Home Onderwerpen Economie Suriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

Suriname ziet gat in opkomst van biobrandstoffen

7

PARAMARIBO, 25 okt – Er valt voor Suriname aardig te verdienen aan biobrandstoffen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De discussie rond het gebruik van landbouwproducten voor opwekking van bio-energie moet dan ook niet uit de weg worden gegaan.

Integendeel, Suriname zal voor zichzelf moeten uitmaken welke weg uiteindelijk opgegaan zal worden. “We kunnen als land beide richtingen op”, zegt Raghoebarsing. De huidige lijn van voedsel produceren voor eigen gebruik en export kan aangehouden worden. Het is zelfs verwachtbaar dat de productie in deze zin verhoogd zal worden de komende jaren.

Maar ook de andere richting is niet te versmaden. De mogelijkheden voor landbouwproductie voor bio-energie moeten nu al geëxploreerd worden. “We kunnen groeien in traditionele agrarische productie en de ontwikkeling van de biobrandstoffenindustrie”, aldus Raghoebarsing. Intussen hebben buitenlandse investeerders al belangstelling getoond. De voorstellen worden bestudeerd.

7 REACTIES

 1. Datravisie
  Typisch een surinaamse minister. We kunnen dit we kunnen dat... Maar de vraag is waarom doen jullie het dan niet???
 2. harra
  voor geld is alles verkoop in sur, men heeft geen verstand van, om dit te kunnen halen moeten hele grootte stukken land ontbos worden, zie brasilie en andere landen, en al dit word voor china gedaan.
 3. Arif
  Allemaal leuk en aardig die bio brandstof, maar het heeft ook nadelen. Aan zoetwater is er ook een gebrek op deze aardklot en aangezien er veel water nodig is om bijvoorbeeld koolzaad te telen zal het probleem van schaarste alleen maar groter worden. Dus zint eer gij begint. Groet, Arif
 4. djaidjai
  Deze bio-droom zal heel gauw bossen!! Dan zal blijken dat er maar enkele personen zullen hebben genoten van deze droom.
 5. Pitbull
  Typisch een surinaamse minister. We kunnen dit we kunnen dat… Maar de vraag is waarom doen jullie het dan niet??? Datravisie Misschien wordt het wel tijd dat jij minister wordt dan kunnen we zien hoe slim jij eigenlijk bent!!!!
 6. booster
  Niks bio-brandstof; de hele kustgebied moet ge-irrigeerd worden voor visteelt; alle zwampen gebruiken voor vismeel; dat is een beter duurzaam eiwit produkt voor de gezonde groei van het menselijk leven; er is een zeer grote vraag naar dit produkt op de wereld-markt...dus goed voor een gezonde en eerlijke handel...