaan overleven je , je noemt mij een plunderaar , terwijl ik niet eens aan de macht bent kijk aan wiens kant je staat voor je een vinger wijst , zoals ik eerder heb laten weten ik sta aan niemands zijde maar de waarheid kan je nooit met de harde hand boven water krijgen. En kijk waarom jij je druk maakt dat je niet in vrede een joint in suriname kan roken , nou en je vind mijn naam gay kon je het niet wat diplomatischer aanpakken. Ik zeg je maar een ding puck en sommigen van jullie kijk naar idi amin de strategie dat men daar heeft gebruikt om hem aan de macht te krijgen , vandaar dat hele verhaal blood diamond check je geschiedenis doe onderzoek. Het verschil is tussen bouta en de andere parlementariers , bouterse heeft verstand{ ervoor zorgen dat buitenlandse regeringen het land niet leegplunderen} en het volk duidelijk maken zwart op wit wat ze met het land kunnen doen.
  jij stuurt elke maand als trouwe surinamer geld naar suriname mensen als jou heeft nederland beet genomen , want je bent erin getrapt om op venetiaan te stemmen. la me je een ding zeggen venetiaan is van nederaland , hij stopt geen geld in zijn zak ben je echt dom omdat te geloven. ik geef je een voorbeeld. Er is in de tijd van venetiaan en vondst van bijna 150 kilo cocaine gedaan op de zanderij.
  Die hele 150 kilo word op het politie terrein in het openbaar met media en al dus meer dan honderd mensen verbrand. Nou we weten allemaal dat als een junkie een pitje in een lepel zet en hij verbrand het is het de geur dat hem high maakt.
  nou stel je voor 150 kilo in openlucht jou gaan ze pakken mi niet , en by the way venetiaan is een bloedverwant van me dus geld pikt hij en voor de rest niks , waar is die 1 gulden brug dat het land waarin jij woont waar ik woon ooit aan mijn geboorteland heeft beloofd.Ligt het nog in de haven?????? dat allemaal tijdens front periode Of ligt het op de zeebodem. Ik weet wel waar ie zit bij de ijzerboer bij jou om de hoek oetlul.


  Maak melding

 46. En by the way du ik word niet gepakt door bouta , ik bekijk feiten van beide kanten uit , jij staat aan spong kant .De media kan de mens dusdanig manipuleren dat ze jou kunnen laten geloven wat zij willen.Wat mij verbaasd is daat een aantal dingen in nederland gezegd worden ma het praktische gedeelte dat ze bouterse niet hebben kunnen arresteren hoor je nooit in het nieuws of op nova enzo.Laat mij jou een ding vertellen als nederland cker was van zijn zaak hadden ze bouterse allang ontvoerd.Heb je ooit de beelden bekeken hoe die mensen van interpol tewerk gaan????? iedereen om bouterse heen word omgekocht om hem te verraden.Bouterse is veroordeeld als drugsbaron in nederland op basis van een paar getuigen die door het om in nederland zijn omgekocht.De mensen die nu wilden getuigen tegen bouterse een paar van ze hebben zich al terug getrokken en zeggen dat ze hebben gelogen.En wat voor bewjs willen de meesten van jullie nog ??? Fred derby zei na zijn verklring te hebben afgelegd dat als hij liegt dat hij dood mag gaan , en warempel bjna een week daarna is hij een natuurlijke dood gestorven {hartaanval op het voetbalveld} Wie kan mij zeggen dat als president van suriname dat je de gravestraat, rust en vredestraat etc alemaal straatnamen met een eeuwenoude lange historische verleden, die namen veranderd in fred derby straat en weet ik veel nog meer dat je het goed doet.Neeeee je bent gestoord stel je eens voor balkenende staat een ochtend op en hij zegt zo van gogh museum heet vanaf vandaag wouter bos museum en rijks museum rita verdonk museum , die ochtend wil ik wel meemaken ik koop cker een staatslot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.