Suriname bezorgd om stijgende prijs van aardolie

7

PARAMARIBO, 24 okt – De snel stijgende prijs van aardolie is een bron van zorg. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De weerslag op de Surinaamse economie zal zonder meer merkbaar zijn en dat op korte termijn. Waar mogelijk, worden voorbereidingen getroffen.

In elk geval worden de ontwikkelingen op de wereldmarkt scherp in de gaten gehouden. Op lokaal niveau gaat de aandacht vooral naar het gedrag van handelaren. “Ik maak me zorgen over de spin-off. Nu al staat de prijs op negentig dollar per vat en het gaat richting honderd dollar. Dit zal zeker effect hebben op de prijzen van goederen en diensten”, zegt Marica.

Er wordt dus rekening gehouden met prijsverhogingen. Voor de overheid is dit des te meer reden tot extra alertheid. “De doorwerking van de verhoogde brandstofprijs op met name het transport moet correct zijn”, aldus Marica. Misbruik zal zoveel mogelijk voorkomen worden. HI beschikt over controlemechanismen, maar rekent ook op de alertheid van de consument.


7 REACTIES

 1. alert heid of geenalertheid..
  niemand kan er wat doen..
  de personen die misbruik maken zijn mensen die oorlog voeren….
  en wie zijn dat…
  ja …
  in de koloniale tijd perk ..ging het ook om de eldorado …
  de goud…
  en nu is het weer het zelfde liedje …
  maar nu is het de zwarte goud..
  als de us zou ophouden met oorlog en mensen met rust laten…
  dus geen kolonisatie en uitbuiting ..,dan zouden wij langer kunnen genieten van de aard olie…
  dus zij die zwaijgen over oorlog van de us moeten niets meer zeggen en maar afwachten….
  wij op de wereld gaan alle brandstoffen opmaken….
  en dan zullen wij 1000 jaren geen oorlog meer kunnen voeren…
  onze apparaten draaien op olie…..
  heeft u een ander idee van oorlog voeren?

  past het toe…


  Maak melding

 2. p.s
  het duurt 1000 jaren weer dat van afval weer olie wordt gemaakt..
  dus bedenk snel iets om de oorlog te laten stoppen….
  ik ben al begonnen …
  u ook


  Maak melding

 3. `De snel stijgende prijs van aardolie is een bron van zorg.` weet wat u zegt.!minister

  Bent u vergeten dat Staatsolie aardolie exporteert. Dit impliceert dat de inkomsten van de staat voor dit jaar en komend jaar wel veilig gesteld is!


  Maak melding

 4. hoger olie prijs betekend meer inkomsten voor staatsolie en de SR overheid!! dus subsidieren !!! moeten ze de brandstof voor de gewone burger. en als suriname en zijn staatsolie echt BALLS hadden had men allang meer olie geproduceerd uit het tamanredjo veld dat 1 MILJARD vaten olie heeft maar nee suriname haalt er maar 15000 vaten uit…..ontwikkeling gaat nog lang op zich wachten als men nog meer olie vindt want al zou suriname de grootste olievelden hebben nog doen ze er niks mee!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.