woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurWWF bezorgd over lot zeeschildpad in Suriname

WWF bezorgd over lot zeeschildpad in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 okt – Het Wereld Natuurfonds, WWF, is bezorgd over handhaving van het zeeschildpaddenstrand Matapica. Dit zegt WWF-functionaris Marie Louise Felix. Nu de regering besloten heeft een deel van het natuurreservaat af te staan aan particulieren, komt één van ’s werelds laatste broedplaatsen van de Atlantische lederschildpad onder druk te staan.

Het is lang niet zo zeker meer dat de beesten er nog een natuurlijke legplaats in zullen herkennen als er straks een toeristisch oord wordt opgezet. “Zeeschildpadden kunnen worden verstoord door menselijke drukte, lawaai en licht. Door verstoring van het strand kunnen pasgeboren kleintjes gedesoriënteerd raken en daardoor gemakkelijk ten prooi vallen aan roofdieren”, zegt Felix tegenover de Ware Tijd.

De stranden van Awala Yalimapo in Frans Guyana en Galibi en het Matapica Natuurreservaat in Suriname gelden als de laatste broedplaatsen van de Atlantische lederschildpad. Het WWF Guianas heeft de afgelopen jaren ruim een half miljoen dollar geïnvesteerd in de bescherming van deze dieren. Frappant is dat een aanzienlijk deel van het geld bestemd is voor het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbheer, hetzelfde ministerie dat een deel van Matapica heeft afgestaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

2 REACTIES
  1. Nederland en Amerika zijn ook bezorgd maar dan om een nieuwe soort schildpad:
    Eentje met bijzonder roze lippen
    Eentje die een duik neemt in de surinamerivier.


    Maak melding
  2. WWF praat alleen maar onzin. Voor wie beschermen we die zeeschildpadden. Waar verkopen ze zeeschildpaddensoep, is het niet in Amerika, die zijn de roofdieren. De WWF doet niks, wel half miljoen dollar geïnvesteerd voor de zeeschildpaddensoep.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES