zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurDeel historisch gebouw voor Surinaams museum

Deel historisch gebouw voor Surinaams museum

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Een gedeelte van pand nummer twintig aan de Saramaccastraat in Paramaribo verhuist naar het museum. Dit meldt de afdeling Cultuur van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Het betreft het ongeveer twintig meter lange achtergedeelte van het geheel in hout opgetrokken gebouw. Het demontageproces is sinds kort aangevangen.

Het gebouw zal weer opgezet worden op het terrein van het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam, in Commewijne. Het heeft decennialang gediend als werkplaats van blikslager Brandon. De nieuwe eigenaar, de Hakrinbank, wil ter plaatse een nieuw gebouw opzetten. Besloten is het hoofdgebouw aan de straatzijde intact te houden. De nieuwbouw komt aan de achterkant.

Volgens de bank paste het achtergedeelte niet in de bouwplannen. Formeel levert dit geen problemen op, omdat dit deel niet behoort tot monumentaal erfgoed. In plaats van het zonder meer af te breken, is besloten het gebouw te schenken aan het museum. Ook de inventaris van de inmiddels overleden blikslager maakt deel uit van de schenking.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES