zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNDP laat zich niet afleiden van realiteit Suriname

NDP laat zich niet afleiden van realiteit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – De Nationale Democratische Partij, NDP, laat zich niet afleiden van de werkelijkheid in Suriname. Dit zegt partijtopper en parlementariër Jenny Simons. Die werkelijkheid dringt zich in zowel politieke als sociale zin op. De partij is dan ook niet van de wijs te brengen door televisieprogramma’s waarin beschuldigingen worden geuit tegen partijvoorzitter Bouterse.

Het Nova-programma waarin twee ex-militairen Bouterse verantwoordelijk stellen voor de Decembermoorden, is niet meer dan een dekmantel. “We hebben geen boodschap aan mensen die op TV dingen willen zeggen. Wie wat te zeggen heeft moet naar de rechter”, zegt Simons tegenover Dagblad Suriname. Er is meer te doen dan stil blijven staan bij de verklaringen van de twee.

De begrotingsbehandeling staat voor de deur. Ook vergen de leefomstandigheden in het land alle aandacht. “Vriendjes krijgen binnen twee minuten grond, terwijl de arme man wordt weggeschopt. De regering bereidt zich ook niet voor op een aantal zaken die op ons afkomen, zoals de stijgende aardolieprijs”, aldus Simons. “Deze misstanden zijn half niet zo erg als het feit dat ze niet worden opgelost.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Bouta moet wel berecht worden, of nog beter de rechtsgang tav de decembermoorden moet onbelemmerd plaatsvinden.
  Maar toch goed dat de NDP nog bezig met andere belangrijke zaken. DE NDP als plotieke organisatie moet ook onbelemmerd alle goede werken kunnen blijven doen en niet synoniem gemaakt worden met Bouta. de NDP is de grootste politieke parij in suriname en dat is een feit.
  dankzij de NDP zijn velen op vooruit gegaan (ouderen, studenten, licht en watervoorziening welke zelfs randparamaribo had moeten ontberen. de zelfde mensen die nu in Front zitten had voor of rond de onafhankelijkheid en ook 20 jaar daarna geen moer hieraan gedaan.
  Zelfs Bouta berechten als Bouta niet zelf deze procedure had opgestart, was tot vandaag en nooit meer gebeurd.
  Bouta dacht zelf de dans te kunnen ontspringen maar zit nu aardig in nauw en maakt zelfs rare sprongen nu. desondanks mogen wij de verworvenheden van Bouta en de NDP niet vergeten maar ook de malaise waarin het Front ons gebracht heeft (wanbeleid rond de koersstijgingen jaren eind 80- nu gaat het goed wel trouwens-, geen goede investeringsklimaat, alles op zijn beloop laten, geen ontwikkelings strategie, een en al ellende bv voor brug waarvoor symbolisch bedrag van 1 nf was betaald later miljoenen betalen voor opslag en vernietigingkosten ipv het zelfde geld gebruiken voor daadwerkelijk gebruik van de brug etc etc.) decennialang geen pro-actieve ministers a la
  Santhoki, doofpot cultuur van eigen wanstanden. Waarom moet Balesar jaren lang rondlopen terwijl alle bewijsstuken al voor handen zijn en ieder al gehoord is etc etc.


  Maak melding
 2. Jennie,

  Ik kan niet geloven dat als je ‘savonds in je bed ligt, je geen visioenen krijgt van de moordenaarspraktijken van Bouterse. En je weet drommels goed dat dat geen victie is maar de bittere waarheid. Blijf je kop maar in het zand steken.


  Maak melding
 3. Ik denk dat de begrotings behandeling belangrijker is ,dan ons bezig te houden,met Ruben Rozendaal met z,n pruik op z,n kop.zowel die arme Eve die z.g. een zware klus moest afmaken. Ano so Apukujessy.


  Maak melding
 4. mevrouw simons dit is ook heel balangrijk voor suriname de rechtsgang u heb een foute voorzitter wat heeft u voorzitter aan de armoede gedaan in suriname zijn zogenaamde revolutie heeft ons land aan de rand van de afgrond gebracht hij kon niet tegen anders denken, hij moest te koste van alles aan de macht blijven . u voorzitter heeft alles wat met democratie temaken heeft ondermijnd en hij doet het nog steeds , wat ik ook vreemd vind is dat hij heeft gevraag voor een rechtzaak nu hij ziet dat die erkomt maakt hij allerlijk bochten . wat deze man suriname heeft aangadaan na 1980 haal je niet in de komende jaren in kost zeker een generatie om deze schade boven te komen daarom zeg ik hij zal en moet voor het gerecht.


  Maak melding
 5. als je een paspoort in ned wil, moet je gewoon een verklaring afleggen tegen bouterse, of wat verzinnen, en alles word zo geregeld, dat hebben heel veel mensen al gedaan, en met succes.


  Maak melding
 6. Joh wat een gelul Bouta zou 25 jaar geleden berecht moeten worden en niet nu na zoolang nix doen van alle hypocriete landen die nu zgn graag willen helpen om Pa Bouta op te pakken.
  Het is gewoon hypocriet van Nederland en al die andere boelers die Pa Bouta willen opsluiten..ik hoop dat Bouta nog snel een staatsgreep pleegt deze maand want zo geweldig zijn die boeven in de regering ook weer niet ..allemaal dieven en ook moordenaars want het volk bestelen is mensen de dood in jagen..opsluiten al die profiteurs die samen met de chinezen Suriname een Poep land aan het maken zijn..Bouta ik steun je ..AAANVALLEN.!!!


  Maak melding
 7. Gelijk heeft mevrouw Simons….de echte moordenaars (Ventiaan, Somohardjo, Sardjoe), politieke moordenaars oftewel witte boorden moordenaars, lopen in Su vrij rond en krijgen vrij spel……gelukkig komt de NDP op voor het volk.


  Maak melding
 8. Lange tijd heb ik gedacht dat mevrouw Simons een serieuze en fatsoenlijke politica was. Maar nu begint ook zij al de moordenaarspraktijken van Desi goed te praten. Laten we daarom maar blij zijn dat het proces al snel begint!


  Maak melding
 9. ik ben het eens met nr1 , maar er zijn nog wat kleine problemen die ik niet kan begrijpen, vandaar mijn mening

  1 hoe komt het dat wij surinamers de ellende wat onze voorouders 400 honderd jaar is aangedaan hebben vergeten en vergeven , de desbetreffende mensen hebben ons nooit hun excuus aangeboden,

  2 maar een feit dan bijna 25 jaren , is gebeurd , blijft maar rondspoken in sommige hun hoofden , het lijkt of hun leven ervan hangt , daar zijn wij niet vergevingsgezind
  .
  hoe zou dat komen, simpel zat omdat men de methode van oog om oog, tand om tand hanteerd, als het om hun eigen mensen gaat , dan zijn ze op wraak en haat uit.

  heeft het niet te maken ,dat vele van ons erg emotioneel denken , handelen , en doen,

  dat is de erfenis dat wij hebben meegekregen vanuit het verleden , het mentaal denken is dood , DE BEWUSTWORDING , is er niet ,

  vroeger konden onze voorouders niet denken , dat deed zijn meester voor hem,

  surinamers zijn getraind om hun eigen mensen te grondde te richten, VANDAAR ,dat wij onze eigen mensen niet kunnen vergeven maar vernietingen , vergeven begint bij je zelf , maar als niet weet wie je bent , en wat je doel op deze aarde is , kan je , je eigen mensen niet vergeven en vergeten ,


  Maak melding
 10. Jenny Simons,

  Klets toch niet zo uit je politieke nek!

  Als je eigen partijleden ons land, volk, wet en grondwet hadden gerespecteerd, dan hadden ze zelf al direct in 1982, 1983 een justitieel onderzoek gesteld. Waren wij met z’n allen nu klaar geweest met dat hele ding. De Freitas had alle mogelijkheden daartoe als oppermachtige auditeur-militair,….. wat is er van gekomen,… blinde muur????

  Nu moet je gewoon je parlementair werk verrichten waar je dik voor wordt betaald en niet de zoveelste grote ndp volksheld uit te hangen.

  Altijd kruipen in de slachtofferrol, is inmiddels een partijstrategie van de ndp.

  Sodemieter toch op met die onzin!!!

  Jenny Simons jij werkt voor een politieke partij voortgekomen uit onderdrukking, geweld en terreur!!! Draai niet zo met je standpunten, die hebben jullie niet.
  Dit kan toch geen grondbeginsel zijn om Suriname te leiden.

  De huidige ndpleiding had zich niet van de realiteit moeten laten afleiden toen zij als naieve n.m.r. door Jerry Rawlings en Maurice Bishop met allerelei kolder werden opgejut tegen hun eigen sranan mans.

  a revolution cost bloodshed…..

  Toen hadden zij zich niet moeten laten afleiden van de politieke realiteit.

  Hou je emotie kletspraat nu dus voor ocer!!! Vermoei ons er niet mee….


  Maak melding
 11. @nummer 13 dame je doet onze voorouders te kort om te zeggen dat ze niet konden denken ,maar als je jou reaktie lees geef je zelf de antwoord op jou vragen bewust of onbewust 400 honderd jaren en 28 jaren bouterse heeft 28 jaren geleden de zelfde methode toegepast om zijn eigen mensen te vermoorden dus als jij zeg dat surinamers getraint zijn om hun eigen mensen te vernietigen dan is dat van toepassing op bouterse en over de slavernij ik zeg dat nogmaals ik vind het grote onzin om iedere keer 400 honderd jaren erbij te halen, moet ik mijn buurman of lubbers of wie dan ook verantwoordelijk voor houden nee,onze eigen mensen hebben na de onafhankelijkheid van suriname niets gedaan om ons land verder te brengen ,ik heb in mijn eerdere reaktie gezeg dat vele surinamers uit frustratie en haat de kant van bouterse kiezen ik niet de rechtzaak die komt er en als hij ontschuldig is leg ik mij erbij neer klaar.


  Maak melding
 12. Ik vind het het jammer gebruiksaanwijzing is het zelfde gebleven,eerst was het Brunswijk en nu de spy him zelf Santhokie.

  People wake up and live now.
  bert


  Maak melding
 13. Is de president opperbevelhebber van het Nationaal leger of opperbevelhebber van de Jungle commando.
  Hij schijnt zich meer thuis te voelen bij het jungle commando dan het nationale leger.

  Wie hoord bij wie? Bouterse versus Santokhi/ Venitiaan
  Jungle commando: president.
  Tucajana Amazone: bouterse
  Santokhi:politie
  Nationaal leger :???????????
  Ex militairen:??????????????
  volks milities :????????????
  Sympathisanten:???????????
  Meelopers:????????????????
  Criminelen:???????????????
  Relschoppers/onruststokers:????
  Buitenlanders/wit- zwart:???????
  Slapende cellen:???????????????
  andere illegale gewapende groepen:????????????

  Doemscenario of werkelijkheid:????????????????
  Neks no fout !!!!!!!!!!

  Jongstleden heeft een lid van de jungle commando zijn bedreigingen geuit naar de regering toe. Hij eiste van de regering dat zijn groep moet worden opgenomen in de binnenlandse veiligheidsdiensten.
  De criteria, cv. die hij aangaf (antecedenten) waren dat ze al goed met wapens konden om gaan. De vraag is nu op wie en waar hadden ze geoefend. Oh ja, tijdens de binnenlandse guerrilla oorlog op onder andere manschappen van het nationale leger.

  Leden van de ex jungle commando bedreigen de regering terwijl de leider van de ex jungle commando parlementariër is binnen de regeringscoalitie. Niemand binnen de regering coalitie heeft zich gedistantieerd van de uitingen/ bedreigingen van leden van de ex jungle commando of de bedreigingen heeft veroordeeld. Als een illegaal gewapende groep de regering bedreigt dan bedreigt hij indirect de gewapende macht, de militairen dus, het nationaal leger.

  Je kunt niet twee ‘goden’ op het zelfde moment dienen(jungle commando ala nationaal leger)

  De bevolking moet massaal eisen dat de rechtzaak 8december moet worden geseponeerd
  (ontvankelijk wordt verklaard), verzoening in naam van de totale natie!
  Wat men moet begrijpen is dat er geen twee soorten militairen zijn. Militairen zijn gedisciplineerd en zijn bloedbroeders. In tijd van nood hebben zij een sterke eenheid, band, verbond (feedback). Het is niet anders, ze weten niet beter. Zo zijn ze getraind. Het motto van de militair is: Militairen hebben een eenheid op momenten dat je het niet verwacht, daarom zijn het tenslotte militairen. Daarom zul je als gewone burger ze soms nooit kunnen begrijpen. Vooral als je de confrontatie met ze opzoekt.
  Wanneer je het begrepen hebt, dan is het te laat. Er wordt een kat in het nauw gedreven atmosfeer gecreëerd, door arrogantie, machtsmisbruik, opportunisme, en vooral missmanagement!

  Voorbeeld; in de periode dat Bouterse bevelhebber van het nationale leger was zat er een militair in de gevangenis. Tijdens de contracoup van Rambocus werd de gevangene bevrijd uit de gevangenis door Rambocus, om aan zijn zijde te strijden. Hij kreeg een IP/Tank van Rambocus om Bouterse te gaan overmeesteren ofwel arresteren. In plaats dat hij de tank tegen Bouterse gebruikt, heeft hij de tank aan Bouterse gegeven, ik verdedig jou. En zodoende is ook de Rambocus coup mislukt.

  Analyse. Bouterse als bevelhebber van het leger; in die periode is militair Lachmon opgesloten. Dus kon je aannemen dat hij beslist niet een vriend was van de revolutie.
  Tijdens de contracoup dacht Rambocus dat gedetineerde Lachmon de juiste persoon was, omdat hij hem uit de gevangenis zou bevrijden, doen ontsnappen en dat hij ook nog Hindoestaan was als Rambocus. Maar de werkelijkheid bleek anders te zijn. Hij was tenslotte militair. Hij had gekozen voor zijn charismatische leider bevel Bouta.
  Een militair maakte ook al zo een opmerking: “roep geen geesten op die jullie straks niet kunnen bezweren”! Waarom is het zo moeilijk om concessies te sluiten in Suriname in het belang van land en volk!

  patriot


  Maak melding
 14. Motto: D. D.Bouterse ndp : bescherming van land/soevereiniteit en volk. baas in eigen huis. Vernieuwingsgezind,eensgezind,solidariteit, , vooruitstrevend,milieu,veiligheid,normen & waarden,economie,welvaart, sociaal,diplomatie,progressief, armoedebestrijding, opkomend voor de Fundamentele rechten van de vrouw, het kind,bejaarden & minstbedeelden!
  Criminaliteit bestrijding.

  Wie gelijk heeft, zal ook zwijgend gelijk krijgen.
  patriot


  Maak melding
 15. @anti revo ik ben het volkomen met jou eens ik hoop dat een aantal hier op deze site jou reaktie lezen misschien worden ze wakker , anti revo jij slaat de spijker op zijn kop.wat mij nog opvalt aan de reaktie hier is dat iedereen het heeft gedaan van mierlo tot de hele nederlandse samenleving ik hoor samenzwering, valk , spong , nova is laast erbij gekomen santhokie ,vene de enige die het niet heeft gedaan is bouterse hij is onschuldig dan moet je echt hele grote gaten in jou hoofd hebben om het voor deze man optenemen sari torie.


  Maak melding
 16. anti revo sa tan!

  wi wan anti revo….
  Sranan na wan anti revo kondre
  sranan man na anti revo libie sma

  no kir joe egi sani
  no faja joe egi brada
  no bron joe egi sma

  sranan na foe wi
  sranan na anti revo

  sranan no spang….


  Maak melding
 17. VHP: Onbetrouwbare partner van Front:

  Santakie is op solo-tour zoekt steeds meer en meer problemen voor land en volk.

  Jawel 5 dec. komt de Sint….de Pieterbazen krijgen geen zak met bedonder spul,maar een plunjebaal vol handgranaten en munitie.

  Dit om eigen broeders en zusters neer te knallen.


  Maak melding
 18. Nederland is voor de Hollanders,maar Suriname voor de surinamers. Het is ontoelaatbaar dat het buitenland zich bemoeid met de interne aangelegenheid van ons gelieft suriname. Gevangenis of niet voor onze bevrijder, de heer Bouterse; zijn werk wordt toch gestaakt voortgezet. Let op de politieke bewegeningen op het zuid-amerikaanse continent, dat zegt al genoeg.

  Meneer Bouterse bedankt voor de bewustwordingsproces


  Maak melding
 19. @20 jij heb een probleem of is dat een tekortkoming als mensen met onderbouwde argumenten komen die jij niet kan tegenspreken dan roep jij de meest stomme en domme dingens kom een keer met onderbouwde argument iets verstandig en niet iedere keer met indianen verhaal van jou .


  Maak melding
 20. DOMBO-DU lees Patriot,misschien worden de gaten in je kop gevuld.

  Wanneer wordt Brunswijk en co,berecht???

  Wie Zonder Zonde Is Werpe De Eerste Steen.


  Maak melding
 21. @toet je laat me reaktie lezen van mensen die niets toevoegen hier als het een reaktie is waar ik wat van kan leren zeg oke maar stuk voor stuk is het onzin wat ze allemaal zeggen dus ja mensen als patriot akuba stuk voor stuk onzin frustratie en haat kom een keer met iets waar je een gezonde discussie mee kan voeren maar heelaas of het is persoonlijk of een andere heeft gedaan , ik vind het best wel jammer .


  Maak melding
 22. Een land die buitenland betrekkingen erop na houdt, doet dat doorgaans met haar Minister van Buitenlandse zaken. Dit contact loopt dan met de Minister van Buitenlandse zaken of Onwtikkelingssamenwerking van de ontvangende land.

  De minister van Justitie en Politie van Suriname onderhoudt de boven beschreven contacten met de minister van Binnelandse zaken en KONINKRIJKSRELATIES van Nederland…

  Ik laat het verdere denkwerk en filosofie aan u over…

  Maar nog wel 1 ding.

  Als u denkt of hoopt dat Desi Bouterse achter de tralies zal belanden… troost u… de man is op weg de president te worden van Suriname in 2010… 😉


  Maak melding
 23. BOUTERSE slaap niet hij weet wat er met zijn broeders en zusters ook de jongens op het veld maar niet vegeten de alleenstaande moeders die geen geld hebben en nog bij vader en moeder woonen daklozen kinderen in tehuizen noem maar op.
  DDB HEEFT GEEN ANGST HIJ IS KLAAR WAKKER VOOR ZIJN VOLK . hij is niet van zijn (roeping)te krijgen van daar zij aan zij schouder aan schouder voorwaarts met ons gezegendland.wie zegt dat het niet zo is kom maar met andere feiten overtuig mij dat het niet gebeurd in suriname nu of nooit kende waarde van je land ik eet van mijn land manja goeyaba brede bong bospapaya vis Wij hebben aardolie goud diamant opo konderemang opo of mie moes karie wang pokoe da we longkong we alontjie ne danzie moro bakra basie a kaba mie kondre e kree bigie aling wanie wasie eng gwe ma aliba voeroe.ps toet libie du die jongen moet les krijgen wo adopteering in suriname.(bLesie srang SURINAME VOORWAARTS


  Maak melding
 24. Aan de profetische OPRECHT,

  Geen idee waar deze voorspelling op is gebaseerd, waarschijnlijk uit de geheime koker van Nostradamus welke exclusief aan oprecht is geopenbaard.

  Mij is het niet gegeven op zulke profetische voorspellingen doen, maar ik kan STELLIG beweren dat DD Bouterse ZEKER kans maakt op het presidentschap;

  1. maar niet in dit leven
  2. niet in de Republiek Suriname
  3. niet van het Surinaamse volk

  OPRECHT ik ga er niet teveel woorden aan besteden; BLIJF KIJKEN, en stem jij vooral op je baas!!!

  😉


  Maak melding
 25. Aan anti revo

  ik ben genoodzaak je wat mee te geven
  lees je stuk weer goed positiev en de negative (niet) bij de drie antwoorden
  wat je diep in je hart wenst het stuk naar oprecht
  je ben zeker met du de laaste van de boot
  maar geef niet je bent welkom soso lobie
  neem DU mee.


  Maak melding
 26. @Du ik had mijn tijd niet willen verspillen aan een gek als jouw,jij bent gefrustreerd,getraumitiseerd ik laat je over aan TOET en saphatia,je hebt geen huid,Evert
  heeft gereageerd en ik kom spoedig aan je bast terug Beest.


  Maak melding
 27. SoSo lobie,……
  de volksmisleiding, na de doodzonde!

  Voor de naievelingen om blind na te zeggen en in de volksmilities te scanderen en achterna te lopen….

  Waar was de soso lobie gedachte toen;
  – advocaten hun werk deden
  – vakbondsleiders hun kritiek uiten
  – journalisten hun kanttekeningen plaatsten
  – burgers een tegenstem lieten horen

  Waar was de Soso Lobie gedachte toen;

  Maurice Bishop zich inmengde in de Surinaamse aangelegenheid en de n.m.r. leiding als redi musu’s opjutte tegen de eigen mensen….

  a revolution is not a teaparty, …

  Grote woorden zijn uit de revo voortgekomen;
  – niet gebonden beweging
  – anti imperialisme
  – anti neo kolonialisme

  Waar bleef het grote leiderschap van het niveau …..Gandhi, Mandela, Aung San Suu Kyi, Maarten Luther King…

  Nee, wat wij hebben gehad is een leider van het niveau Mugabe, Anthony Godett, Mobutu, of Charles Taylor,…. dat is onze ‘zegen’…

  Revo is niet alleen deze grote mensen napraten en vervolgens je eigen mensen onderdrukken

  Revolution is not to spill your fellow-sranan man his blood;

  Revolution is to suffer like world leaders do…without violence, without hatred,

  Make up for yourself….
  if we the surinamese people,
  have a real leader among ourselfs….


  Maak melding
 28. @ Akuba laat du sang i du na sang a ede e mekie a du hij kan niet helpen potie naboy
  is achtergesteld onderdruk door die bakra hij is opzoek naar zijn kleur hij weet niet waar hij moet gaan of staan( DIT IS VOOR DU ik hoop dat ik je kan helpen met een kleur (paars) groen wit rood met een gele ster in het midden en kom met een duidelijke ARGUMENT en doe je huiswerk goed
  anders joe o bak ik heb een vraag voor je DU als men je voor een karretje span wat ben je dan. GROETJES
  SAPATIA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES