maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams doorgangshuis voor aanpak in de kiem

Surinaams doorgangshuis voor aanpak in de kiem

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 okt – Het Opa Doeli doorgangshuis voor jeugdige verdachten moet de misdaad in de kiem helpen smoren. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De in gebruik name van het hypermoderne gebouw symboliseert meer dan alleen maar het beschikbaar stellen van moderne opvang.

De benadering van cliënten wordt ook professioneler. Behalve de jeugdpolitie zullen er onder meer ook maatschappelijk werkers gehuisvest worden. “Het wordt een collectieve inspanning van partners, die elk een belangrijke rol te vervullen hebben. Dit allemaal voor het kind dat helaas in aanraking komt met de justitie”, zegt Santokhi. De kans op een veilige terugkeer naar de samenleving is dan ook vergroot.

Het doorgangshuis is er voor jongeren van tien tot achttien jaar in voorarrest. Er is plaats voor ongeveer vijftig jongens en tien meisjes. “We moeten voorkomen dat jongeren in dit gebouw terechtkomen. Gebeurt het toch, dan moeten we zorgen dat ze met de nodige professionaliteit begeleid worden”, aldus Santokhi. Het gebouw is gefinancierd uit de ontwikkelingssamenwerking met Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. Rotzooi verhaal leuk maar brengt Moesje niet naar Parijs, begin de ouders te helpen….dan heeft het land minder last van randdebielen met bijbehorende problemen.

  45% tot 70% van de Suri’s heeft geen behoorlijke baan, tevens geen behoorlijke woning.

  Dus sabi san yu di taki.


  Maak melding

 2. Owpa Doeli heeft niets van doen met aanpak in de kiem. Wanneer jeugdigen in de fout gaan is dat pad reeds ingeluid en kan het onder de gegeven omstandigheden in het land alleen maar erger worden. Er moeten overlevingskansen worden gecreeerd voor onze verpauperde samenleving. Ouders zijn niet meer in staat om eenvoudige huisvesting of het schoolgaan te bekostigen. We praten al zo lang in dit lang. Onder de gegeven omstandigheden zullen we steeds meer owpa Doeli’s moeten scheppen. Ga maar naar Sunnypoint of Sophiaslust.
  Samenscholing van wel 20 jongeren tijdens school- en werktijden op een en zelfde lokatie is blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld. Volwassenen in dit land zouden zich heel diep moeten schamen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES