dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBestuurders en ondernemers naar Suriname

Bestuurders en ondernemers naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van ruim zeventig Nederlandse ondernemers, bestuurders en aanhang vertrekt zaterdag naar Suriname. Om het land te leren kennen, om projecten te adopteren en om te kijken in welke sectoren er voor de ondernemers gaten in de markt zijn.

Het idee voor de reis is vorig jaar ontsproten aan het brein van Roy Ho Ten Soeng, zelf van Surinaamse komaf en tot 1 januari van dit jaar burgemeester van Medemblik. Hij benaderde twee andere burgemeesters met Surinaamse roots: Headley Binderhagel (gemeente Nuth) en Franc Weerwind (gemeente Niedorp). Zij verspreidden het plan in hun netwerken en kregen er een groep (oud-)bestuurders en ondernemers enthousiast voor.

De reis heeft geen politiek doel, stelt Ho Ten Soeng in het Noordhollands Dagblad van vrijdag 26 oktober 2007. ,,We zijn niet gelieerd aan Surinaamse partijen. Het is makkelijk om van hieruit kritiek te leveren op politici daar. Dat doen we niet. Maar als ze ons aanschieten zullen we zeker met ze praten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Ode aan de Neder-Suri’s…
  ze blijven het land steunen en promoten…

  Suriname, waar blijft die dubbele nationaliteit voor je broeders en zusters in den vreemde!!!


  Maak melding
 2. Heel goed initiatief. Het is alleen maar goed voor de internationale uitstraling van Suriname.
  Hiermee kan aangegeven worden dat men bereid is Suriname serieus te nemen. En dat verdienen heel veel surinaamse ondernemers echt.
  Ach. Suriname en politiek dat hoeven we niet al te serieus te nemen vanwege het niveau van politiek bedrijven. maar tja, wie weet leert men nog van ondernemers. zij dragen tenslotte bij aan een economisch aanvaardbaar welvaartsniveau in een land. Mits zij natuurlijk een eerlijke kans krijgen.


  Maak melding
 3. Wat hebben zij in Switi Sranan te zoeken, dat is toch het land van de bolletjesslikkers, dat was toch die derde wereld land, het eten van die mensen stonk toch, die mensen van dat land praten met de “ww” accent, die inwoners van het land zijn toch lui en weten niet wat werken is en ga zo maar door.

  Suriname moet zorgen dat die mensen aan strenge eisen moeten voldoen als ze daar iets willen opzetten en zich willen vestigen.
  Laat ze ook een inburgeren en integreren want die mensen willen hun zakken gaan vullen en dan weer het land in de steek laten.

  Van mij hoeft de geschiedenis zich niet te herhalen, ik vind dat Suriname zich moet inzetten voor de inwoners van het land, die moeten op de eerste plaats komen en de eerste kansen krijgen. Er zijn genoeg Surinamers die kunnen ondernemen in het land.

  Hoezo het land leren kennen??? Ze horen het land toch te kennen, hun voorouderen hebben het leeg geplunderd in het verleden.
  O,ja dat is waar ook die witte mannen hebben nooit een geschiedenis boek uitgebracht waar Suriname in voor komt terwijl het een kolonie van Nederland was, de nederlandse geschiedenis mocht iedereen weten maar die van Suriname niet.

  Welke sectoren een gat in het markt zijn??
  Hou op hoor, die mannen hebben misschien wel hun bedrijven verkocht in Nederland zodat er huizen gebouwd kunnen worden, bijna niks meer bestaat meer in Nederland, alles gaat hun grenzen over en nu willen ze de brood komen pikken van de Surinamers. Er zijn genoeg sectoren in het land die een gat in de markt zijn maar die kansen moeten van de Surinamers blijven.

  Hoe zouden zij het vinden als het andersom was, dat er een groep Surinamers in Nederland op zoek ging naar sectoren die ze zouden inpikken van de Nederlanders, ze zouden het nooit toe laten. Ze vinden nu al dat de Polen alles aan het overnemen zijn.
  Er mag best geinvesteerd worden wat ook goed voor de werkgelegenheid is maar dat moet Suriname zorgen dat er een bv een borg wordt betaald, zijn die mensen na een jaar te vertrekken met een zak vol geld dat zijn ze hun borg kwijt ofzo, of dat zoveel procent van de opbrengsten geinvesteerd moet worden in de omgeving van de bedrijven bv voor scholen, in het verkeer ofzo.

  Suriname moet Suriname blijven.


  Maak melding
 4. Er is genoeg te doen in Suriname. Denk maar aan het verbetering van zorg, werkgelegenheid, veiligheid, justitie onderwijs, infrastructuur, handelseconomie en vooral corrupte politici. Als deze problemen worden opgelost dan zal Sur. weer een aantrekkelijk welvarend land zijn waar men gerust kan gaan (re) migreren.


  Maak melding
 5. Nr 6 Jessica,

  Nog meer Nederlanders??Ben je gek ofzo?? Omdat ze helpen het land op te bouwen?? Jij moet je eerst afvragen waarom Suriname opgebouwd moet worden. Die witte mannen hebben de afgelopen jaren Nederland hard naar een ondergang geholpen, kijk maar naar de velen voedselbanken en hoeveel armoede er nu daar is, en jij vind dat die mensen Suriname helpt opbouwen, ze willen alleen hun bankrekening opbouwen om op die manier te voorkomen dat ze eerst bv een directeur was in 3 delig pak en dat ze dan achter in de rij bij de voedselbank aan moeten sluiten in gescheurde kleuren.De tijden zijn gekeerd, het gaat nu beter met Suriname en slechter met Nederland en eerst was het andersom.Met die gedachten van jou noem ik jou geen Jessica maar JissieKa.


  Maak melding
 6. Dus 400 jaar en toch denken zij helpen opbouwen.

  Dan yu edi zee no di wroko bun.

  Zing >>> Geloof Hoop en Liefde….aansluitend >>>> Zie ginds komt de Stoomboot…doe je best en zing uit volle borst.

  Pieterbaas anno 2007 is gewapend.


  Maak melding
 7. geef de surned ook een kans, om wat voor sur te doen,net als jullie de chinese bijna alles hebben gegeven, en niet over klagen.china heeft dit al toe gepast in andere landen, er komen meer chinezen ongeveer half million, en na een tijde worden ze de baas in sur,alle verkiezingen gaan ze winnen,
  kijk wat vene, en sardjoe hebben gedaan, hun zakken zitten vol met geld.
  geniet nu je kan over een paar jaren zul je het wel zien,


  Maak melding
 8. jessica voelt zichzelf ook blank,het zijn de mensen die hun tongen krullen om als die
  witte slafedrijverte praten ja….zeg,gelijk heb je Su ze is echt een jessyk……


  Maak melding
 9. Ben de meeste van jullie ben ik het eens en ben er trots op dat we +- op 1 lijn zitten.Om een paar heb ik echt kunnen lachen hoor!

  Met nr 3,6,7 en 10 ben ik het helemaal niet eens, ik noem hun namen niet maar hun nummers dan kunnen ze alvast wennen voor als ze echt een nummer krijgen als de geschiedenis zich zal herhalen.

  Inderdaad ze komen om 1 te brengen en nemen er 2 mee.


  Maak melding
 10. Wordt het niet weer de zoveelste vergeefse poging om parels voor zw………n te werpen?
  Suriname heeft een batterij aan mogelijkheden om dit land versneld uit de blubber te helpen trekken, maar we zijn o zo trots of te beroerd om die uitgestoken hand aan te grijpen.
  Suriname gaat ten onder in aanwezigheid van zoveel kennis en kunde hier, maar zeer zeker overzee. O, wanneer?


  Maak melding
 11. We hoeven niet juichend op ze te wachten, maar we hoeven ook niet te vergeten dat dit hoe dan ook suriname op de kaart kan zetten. Ach wees negatief, het kost niets maar bedenk dat bedrijvigheid ook werkgelegenheid betekent.
  minsten 1 gezin kan er van eten toch. van de 70 kan tenminste 1 iets goeds brengen. en van dat kolonialisme moegen we nu ook af. Ned. kan als springplank naar europa gebruikt worden. Of blijven we importeren zonder aan het export element te denken. Als suriname zijn huiswerk maakt en een vriendelijk ondernemers klimaat schept kunnen we er alleen voordeel mee doen. En vanaf onze koude plek in Holland alleen negatief zijn brengt echt geen brood op de plank voor die arme Suri. Gun ze ook een kruimel no.


  Maak melding
 12. Een ondernemer die een gat in de markt zoekt, doet dat niet uit liefdadigheid maar om te verdienen. Dat is nu eenmaal inherent aan het ondernemerschap en daar is niets mis mee.
  Maar het mes snijdt altijd aan twee kanten.
  Er kan dus wederzijds voordeel uit dit ondernemen voortvloeien. Het is maar hoe slim je het speelt.


  Maak melding
 13. burgermeester ho, je ben niet goed in je hoofd.heb je oot een stukje brood gestuurd voor die arme bejaarden van sur.
  jo achterlijk,doe eerst iets normaals voor dat jij zo groot speelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES