Binnenkort olieboringen voor Surinaamse kust

10

PARAMARIBO, 24 okt – Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met exploratieboringen voor de kust. Dit zegt Marny Daal-Vogelland, manager Petroleum Contracts van Staatsolie. De boringen geschieden in de zogenaamde West Tapir-put, op zo’n honderd kilometer van Paramaribo. Het is voor het eerst in twintig jaar dat weer een exploratieput zal worden aangeboord.

Het gaat er specifiek om vast te stellen of er in de put inderdaad gas of aardolie bevindt. ”We hebben een goed idee van wat erin zit, maar nu moet geboord worden. De technologie is twintig jaar verder”, zegt Daal. Dat geeft des te meer reden tot optimisme. Het Spaanse Repsol YPF zal er een platform opzetten waarmee ongeveer twee maanden lang geëxploreerd zal worden.

De totale kosten zijn geraamd op ruim vijftig miljoen dollar. Die worden grotendeels gedragen door Repsol YPF, dat drie jaar geleden een productiedelingsovereenkomst heeft getekend met Staatsolie. Als er werkelijk iets kostbaars wordt gevonden, kan het echte produceren nog zeker drie jaar op zich laten wachten. “Maar dan is het met de hoge olieprijs dan alleen maar winst, kassa, kassa”, aldus Daal-Vogelland.


10 REACTIES

 1. Eerst zien dan geloven, Suriname heeft al teveel luchtpraatjes…

  Suriname moet zich focussen uitspraak op het omstreden grensgebied met Guyana waar het een klap in het gezicht heeft opgelopen en niet proberen de aandacht van de Surinamer te verleggen met mooie praatjes…

  Vreemde opmerking van manager Daal-Vogelland “kassa, kassa”, willens en wetens de hoeveelheid corruptie en mismanagement in Suriname, tevens is nog niet officieel ontdekt, dus niet professioneel gedrag…


  Maak melding

 2. Geachte heer Desi Bouterse,

  Gefeliciteerd en wij hopen vooral ook namens het gehele Surinaamsvolk,

  BEDANKT.

  Het heeft wel wat lang geduurd vinden wij, alvorens ze het begrepen hebben, maar toch, u ziet het,

  bedankt.

  ‘GELOOF IN EIGEN KUNNEN’.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat niet alleen de eliten en politici van het welvaart kunnen genieten. Maar ook de gewone man op straat moet iets van deze eventuele toekomstige inkomsten kunnen meeprofiteren.


  Maak melding

 4. Geachte Buitenvrouw (reactie no. 6),

  “Waarom dan steeds bedelen buitenman?
  Waarom steeds het credo geloog op eigen kunnen? Heb je misschien je haar gekamd met een rotje”?

  Kan iemand hier een touw aan vastknopen?


  Maak melding

 5. Ik lees niks dan afbrekende kritiek. Je zou haast gaan geloven dat in suriname alleen maar pessimisten rondlopen. Mensen, ruim eerst je eigen zooi op en zet je eigen zaken eerst goed op de rails . Dan heb je recht van spreken .

  Viva


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.