dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet meeliften met CGX in Guyana

Suriname moet meeliften met CGX in Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Suriname moet trachten mee te profiteren van eventuele olie- en aardgasvondsten in buurland Guyana. Dit zegt directeur Mark Waaldijk van Staatsolie. Dat betekent aandelen kopen in het Canadese CGX dat de zegen heeft van Guyana om te exploreren in het zeegebied voor de kust.

Het is een strategische optie, waar Guyana totaal geen vat op heeft. “De aandelen van CGX zijn vrijelijk verhandelbaar”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Weliswaar zijn er risico’s, maar de kans is even groot dat aardig wat geld valt op te strijken. Volgens het in Londen gevestigde Jetinvestments kan het aandeel CGX bij positief nieuws fors omhoog. Dat is recent zeker het geval geweest.

Door de uitspraak in het maritieme geschil tussen Suriname en Guyana is CGX financieel interessanter geworden. Volgens Jetinvestments kan de huidige bedrijfswaarde van tweehonderd miljoen dollar al gauw in de miljarden lopen bij succesvolle boringen. Suriname moet er zijn voordeel mee zien te doen. Overigens moeten alle speculaties over grote voorkomens in het zeegebied voor de kust nog hard worden gemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Over wat praat deze man..jouw land… jouw volk…. niet eens fifty-fifty…die mannen(CGX) hebben alles voor Guya betaald (proceskosten tegen Su)…die gasten moeten Su. betalen…… vuile streek om Su. voor proces kosten te laten opdraaien en dan moet Su. nog erbij mee gaan lopen met schurken…ben jij wel heel, ben jij ook een verkwanselaar….eerst fiftyfifty dan praten wij verder.


    Maak melding
  2. Eeuuuhhh…. Dus…. We moeten aandelen van een Canadees bedrijf kopen dat van Guyana toestemming heeft om in Surinaamse wateren Surinaamse olie te winnen??? Grontapu disie ingewikkeld jere


    Maak melding
  3. ja koop de aandelen op en als er olie gevonden wordt dan gaat toch het meeste geld naar het bedrijf met andere woorden suriname… I like this idea zo krijgt guyana almost nothing!! en als er geen olie gevonden wordt dan heeft suriname iig de know how binnen om eigen olie boringen etc te doen!!! en voor 200 miljoen dat is iid geen geld in de olie business


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES