Home Nieuws uit Suriname Suriname succesvol in strijd tegen armoede

Suriname succesvol in strijd tegen armoede

7

PARAMARIBO, 18 okt – Suriname heeft al aardig wat succes geboekt in de strijd tegen armoede. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Het kan nog altijd beter, maar dat betekent niet dat de inzet van de afgelopen jaren onder het tapijt geschoven mag worden.

Integendeel, de resultaten zijn het waard genoemd te worden. De beste graadmeter zijn de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Suriname is goed op weg die te realiseren binnen de gegeven tijd. “Als we de millenniumdoelen naast elkaar leggen en vijf jaar terug kijken, dan is er grote vooruitgang geboekt”, zegt Sardjoe. Huisvesting, onderwijs en nutsvoorzieningen zijn verbeterd.

De komende jaren zal nog meer worden geïnvesteerd in sociale voorzieningen. Op stapel liggen projecten voor uitbreiding van onderwijsfaciliteiten. Het onderwijs wordt ook hervormd en verbeterd. Huisvesting wordt aangepakt via stimulering van de eigen inzet. Zwakke plek in het beleid is nog immer het vermogen op grote schaal werkgelegenheid te scheppen.

7 REACTIES

 1. Tjoep kakeri
  Dan wil ik weten met welke bril hij kijkt. Ga er vanuit dat deze pagla elke dag met een ander rotzooi komt. soso don!!!!!!!
 2. Jap-japi
  "Zwakke plek in het beleid is nog immer het vermogen op grote schaal werkgelegenheid te scheppen" Daarom vind ik dat er nog loonbeleid moet plaatsvinden , dus de lonen nog niet overlaten aan marktwerking ..m.a.w. hoe meer vraag naar arbeiders in een bepaalde branch hoe hoger de geboden lonen door werkgevers . "Marktwerking" kan misschien nog in de bouw de gewenste lonen opleveren, omdat er in Suriname een tekort aan goede bouwvakker is . Ik hoop dan Min. v. Ravenswaay dit weer effe bekijkt , omdat ik vind dat de armoedegrens hoger ligt dan de markt gevormde en wettelijke minimumlonen in Suriname. Armoede is ook een rede dat ons soort vercrimminaliseren.
 3. Alfons
  Ik ben moe!!Er is vooruitgang geboekt, ten opzichte waarvan? Wederom moeten wij het doen met gebazel vanuit de hoogste regering's kringen.Elke zichzelf respecterende regering onderbouwd zulke uitspraken met bewijzen.Maar het zal wel aan mij liggen, waarschijnlijk een te hoog verwachtings patroon.Surinamers wanneer gaan jullie dit afstraffen? Moge De Here met U zijn.
 4. Datravisie
  Deze zoutzak weet nog steeds niet van ophouden. Hij had beter een romanschrijver kunnen worden. Dat hij zijn buik elke dag met dhaalbhaat vult wil nog niet zeggen dat een ieder in su. brood heeft. Hij wil ons allen een farce boven het hoofd houden. Trouwens waar blijft superman?? ik hoor niks van hem sinds hij een bad genomen heeft in switie liba,.. Na militaire coup dreigt er nu een politie coup door san-foobie
 5. rob
  Het is te hopen dat deze cijfers kloppen, en de ingeslagen weg ook in de toekomst succesvol zal zijn.
 6. stenley
  elk keer leigen de liegebeesten. ze liegen grenze loos doorrrrrrrrrrrrr wanner gaan ze minder liegen....... al die banana repebluk liegt het zelfde.