VHP: Suriname mag tevreden zijn met uitspraak

11

PARAMARIBO, 17 okt – Suriname mag best tevreden zijn met de uitspraak in het maritieme grensgeschil. Dit stelt coalitiepartij VHP na intern beraad. Er is geen enkele reden de uitkomst niet op prijs te stellen. De oppositie is weliswaar een andere mening toegedaan.

Volgens ex-president en parlementariër Jules Wijdenbosch heeft Suriname zwaar verloren. Waar de regering beweert dat het maritieme gebied gelijkelijk is verdeeld over Guyana en Suriname, is de werkelijkheid anders. Suriname zou niet meer dan vijftien procent hebben gehad en Guyana vijf en tachtig procent. Dat is te wijten aan Suriname’s eigen falen. Er is niet genoeg gepleit tegen hantering van de equidistantielijn.

Gebruik van de lijn bij het beslechten van geschillen is geen wet van Meden en Perzen. Wijdenbosch noemt het een dodelijke misser. De VHP vindt van niet. “De Republiek Suriname heeft onder de huidige omstandigheden wel reden tot tevredenheid.” Het maritieme gebied is wel degelijk gelijkelijk verdeeld. Ook heeft het team van deskundigen onder leiding van Hans Lim A Po uitstekend werk verricht.


11 REACTIES

 1. Hans Lim A Po, behoort tot één van de associale politieke elite, wat verwacht je van zo iemand,als ie door de Guyanese regering 500.000 us dollars is betaald Suriname verdient zulke figuren niet we hebben genoeg mensen binnen en buiten Surinamers, maar die zullen altijd worden tegengewerkt als je niet tot de associale politieke elite behoort Ps Een simpele voorbeeld Taiwan wilt Suriname gratis helpen met de wegen en bruggen nee men gaat voor dat zelfde bedrag geld lenen uit China van welke planeet kom je vandaan, meen je wel met t volk wat heb je eraan om te verliezen, als een land SinterKlaas is met zoveel technologie en handelsovershot je wilt helpen, maar nee we deze bandieten heeft ons land tot een bedelland en provincie van China gemaakt.


  Maak melding

 2. VHP’ers kregen een ding goed te horen….om de lijnen te tekenen is moeiiiiliiijjjjk !!! dus u moet maar… naar mijn mooi verhaal luisteren en geloven…..equipage..dat na torie toch of eerder burikey ervoor.


  Maak melding

 3. VHP voert een shantie-politiek wat inhoudt dat zij voorstander zijn van vredig leven, ondanks alles wat er gebeurt. dus kortom, de vhp kent een “laissez faire” beleid m.a.w. laat maar waaien.
  alles mag gebeuren in het land, behalve dat bepaalde figuren niet in de dna of regering zitten. zolang die belangen behartigt worden, gaat het volgens de vhp heel goed in het land. het zijn gewoon egoistische, domme eenheden die geen visie hebben over zaken die het landsbelang regarderen. mensen als mahinder hatipal, de geitendief, mansaram (bv van randjietsing) enz. ze zijn nietsnutters en ja-knikkers.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Wat voor liefde hebben VHP-ers met hun racistisch attitude voor dit land Suriname.

  Dat was toch de reden waarom Ir. George Hindorie uit die partij stapte, tentijde de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. De VHP o.l.v. hun leidsman mr. Jaggernath Lachmon, was toch tegen die onafhankelijk?

  Dus kan het hun wat schelen “hoe die creolen met hun land en volk willen beknotten”. Zolang ‘Holland’ deze VHP-ers goed gezind blijft, ten koste van wat dan ook, is alles volgens deze ‘hosselaars’ goed.

  Uitverkoop van Suriname kan deze ‘gasten’ nauwelijks wat schelen.

  Waar of niet waar!!!

  Get up, stand up!!!!!


  Maak melding

 5. Uitverkoop van Suriname kan deze ‘gasten’ nauwelijks wat schelen. Deze vraag moet je aan de mooiste president op deze aardbol stellen t.w. dhr ronald venetiaan????????

  Buitenman de racistsche partij van suriname is de NPS dat zal ook altijd zo blijven.
  Ze kopen hun stemvee (negroide bevolking) met zoutvlees en bruinebonen en dan volgt wederom periode armoede, roof en moordpartijen en verkrachtingen van tieners in het bijzijn van de ouders.
  Zonder de VHP zou voor suriname een gironummer voor het leven geopend zijn om geld te storten met als tekst geef om suriname ze lijden nog steeds honger. Kijk maar naar afrika?

  Giro 123.


  Maak melding

 6. Buitenman einige wat jij heel goed kan,is oude koeien uit de sloot halen .
  Het heeft geen zin revanche te nemen …en Over koetjes en kalfjes praten….


  Maak melding

 7. Beste Burnham (reactie no. 7),

  “Zonder de VHP zou voor suriname een gironummer voor het leven geopend zijn om geld te storten met als tekst ‘geef om suriname, ze lijden nog steeds honger”. Kijk maar naar Afrika”?

  Ten eerste lijkt het alsof jij, en mischien onbewust, het slachtoffer bent van ‘Racistische Europese- en Amerikaanse propaganda m.b.t. het continent Afrika.

  Denk jij werkelijk dat al die zogenaamde ‘giften voor Afrika’, daadwerkelijk bedoeld zijn als ‘hulp aan Afrika’?

  Denk jij dat ‘ontwikkelingshulp uit Europa en Amerika’, daadwerkelijk bedoeld is om het ‘ontvangende land’ (voornamelijk de zogenaamde “Derde Wereldlanden”) te helpen ontwikkelen?

  En “Zonder de VHP”?

  De politieke partij de VHP, (eerder Verenigde ‘Hindustaanse’ Partij genoemd) is in Zuid-Amerika met name Suriname, altijd al een verlengdstuk geweest van het Westerse belang, voornamelijk het Koninkrijk der Nederlanden. En dat is vooral in de periode van voor 25 November 1975 (Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname), allen duidelijk geworden.

  De VHP is een ‘niet betrouwbare partner’ wanneer het gaat om de verdediging van Surinames economische- en politieke Onafhankelijkheid.

  Het is Ir. George Hindorie geweest, die gelukkigerwijs, deze historisch blunder van de voormalige VHP-voorman Lachmon ten tijde de Onafhankelijkheid van Suriname, enigszin heeft weten te camoufleren.

  Trouwens, deze voormalige partijvoorzitter Lachmon, wordt in de geschiedenisboeken van Suriname als dat van Nederland, toch niet voor niets ‘Lach van Oranje’ genoemd?

  Jij grijpt – kennelijk met wat wrok in je vingers – direkt naar Afrika wanneer wij het hebben over ‘de racistische attitude van de VHP’. Maar kennelijk bedoel jij niet de Noord-Afrikaanse, maar de Afro-Afrikaanse landen. Memre Kwame Nkruhma.

  Maar laten wij je dit vertellen, dat het armoede geweld, die deze Afrikaanse landen nu nog teistert, NIET minder erg is als de armoede en vooral het aantal zelfmoorden in het districk Nickerie, die zijn oorzaak beslist NIET alleen vindt in “met of zonder de VHP”.

  En wat zich binnen vele gezinnen, trouwens “MET DE VHP”, in dat districkt plaats vindt met jonge meisjes (ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel), daar heb ik nog geen enkele VHP-voorman ‘ernstige bezorgdheid’ over horen uitspreken, nog enige maatregelen van de zijde van de (VHP)Justitie waargenomen.

  Dus Afrika?

  Zover hoeft je het beslist niet te zoeken.

  Fri yu denki!!


  Maak melding

 8. Wanneer we klaar zijn met die zokenaamde blokvorming zullen we tot de ontdekking zijn gekomen dat wij ons op het vaste land van Zuid-Amerika bevinden waar men toch andere meningen is toegedaan. Geen hokjesgedoehier!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.