Eerste opnames van film over Petrus Donders

1

In Tilburg zijn gisteren (donderdag) de opnames voor een film over het leven van Petrus ‘Peerke’ Donders begonnen. De eerste opnamen werden donderdag onder meer gemaakt in de Goirkesekerk in Tilburg. Daar werd Donders in 1809 gedoopt en hij droeg er zijn eerste heilige mis op.

Peerke Donders werkte en leefde het grootste deel van zijn leven in Suriname. De priester vertrok op 1 augustus 1842 naar Suriname en nam er de zorg voor de melaatsen en armen op zich. De meeste opnames zullen daarom in Suriname worden gemaakt, meldt Omroep Brabant.

De film moet in 2009 klaar zijn. In dat jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Petrus Donders in Tilburg werd geboren.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.