zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse ex-militair zegt gejokt te hebben

Surinaamse ex-militair zegt gejokt te hebben

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Ex-militair Evert V. zegt niet de waarheid te hebben gesproken in het Nederlandse actualiteitenprogramma Nova. Zijn verklaringen over onder meer de aanwezigheid van Desi Bouterse tijdens de executies van 8 december 1982, zouden uit de duim gezogen zijn.

“Alles wat ik heb gezegd hebben ze voor me opgeschreven”, zegt Evert V. in het radioprogramma Bakana Tori Origineel. De programmamakers zouden de verklaring vooraf hebben opgesteld. Evert V. moest zijn verhaal doen in ruil voor wat geld en een mobieltje. Hij zegt niets te hebben gehad. Zijn familie had daags na de uizending van het Nova-programma in Suriname al verontwaardigd gereageerd.

Evert V. zou op de dag van de executies niet in het Fort Zeelandia zijn geweest, waar de executies hebben plaatsgevonden. In het Nova-programma leidde hij de cameraploeg zelf door het fort en gaf aan waar de executies zouden hebben plaatsgevonden. “Indien de heer Bouterse of wie dan ook verklaart dat hij, Bouterse, zich niet in Fort Zeelandia bevond op 8 december, dan is dit bezijden de waarheid”, zei Evert toen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. ik had reeds eerder aangegeven dat deze arme stakker die ooit eens mijn collega is geweest niet beter wist.eeen cocaine verslaafde is tot alles toe in staat , als hij maar te eten en te drinken krijgt.niet te vergeten die heerlijke lekkere poeder melk.en toch vindt ik het knap van hem ,dat hij achteraf in ziet dat hij onnodig zich zelf en niet te vergeten zijn familie door deze domme uitspraken in gevaar brengt.helaas moet ik ook constateren dat het verfoeilijk,beschamend, en laag bij de grond is ,dat er door instanties nog steeds niet is ingegrepen aangezien deze jongens(nog zo veel anderen bekend )niet alleen verslaafd zijn maar ook aan p.t.s s syndroom lijden.(vanwege oorlogs toestanden)


  Maak melding
 2. Wat een LUL is die Evert V.
  Ze moeten deze lul ook samen met Dhr. Bouta voor de erchter slepen of neerknallen.
  Zo zie wat geld met zulk soort mensen kan doen en hoe “goedkoop” deze soort mensen zijn.

  Het kan óók zijn dat deze Evert V nu schijt in zijn broek voor Bouterse en zijn aanhang na zijn verklaring afgegeven te hebben bij NOVA op tv.

  Sterkte met je geweten (normen en waarden) hr. Evert…!!

  Jij bent in ieder geval al veroordeeld door de maarschappij als omkoopbaar, corrupt en een lul……hahaha
  Jij kan jouw verklaring omdraaien, maar de mening van de maatschappij en mij zeker NIET…!!


  Maak melding
 3. Evert, hoeveel heb ik je gegeven, zeg dat ook en ook hoeveel ik je ouders heb gegeven dan ben je eerlijk.
  Oke, je mag naar Suriname want je hebt ook nog een strag tegoed van 9 maanden en Spong zou het voor je regelen.
  Evert, wie ben ik en wat kan ik, hoelang doe ik dat al.
  No mek mi atibron en luister ook niet naar Romeo.Hoost, soso mi jepi yu ala den jari, ju ley mofo ju.

  Stre def Stre en a stre sa wini.
  An tucajana se, keti ku keti bou.
  Je was een militair van niets dus noem je ook niet zo, je bent ook nog een deserteur toch, zeg dat ook en nu ingerukt mars.


  Maak melding
 4. Dat zag ik al aankomen.
  Deze junk verdient gewoon krijgsraad te velde.
  Wat een mierenneuker is dit jochie.
  En voor degenen die de indianenverhalen van
  deze idioot hadden geloofd:”krijg toch allemaal de kolere”.
  Santollie heeft ook nog heel veel op zijn k.stok.,want hij heeft beweerd dat deze jongens dezelfde verklaring hebben afgelegd bij het voor onderzoek.

  Oke dongkaws,
  hopelijk is alles nu duidelijk voor jullie.

  Doei,

  Ex-soerdatie


  Maak melding
 5. Het is jammer dat Evert niet verteld heeft,wie alles in z,n mond geschoven heeft,
  deze mensen zijn gewoon levensgevaarlijk bezig, wat denkt men hiermee te bereiken,jammer voor Evert die is nu dakloos gelukig is hij door anderen opgevangen,de ander die nou zonder Baan zit, nova nanga trawan sa fur deng bere.


  Maak melding
 6. effe serieus, wat voor kop is dit? De laatste tijd is d ekwaliteit van de nieuwsberichten sterk achteruit gegaan. Dat moest ik effe laten weten. Doe er aub iets aan, want het wordt niet meer aantrekkelijk iets te lezen hier. De kwaliteit van jullie site gaat eraan………….


  Maak melding
 7. evert kijk voortaan a.u.b uit.ik vind het erg dat u nu zoner huis zit.maar denk voortaan goed na .voor je wat zeg.ach vergeef deze man .niets doen aub.laat hem rustig.


  Maak melding
 8. Waw of WOHE ik weet nu ook niet wat het juiste woord om te schrijven OMDAT HET EEN GEZELLIE WORDT . i S DIT EEN TRUCJE VAN MENEER BOUTA

  hop dat alles aan het licht komt tijdens de zitting??


  Maak melding
 9. “Iedereen heeft gejokt. Het is niet waar dat er mensen zijn vermoord. Allemaal leugens van front-regering.

  Akuba alias Kabila”

  Deze is echt rijp voor het gekkenhuis!
  8/9 december 1982 hebben volgens deze
  verlichte ziel 15 personen massaal zelfmoord
  gepleegd. Zijn gloote leidel stond erbij
  en heeft deze mensen op zijn knieën gesmeekt het niet te doen.


  Maak melding
 10. Gejokt…hij is geen kind….die man is geestelijk zwaar gestoord.
  En Front blijft maar roepen en roepen gaat goed!! gaat goed !! armoede is er niet, als een stel achterlijken…waarvan een deel de lust heeft van verkwanselen.


  Maak melding
 11. Kabila is uniek in zijn soort en dus geen Akuba, wel denk ik dat Akuba, zich bij mij kan melden.
  Akuba, zaterdag Amsterdamsepoort, draag een witte zakdoek om je linkerarm, als je belangstelling hebt kan je volgende week naar Suriname, je ticket wordt betaald.
  Echte patriotten zijn nodig in deze tijd, maar akuba,als je eenmaal uit de glas hebt gedronken mag je niets uitspugen!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. JA JA NU KOMT DE AAP UIT DE MOUW
  LEE HATIE MORO SORO . evert geef 8december senario prijs mie boy hoe komt het dat je zo laag ben gevallen ik kan je best begrijpen dakloos armoede drank drugs jongoe zo zie je weer hoe baas gewurg wordt door die schaamluisen verdelgen die gasten nova fawaka leden geld gebruikt om DDB TE BEZWAREN weer niet geluk ik zal jullie een tip geven ga julie nova dus onderzoeken hoe het komt dat jongeren in opstand komen .
  is nova nog betrouwbaar de leugen regeerd
  er is een surinaams spreek woord bana bong o moro je trowe dotie o moro y fatoe evert het duurd niet lang je krijg een kamer bij de ambasade als dak en thuislose leugenaar vertel op hoeveel is er betaald of heb je xtc gekregen want ding bakra abie ing bogo bogo sst niet vertellen ze maken het zelf en mie ne jokoe jongoe bijna mie karie judas maar goed soso lobie na a owroe soesoe e kwinsie joe of na wang lee bakroe kong na joe tapoe aboeng mie o nakie wang (S 5 )IF JOE BING DE SROEDATIE moet je deze code
  kennen
  GROETJES
  SAPHATIA


  Maak melding
 13. Die kruideniers zijn gek op indianenverhalen. Evert dacht vanuit zijn hachelijke toestand er munt uit te slaan. En dat in navolging van de velen, die in ruil voor alles is daisy’s schuld, het paarse boekje hebben gekregen.


  Maak melding
 14. Hed geld dat besteeds word aan dit proces hadden ze beter kunnen besteden aan de Arme kinderen en gezinnen.
  Wat maak het nou uit of die gasten vermoord zijn. vandaag aan de dag zien wij dat moorden in de wereld een normale zaak is. wie berecht Black water in Iraq.
  De nabestaanden van deze mensen zijn voor een grote deel Nederlanders en wij Surinamers moeten voor de kosten op draaien voor hun genoegdoening. ik vraag mij af waarom er een aantal is Dood gegaan welke een regering zou kunnen vormeren. gaan jullie dat effe na. Ik ben geen aan hanger van Bouterse maar 15 dode mensen en 1 levende Bouterse bepalen verscheurt Suriname.
  of is Dit de zoveelste prestige project terwijl het volk niet te eten heeft


  Maak melding
 15. Beunhaas @ watrak..whome Bosje,s brug of de marinetrap,is toch voor jouw,ben je weeruit je schijthuis gekropen.

  het is hard aangekomen jouw hebben ze gemist beest, hiellelikker.


  Maak melding
 16. Ai boi sanggggg
  Net als de FBI en CIA dat doen worden wij surinamers ook bespeeld. Zelfs NOVA kan dat. The white man will always try to F#$^(&$ us up. En wij trappen er altijd in. Ondanks de ontwikkeling die de mensheid heeft doorgemaakt de afgelopen jaren.

  Holland het beloofde land !!!!!
  Als Bouta nou schuldig is of niet, wij surinamers mogen het niet pikken dat er zo met ons en ons land wordt omgegaan.

  Laten wij massaal nu NL de rug toekeren en vertrekken om ons land op te bouwen. Anders doen de Chinezen het voor ons.

  Waar ga je dan naar toe wanneer je 65 jr bent geworden?

  Blackpower


  Maak melding
 17. Getuige X zei dat men op begane grond op de slachtoffers heeft geschoten, terwijl Evert zei dat er van boven naar ze is geschoten.
  Tegenstrijdig die beweringen.


  Maak melding
 18. Als het waar is dan vind ik dat wel een ma pima streek van die programma.

  Stel je voor dat het verkeerd aankwam en dat er een ellende uitbrak ik Suriname bij die man zn familie of gewoon in het land.

  Zou die programma maker dan naar Suriname afreizen om de boel op orde te brengen??
  Die ka mensen zouden met het geld die ze hebben gekregen van de kijkcijfers met hun billen bloot gaan liggen in Spanje.

  Daarom Sranan moet al die witte ka mensen die zich niet aan de regels van het land een schop onder hun kont geven.

  Nummer 11 Pachanga, ja mang je heb gelijk die witte mannen waren, zijn en zullen altijd zo blijven, we moeten van ons geschiedenis leren.

  Nummer 21 Blackpower, juist alle kondremangs zouden NL de rug moeten keren en als doel hebben Sranan nog mooier te maken dan het nu al is. Om te beginnen maak niet al je geld op in NL, bewaar of investeer het in Suriname want er komt een dag dat elke buitenlander een schop gaan krijgen van die witte mannen. Laat je geld in Suriname rollen daar betaal je sowieso minder belasting.


  Maak melding
 19. (naar Anneliesje heeft gejokt)

  Evertje ben joku
  Fu moro euro duku
  Evertje no man bribi
  Nanga ala sani sa en sref’ben taki
  Moro te a mobieltje ey kari
  Ley mofo ley mofo, piki

  Evertje go, go na doro sey
  Tak’anga den sma dat yu ben ley
  Drape yu no ben de sref srefi
  Yu kan de clear nanga yu srefi?
  Moro te a mobielt ey kari
  Ley mofo ley mofo, piki

  Evertje habi spijt fu tru
  Prakseri, prakseri brotyi de tumsi syatu
  Dan Evertje bari, a bigin lusu
  Ala san’ na dyi a duku mi du
  Yu sabi now san a mobieltje ey du?
  Evertje, na T.V nanga Euro ben kori yu


  Maak melding
 20. ik ben het eens met nummer 8 dat de kwalitiet achteruit gaat en sommige reaktie vind echt nergens opslaan , kijk iedereen mag een mening hebben hoor maar hou het bij het onderwerp en iedere dag die soap rond bouterse begin me al te vervelen terwijl er belangrijkere dingens in suriname gebeuren , bij een aantal reaktie zie je dat die er over heeft na gedacht, maar sommige roepen dingens waarvan ik denk hoe kom die in hemels naar erbij , maar ja zal aan mij liggen .


  Maak melding
 21. Nederland en VS zijn decennia bezig Bouterse uit het Surinaams politiek spectrum te weren!!!

  Nederland en de VS hebben meerdere malen overwogen militair in te grijpen in Suriname.
  Nederland en Amerika hebben meerdere malen gepoogd Bouterse onterecht te betrekken in vermeende drugszaken. om hem politiek te verzwakken ofwel uit het politiekveld te slaan.

  Belangrijke info: zie websites onder aangegeven hier omtrent!!! Zie, lees en huiver!@#$#$^**&%#@%

  http://www.burojansen.nl/artikelen_item.php?id=81

  http://www.xs4all.nl/~evel/surstk1.htm

  patriot


  Maak melding
 22. goed dat je het weet,dat het aan jouw ligt

  je weet bliksem goed dat je een leegloper ben.als je kan vertellen wat een soap is.e skrefy wa loo k….

  Akuba


  Maak melding
 23. Evert, je bent een landsverrader,naar het geld en mobieltje kan je fluiten, een militair dient een militair te blijven, bouta gaat je nu laten ophalen voor een stevig gesprek met jou en hij zal je vinden ook, pleeg zelfmoord of anders wordt je vermoord.


  Maak melding
 24. Mitta (nr 26),

  Goed zo, Suriname kan je beter gebruiken dan Nederland en voor jezelf zal het ook beter zijn denk aan frisse lucht,betaalbare verse groenten, vrijheid, ontspannig, geen stress, familie, het weer, alles is veel goedkoper enz.

  Financiën?? Er is toch een regel in Nederland dat als je 45 jaar of ouder bent en je naar Suriname terugkeert je elke maand +-600 euro krijgt waaruit je ziekenfonds nog betaald moet worden. Het enige is dat je je NL paspoort inlevert maar dat hoeft ook geen probleem te zijn.

  Maar ook al krijg je die euro’s niet als je je kennis, wil en inzet gebruikt en toont dan zal je heus niet pinaren hoor.

  Er zijn mensen in het land die het helemaal niet goed hebben, wat je trouwens overal in de wereld hebt, maar elke dag lachen ze, snap je?


  Maak melding
 25. Als Surinamer schaam ik mij als verhalen deronde doet dat Suriname alleen maar uit leugens bestaat.
  Er wordt steeds en elk jaar weer over de 8 december moorden gepraat, wat een doorlopende obstakel blijft vor de toekomst van Suriname. Er zijn zoveel slachtoffers gevallen, maar vergeet niet hoeveel daders. Begin niet in de dader Bouterse te vinden, mar verplaats je eerst in de zwaar corrupte politici. Als Suriname in 1975 niet onderdwang onafhakelijk geworden was, waren er ok geen december moorden geweest. Er heeft not een referendum plaats gevonden, maar wijlen den Uijl, Lachmon en Aaron vnden het ndig zonder dat er ene bagage was overgedragen alvast hun financiele situatie met familie te delen. Wie heeft er dan geconstateerd dat Suriname tussen 1975 en 1980 een vooruitgang heeft geboekt. Ik kan me nog herinneren, dat descholen voor 1975 er goed uitzagen, onderwijs prima geregels was, ziektekosten en ziekenhuizen niet met problemen zaten, de wegen nog goed waren, de mensen zeer sociaal waren, weinig criminaliteit en last but not least, de koers voor 1 surinaamse gld had je er 2 nfl.Tussen 1975 en 1980, toen was er nog geen sprake van Bouterse, ging het land sterk achteruit. De koers 1 op 1, vervolgens 3 op 1, verder 6-1, 10-1 ga maar door.Armoede begon hoog tij te vieren. Ik hoef niet door te gaan want dat wordt een boekwerk, maar ga zelf maar na en laat dan je geweten spreken alvorens de slinter wordt bekeken in de ander. Jammer , laten we elkander vergeven en goed beet houden met de woorden wij zijn een en zorgen dat het beter gaat met Suriname. Want wat we al gauw vergeten zijn zijn de criminelen, die haden bedacht Suriname een eigen vliegtuig aan te schaffen met 2 bejaarden gezochte in Amerika zonder vliegbrevet in gehuurde piloten die na 3 weken het vliegtuig lieten neerstorten op 7 juni 1989, met dank aan de wijlen heren Mugra en Aaron. De nabestaande zijn nooit meer met een flinke schade vergoed en zijn gewoon in een verdomd vergeten hoekje geplaatst. Dat waren er echt geen 15 mensen , maar boven de 100. Schandalig van zo’n Surinaamse regime.

  Dus hou elkaar de hand vast en vecht voor een beter Suriname zonder bemoeienis van derden
  Kurth


  Maak melding
 26. hierop deze site word een arme junkie landverrader genoemd , maar een van de grooste landverraader die loop vrij rond in suriname bouterse moeten jullie veroordelen niet die arme man .


  Maak melding
 27. nummer 28 jij komt nooit met iets verstandig mie boi jij heb de zelfde hoeveelheid vestand in jou hoofd als bouterse als jij vind dat bouterse zo goed vraag me af waneer je terug gaat om hem te ondersteunen , ik stel weer een paar vragen vertel mij wat de voordelen zijn geweest van de revolutie en wat voor goede dingens bouterse heeft gedaan voor suriname, waar het land voordelen aan heeft als je me drie dingen kan noemen ben ik tevreden en jou medestanders mogen ook meedoen


  Maak melding
 28. Jammer heel jammer…men wil of kan het nog steeds niet begrijpen dat Su. na 25-02-80…zwaar werd gemanipuleerd(door het buitenland)…eerst financieel..later…wapens…drugs…leugens…gewoon… op alle fronten.. werd Su geboycot,gemanipuleerd en bestolen.

  Maar nu heb je Front, maar zij doen niks en zeggen ook niks wat er toen gebeurde….Vnoshine weet veel maar loopt deze zaken altijd even af door te brabbelen.

  Maar zijn mond echt open doen…..neverrrrrr!


  Maak melding
 29. Een goede uiteenzetting KURT, mogen velen dit niet vergeten,en goed in hun oor knopen

  het moet ook gelden voor dat woekerdier@32-35 chandu op deze site die geen raad heeft hij zit vol haat,bloed onder zijn nagels ,hij is de grootste landverrader met zijn Lij(ei)jers, laat arme evert, jij de couppleger aladol Rambocus.wie is bezig Suriname te vernietigen is dat Bouterse ???/,Hij zal nooit opzijn bloteknieeen vallen voor Nederland,dit doet hij alleen voor God.


  Maak melding
 30. “Tussen 1975 en 1980, toen was er nog geen sprake van Bouterse, ging het land sterk achteruit. De koers 1 op 1, vervolgens 3 op 1, verder 6-1, 10-1 ga maar door.Armoede begon hoog tij te vieren.”

  Aldus Kurt!

  Dit is de geschiedenis herschrijven en
  vervalsen. Bovenstaand koers verval
  manifesteerde zich na de moorden van 1982.
  De stortingen van verdragsmiddelen aan
  Suriname werden toen gestaakt.

  Misschien lukt het scribent Kurt om de jeugd
  iets op hun mouw te spelden.

  Voor de laatste keer, alle ellende in het
  land is begonnen toen een onderofficier
  overnacht Grootofficier werd.


  Maak melding
 31. jullie moeten bouta met rust laten.hij is wel degene die het land verdedig tegen uitbuiters-maar dat zien jullie huigelaars niet.vieze …..jullie surinaamse nederlanders gaan wel naar suriname om de surinaamse vrouwen zwanger te maken en jullie kinderen daar nooit te verzorgen.en tip aan de surinaamse meiden en vrouwen,kijk uit met de nederlandse suries.allemaal praatjes en het gaat maar om 1 ding ,de vrouwlijke kruiskade.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES