vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Utrecht wil meer samenwerken met Suriname

Politie Utrecht wil meer samenwerken met Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – De samenwerking tussen het politiekorps Utrecht en het Korps Politie Suriname zal worden voortgezet. Dit is de korpschef van Utrecht, Stoffel Heymans, overeengekomen tijdens zijn bezoek aan Suriname. De resultaten van de samenwerking de laatste vier jaar geven genoeg reden tot tevredenheid.

Nu de betreffende overeenkomst is afgelopen, wordt de toekomst optimistisch tegemoet getreden. “De samenwerking heeft meerwaarde opgeleverd, ook voor de collega’s van Utrecht. We hebben respect gekregen voor de betrokkenheid van de Surinaamse politie en de creativiteit bij het neerzetten van het politieproduct”, zegt Heymans. Desondanks mogen de werkomstandigheden best verbeteren.

Utrecht helpt op eigen schaal de arbeidsmotivatie van de Surinaamse collega’s opvoeren. Zo is geholpen bij de modernisering van het politiestation Domburg, in Wanica. Niet alleen fysiek is veel vernieuwd. Ook de dienstverlening wordt aanzienlijk opgekrikt, onder meer door de reservering van een ruimte voor slachtofferhulp. Utrecht gaat nu helpen bij onder meer het verfijnen van verhoortechnieken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Een voor een zie je dat die witties bezig zijn het land naar hun smaak in te richtten.
  Straks als al hun wetten zijn doorgevoerd zullen ze toeslaan”””

  Tuurlijk wordt sandoppie dan eindelijk groot.


  Maak melding
 2. Laat de surinammese politie een goede werkruimte scheppen en zich manifesteren als de handhaver van de wet en regelgevingen het werk naar juistheid uitvoeren.
  Wat ik constateer is dat men nog steets teert op de overblijfselen van het koloniale verleden en worden zelf geconfronteert met probelemen en criminelen met de technieken van de huidige tijd.
  Wat ik met dit verhaal betoog is geen negatieve ondertoon maar ik wil dat de Surinaamse politie alle middelen moet krijgen of er over moet beschikken, om deze high tech. criminelen op te sluiten.
  Wij suri’s moeten ons beter beschermen dat al onze buurlanden ,Want daar wonen miljoenen mensen en in Su 500000 Zielen.
  Conclusie is dat wij zeer alert moeten zijn Voor allerlei dubiese zaken van buitenaf naar Su geexporteert Omat er geen controlemiddelen genoeg zijn.
  Ter manifestie als Suri Politie moet je alvast een eposante gebouw neerzetten met alle nodige middelen.Als de kleinsteNatie op het vaste continent van Zuidamerca is het een nootzaak.

  Veel Succes

  Krepiman_no1


  Maak melding
 3. Wil samen werken……ai-boi….iedereen wil…wordt het niet een beetje teveel.

  Wan lo hari ahnga wan lo truzu, beetje te veel toch of..of..of..Iemsabie..luku bun boi.


  Maak melding
 4. Goede zaak.
  nog steeds komen indiase praktijken voor in het politiekorps, bv verdachten eerst slaan, of alleen op het verhaal van ene partij iemand oppakken en dan de corruptie en vriendjes politiek.
  Ook goede zaak dat er nu ook aan slachtoffer hulp wordt gewerkt, dat is en stukje modernisering van het politie werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES