dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname vordert in strijd tegen moedersterfte

Suriname vordert in strijd tegen moedersterfte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Suriname boekt vorderingen in de strijd tegen moedersterfte. Dit zegt programme manager Jewell Quallo-Rosberg van het Bevolkingsfonds van de VN, UNFPA. Het aantal sterftes is behoorlijk afgenomen de laatste jaren.

Stierven in 1999 nog ruim tweehonderd vrouwen in het kraambed, in 2004 was het aantal afgenomen tot ruim tachtig. “De ontwikkelingen zijn goed, het lijkt erop dat Suriname het kan”, zegt Quallo-Rosberg tegenover de Ware Tijd. In elk geval wordt de millenniumdoelstelling van zesenvijftig al genaderd. De komende jaren zal dan wel nog harder gewerkt moeten worden aan verbetering van de omstandigheden van zwangeren.

UNFPA helpt met een vijfjarig programma dat gericht is op seksuele en reproductieve gezondheidszorg. Ook wordt een onderzoek uitgevoerd naar het leefmilieu van zwangeren. Volgens de Wereldgezondheidsorganisateie neemt moedersterfte jaarlijks met twee procent af in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. “Te traag, als het zo doorgaat zalde millenniumdoelstelling niet gehaald worden”, aldus Quallo-Rosberg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES