Nieuwe rechter voor 8 Decemberproces Suriname

13

PARAMARIBO, 25 okt – Het Hof van Justitie zal naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe rechter moeten aanwijzen in het strafproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. De ernstig zieke rechter Krishnapersad Pultoo lijkt niet in staat op tijd te herstellen.

Het proces moet op 30 november aanvangen bij de Krijgsraad. Pultoo wordt momenteel in Nederland behandeld voor hartklachten. Hij moest onlangs met spoed worden opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, nadat hij zich plotseling onwel voelde. Volgens bronnen van de Ware Tijd wordt naar alle waarschijnlijkheid rechter Cynthia Valstein-Montnor aangewezen als vervanger.

Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie gaan de voorbereidingen gestaag door. De oude marinebasis te Domburg is zo goed als gereed voor de taak als rechtbank. Ook de beveiliging van rechterlijke ambtenaren is in orde. Op de verdachtenlijst komen ruim twintig personen voor, waaronder ex-legerleider Desi Bouterse. Die zegt slechts ‘politiek verantwoordelijk’ te zijn voor de executies van 8 december 1982.


13 REACTIES

 1. Ja ja meneer Santhokie,

  Intussen verstrijken de dagen en zal vlak voor de volgende verkiezing natuurlijk uitspraak zijn zodat bouta helemaal lam gelegd kan worden


  Maak melding

 2. soso lafu nanga fatu, maar toch beterschap, ik kom je misschien toch opzoeken met een bloemetje en je envelop.
  Ha.ha ha, a tori spang atie bruja, famiri e long en bari, papa no du no bemoei.
  a envelop na wan karta fu a no moni


  Maak melding

 3. Sho! De macho gloote leidel komt
  dus voor een vrouw te staan, die
  op haar beurt recht over hem moet spreken.

  Vrouwen zijn doorgaans zakelijker
  dan mannen, gloote leidel zal het niet makkelijk krijgen.

  Ondertussen draait zangkoor de probo’s
  overuren.
  Mi ta! Recht voor één, recht voor allen.
  Je bent er gloeiend bij.


  Maak melding

 4. Edelachtbare, was u toedertijd niet ook geen aangever van subversieve personen?
  Ja,en ik denk er nog steeds zo over omdat ik nooit de kans kreeg om verder te komen, maar dat vertel ik of the record aan u.
  U wordt nog bedankt voor uw steun aan mijn familie en met name aan mij, want zonder u was ik nooit verder gekomen dan mijn dromen.
  De beklaagde wordt vrij gesproken en staat vrij om schade vergoeding te claimen aan de Staat Suriname, en anderen.
  De zitting is gesloten, trouwens, spreekt u dhr.Kabila , nog die op 6 December 1982 is vertrokken met zijn Nederlandse groep?
  Die meneer bedank ik ook om de veiligheid die hij mijn familie in Nederland geeft en alle andere steun.
  Het is dan ook jammer dat hij niet aanwezig mag zijn omdat hij nog militair is in Nederland, die man is echt een wreedaard entoch een goede vader.
  Kabila de spook die gaat en komt in Suriname wanneer hij wil, ik dacht hem gisteren nog te zien.
  Meneer Bouterse, veel geluk verder en power to the people of Suriname, dat is power en niet die black power figuren die nu rancuneus zijn maar vergeten dat ze vroeger zoveel konden studeren, maar nimmer verder kwamen.
  I REST MY CASE AS A JUDGE.


  Maak melding

 5. En na het proces knap hij wonderbaarlijk snel op. Ha ha ha. I don’t blame the men. Als je in een land vol bange schijtzakken woont hoef je zelf ook niet de held uit te hangen


  Maak melding

 6. Sterrenbeeld;
  Desire Delano Bouterse, geb:13-10-1945 Weegschaal: De Weegschaal is warm en gevoelig en verkeert graag in het gezelschap van mensen. Hij houdt er totaal niet van om ongeacht welke reden dan ook buiten de groep te vallen. Hij kan bogen op een vrij sterke wilskracht, en blijkt dan ook vaak degene in de groep die de dingen in gang zet. Zeer vaak vindt hij het echter moeilijk een besluit te nemen. De reden is dat hij van ieder probleem duidelijk beide kanten ziet en dat voor hem de keuze tussen deze twee mogelijkheden dus niet zo simpel kan zijn. Daardoor kan hij soms pas besluiten als het al te laat is. Wanneer twee anderen het met elkaar oneens zijn, maakt zijn begaafdheid om beide kanten van een beslissing te overzien hem tot een uitstekende vredestichter. Een aantal mensen met de Zon in Weegschaal uit een andere kant van dit teken. Zij nemen graag aan wedstrijden deel en genieten van onenigheid en confrontaties onder vier ogen met andere mensen.
  Don’t ask your leader what your leader can do for you but what you can do for your leader!!

  patriot


  Maak melding

 7. Minister Santokhi, je bent de juiste man op de juiste post en heb,daardoor respekt van je durf en moed één ding wat ik niet kan begrijpen in deze mickey mouse proces waarom wordt t niet op z’n Suirnaams opgelost, als t in Zuid-Afrika kan waarom bij ons niet, want we zijn een vredelievend volk.Ieder koe van zondag weet dat D.Bouterse zal niet aangehouden worden niemand zal t durven, die man heeft een arsenaal aan wapen en wat volgelingen vooral de Tucajana’s wie weet wat daar momenteel gebeurt!Hij is vaker in het binnenland dan in de stad en niet te vergeten hij is en blijft een militair.Ik ben bang dat onze onwettige regering de minister Santokhi zal laten vallen als een baksteen. ps t recht moet gesproken worden,want het is en blijft een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.


  Maak melding

 8. Wat krijgen wij nu te horen….zijn ze gek geworden in Su.

  >>>>>>>> Als de berichten kloppen >>>>>>.

  Lopen er nu op dit moment Nederlanders daar(in Su.) rond die Baas willen uitschakelen.(vermoorden).


  Maak melding

 9. VHP..is altijd tegen de onafhankelijk geweest, dat is tot de dag van vandaag niet veranderd.
  Waarom de NPS met zo’n onbetrouwbare partner in zee is gegaan is puur domoren gedrag en hebzucht.

  En de VHP zal er voorzorg dragen dat wij weer gaan, en moeten weten wat KATIBO is.


  Maak melding

 10. @nummer 11 hadden ze maar geluisterd dan waren vandaag aan de dag niet in deze ellend beland want de V.H.P heeft altijd gewaarschuwd en vele dingens wat lachmon zij die zijn uitgekomen omdat suriname in een regio is die toendertijd veel militairen dictatuur kenden kijk maar naar frans guyana nooit problemen maar wijn wilden onafhangkelijk zijn dan moet je de gevoelgen ook dragen


  Maak melding

 11. Du: wat voor bakbahol schrijf jij.

  Maar ja…jij hebt mij kunnen begrijpen, dat VHP dus daadwerkelijk een onbetrouwbare-partner van Front moet zijn of is.

  So mi lobie, bikasi yu sabi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.