Home Onderwerpen Natuur Onderzoek Zeeuwse jongeren naar schildpadden Galibi

Onderzoek Zeeuwse jongeren naar schildpadden Galibi

1

Vijftien jongeren uit Zeeland gaan volgend jaar naar Suriname om onderzoek te doen naar de schildpaddenpopulatie van Galibi. Het is de bedoeling dat ze dit samen doen met leerlingen van een mulo-school in Albina meldt Radio Nederland Wereldomroep. De Zeeuwse jongeren hopen zo ideeën voor duurzaam natuurbeleid te kunnen aandragen.

De Stichting voor Surinamers en Antillianen in Zeeland (SurAnt) is nauw betrokken bij de opzet van dit project. Volgens Julian Bottse van SurAnt vertekt de groep in februari 2008 om in Suriname schildpadden te gaan spotten. “Wij willen ook gaan kijken wat de gevolgen van het toerisme zijn voor de natuur.”

De overlevingskansen van schildpadden wordt steeds kleiner door de invloed van vissers, handelaren en goedbedoelende toeristen: “Er ligt een heleboel dreiging op de loer.” Het project in Galibi wordt samen met scholen uitgevoerd als een soort uitwisseling. Behalve SurAnt doen ook de Hogeschool Zeeland en de overheidsstichting Explore mee meldt RNW.

1 REACTIE

  1. Dewanand
    Dat is mooi. Lees hier meer over de natuur van Suriname. Gratis overdrukken van mij. http://www.calodema.com/index.php?cPath=31? osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805 or search. www.calodema.com