donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNoodhulpgeld Surinaams binnenland voor bestuur

Noodhulpgeld Surinaams binnenland voor bestuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Nederlandse financiële noodhulp voor het binnenland krijgt een andere nobele bestemming. De ongeveer achthonderd duizend euro die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG International, bijeen had gebracht vorig jaar zal duurzaam ingezet worden.

De decentralisatie van Sipaliwini, Suriname’s grootste district, zal meegefinancierd worden. Drie van de zeven in te stellen bestuursregio’s zullen voorzien worden van administratieve centra. Ook zal een school opgezet worden in het dorp Goejaba aan in het Boven-Surinamegebied. Het besluit komt van Suriname zelf. “Het is goed dat Suriname zelf bepaald heeft”, zegt VNG-woordvoerder Hans Buis.

VNG heeft daar zelf op aangedrongen, toen bleek dat het geld niet meer nodig was voor wederopbouw van de vorig jaar door overstroming getroffen gebieden. Dat speciaal Goejaba een school krijgt heeft te maken met de dringende nood daar. Ruim driehonderd kinderen ontberen onderwijs omdat er eenvoudigweg geen school staat. Suriname zal inkomen met ruim honderdduizend euro.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Die dingen gebeuren overal, maar in Suriname wordt te tenminste nog gebruikt daar waar het nodig is maar in Nederland heb je zoveel goede doelen, die mannen zijn altijd bezig met geld ophalen maar nooit zie je waar het geld voor wordt gebruikt. Toen die tsunami er in Azië was is er miljoenen opgehaald maar als ze beelden van die plaatsen laten zien op de tv zie je haast geen veranderingen.

    En zo gaat het met veel dingen in Holland, en ik vind dat Holland Suriname best mag sponseren voor de ellende waar ze Suriname in hebben gelaten in het verleden, en dat er nu zoveel witte mensen zich daar vestigen, in het land van de bolletjesslikkers, waar de eten stinkt, waar ze met een “ww” accent praten en ga zo maar door.
    Want het is misschien allemaal leuk en aardig maar nu is het land opeens goed.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES