Jongeren in Suriname verdeeld over protestacties

3

PARAMARIBO, 30 okt – Onder jongerenorganisaties heerst verschil van inzicht over de motieven achter hun protest tegen de regering. De aanvankelijk opgegeven redenen schijnen steeds meer plaats te maken voor openlijk verzet. Waar eerst de regering ‘wakker geschud’ zou worden, wordt nu gesproken van naar huis sturen.

Lang niet alle jongeren zijn gelukkig met deze ontwikkeling. Het heeft inmiddels geleid tot een regelrechte breuk onder de initiatiefnemers. “Plotseling bleek dat de acties door zouden gaan totdat de regering naar huis was gegaan. We staan pal achter het eerste idee, maar de laatste strategie niet. We kunnen niet daaraan meedoen, sorry”, zegt jongerenleider Ebu Jones tegenover Dagblad Suriname.

Zijn Landelijke Scholieren & Studentenbond heeft zich dan ook teruggetrokken. Het neemt de ontevredenheid niet weg over het beleid. Als pijnpunten worden onder meer genoemd het onderwijs en het gebrek aan toekomstperspectieven. Het Jongerencollectief Suriname zegt via protestdemonstraties verbetering te willen afdwingen, een streven dat nu in twijfel getrokken wordt.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.