maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijComité zoekt wortels van ellende in Suriname

Comité zoekt wortels van ellende in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – De wortel van de ellende waarin vooral oudere Surinamers zich moeten zien te handhaven, moet dringend achterhaald worden. Dit zegt voorzitter Laurens Perreira van het comité Red Surinaamse AOV-ers. Of het nu in Nederland is of in Suriname, ergens moet de verantwoordelijkheid worden aanvaard.

Uiteraard zal dan mee gewerkt moeten worden aan een grondige aanpak. De mensen die nu in aanmerking komen voor de bescheiden Algemene Oudedagsvoorziening, AOV, zijn allen ooit Nederlander geweest en dat moet op een of andere manier meetellen. “We praten over de periode sinds de koloniale overheersing, ik ga vragen stellen aan de Tweede Kamer en in Suriname”, zegt Perreira.

Op die manier moet achterhaald kunnen worden wat er precies mis is gegaan door de eeuwen heen. Dat de Socialistische Partij in Nederland en zijn eigen organisatie, B SuriNed, hem de rug hebben toegekeerd, mag niet deren. Zijn voornemen om een zwartboek te maken van hulpbehoevende ouderen, komt hoe dan ook. ”Er zijn mazen in de Nederlandse AOW en die willen we pakken.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Hoop dat de daders berecht wordt voor het moorden.

  Bij deze wens ik de nabestaanden veel sterkte en succes.En justitie haar werk goed kan en mag doen.

  boyke


  Maak melding
 2. ik vindt dat de oudtjes in su evenveel rechten hebben dan ding bigisma foe dja
  hoedan ook zij hebben in die koloniale tijd
  ook hard moeten werken voor su/nl song piking no mang loekoe ding egie srefi laatstaan ding mama,dus meneer laurens
  zit ding bigisma kong


  Maak melding
 3. inderdaad, suriname was tot 25-11-1975 een deel van nederland.
  dus tot deze datum had men ook een nederlands persoonlijk nummer, zoals nu hier in nederland ons persoonlijk nummer hebben.
  dus vind ik ook alle mensen die geboren zijn tot de datum van de onafhankelijk, recht hebben op een goede ouderdag voorziening,
  want de oudere van nu, waren de mensen die toen, het geld moesten verdienen en werkte veelal voor de nederlands schatkist, en dan
  is het toch heel normaal, nu deze mensen ook recht hebben op een A.O.W. uit die zelfde schatkist, die ze toen toch ook vulden, voor de A.O.W.ers van toen?
  ( ik was daar in “69/”70 voor een jaar als ex-trisser.)


  Maak melding
 4. Beste mensen,

  Ik vind het heel gevoelig wat ik nu ga vermelden en zal het ook alleen onder de Surinamers houden. De Sur. die door omstandigheden niets aan hadden kunnen doen om te werken geen probleem. Ik zou zeggen help ze maar.

  Ik werk ergens waar ik met eigen ogen zie hoe men lui is om te gaan werken. Het zijn deze mensen die later oud worden die gaan klagen dat de regering niet goed voor hen zorgt, terwijl zij helemaal geen belasting betalen. Kijk maar om je heen wat vandaag in Ned. gebeurt.
  Hoeveel Sur. werken “niet” in Ned.? Hoeveel Sur. doen “niets” in eigen land? dan maar later komen zoeken naar schuldigen?

  Ik zou zeggen de jongereren van nu sta op en zorg voor een goede pensioen.

  Janny


  Maak melding
 5. nr.5 en nr.7 jullie zijn uit koers, wees wijs en ga eerst vragen wat AOW inhoud.

  Dus doe je best voordat jij rotzooi verkondigd…AOV & AOW. doe je best !

  Ik vind mensen als jullie puur zonde…gewoon dom of zwaar achterlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES