maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameTerhorst wil intensiever samenwerken met Suriname

Terhorst wil intensiever samenwerken met Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – Suriname en Nederland moeten alle mogelijkheden nagaan voor nauwere samenwerking op het gebied van bevolkingsadministratie. Dit zegt de Nederlandse minister Guusje Terhorst van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties . Met haar Surinaamse collega Maurits Hassankhan zijn alvast de eerste stappen gezet.

Suriname heeft er alle belang bij de samenwerking beter te laten verlopen. Hassankhan heeft dit ook kenbaar gemaakt tijdens een ontmoeting met Terhorst, haar eerste tijdens het officiële bezoek aan Suriname. De uitwisseling van persoonsgegevens van Surinaamse staatsburgers verloopt nog moeizaam. Dit bemoeilijkt vooral het bijhouden van de bevolkingsadministratie.

Het komt maar al te vaak voor dat Surinamers zich niet laten uitschrijven uit het bevolkingsregister, wanneer zij zich blijvend vestigen in het buitenland. Gehoopt wordt daarom dat de uitwisseling van data nu goed op gang komt. Het bezoek van Terhorst zou een goede aanzet kunnen geven. Er is ook gesproken over samenwerking op het gebied van verkiezingen, archiefdiensten en genderbeleid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. PARAMARIBO, 16 okt – Suriname en Nederland moeten alle mogelijkheden nagaan voor nauwere samenwerking op het gebied van bevolkingsadministratie. Dit zegt de Nederlandse minister Guusje Terhorst van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties . Met haar Surinaamse collega Maurits Hassankhan zijn alvast de eerste stappen gezet…
  ……..Front verkoopt alles…..verkwansel land en bevolking.


  Maak melding
 2. Tuurlijk zolang het maar in het voordeel valt van Nederland is samenwerking uiterst belangrijk!..

  Ik ben benieuwd of Hassankhan net als sandoppie een verlengstuk wordt in de linie van pietenbazen van Nederland.

  Suriname moet met de korte en krachtige hand werken ( caraibisch gebied) in plaats van de lange zwakke hand.


  Maak melding
 3. venitiaan neemt chinezen voor in de plek van de surinamers die zich niet uitschrijven uit het bevolkingsregister

  het zou goed zijn wanneer ze net als de chinezen niet het staatsbestel van het westen overnemen maar uitgaan van eigen kunnen

  beter is ons te richten op landen als venezuela ,chili ,equador ,en andere sterke landen in de regio om een front proberen te vormen samen met die landen in ons eigen gebied en ons te beperken tot het noodzakkelijke als het om nederland gaat.


  Maak melding
 4. Alleen in het belang van Holland. Kijken wiens WW/WAO/AOW kan worden gestopt. Kijken welke sranangmangs kunnen worden lastiggevallen met belasting op onroerendgoed in Suriname etc. Door die samenwerkig zal er alleen minder geld beschikbaar zijn voor de Surinaamse gemeenschap. En uiteraard is Vene ervoor.


  Maak melding
 5. Niet alleen de chinezen worden ingeschreven,
  De namen worden gebruikt,Bij:de Surinamers die Suriname al jaren hebben verlaten,tuurlijk maken ze geen werk van, de Landgenoten uitschrijvingen. met deze zelfde namen lopen ze te roepen en juichend met die Groenbannavlag\Oranjezwart, Stem Frontaal Surinamers allemaal,Luku Bun floggo NPS,VHP,zo zitten ze in elkaar. ,
  deze stemkaarten worden afgegeven aan maatjes om naar de stembus te gaan, zelf de dooien die erniet meer zijn, worden,even inleven opgeroepen om even aanwezig tezijn om op die verkiezingsdata plechtig hun stemmen uit te brengen,Den kan(g)kys Tygri nan-(ga) anu, ,,,,,,,,,,,,,,
  Het schijnt dat Suriname niet meer onafhankelijk is schrab 25 November 1975 maarweg , dan zijn we lekker weer afhankelijk.Om een lawsy ontwikkelingshulp vernederd deze regering zich aan deze witte mensen.


  Maak melding
 6. T gaat erom om de Surinamers, die woning daar hebben om de fiscus op hen te sturen, terwijl de meeste Nederlander (blauwe ogen) woning hebben in Spanje en Frankrijk, die mogen wel hebben zonder, dat de fiscus t te weten komt gaat bij hun niet dat je afgeschreven bent in Suriname of niet maar wat is je onroerend goed in Suriname


  Maak melding
 7. Ik vind de Nederlandse Minister Ter Horst een heel dappere tante, als ik het commentaar tot nog toe waar neem en beluister. Daar is totaal niks mee. Deze Minister vertegenwoordigt namelijk haar land, in dit geval Nederland. Ze zou het moeilijk kunnen verkopen om met voorstellen te komen, waarbij haar land min of meer wordt benadeeld. In een dergelijk verband mag je haar komst naar Suriname ook zien. Haar Surinaamse collegae zouden dan hun antwoord op haar intenties tegenover moeten stellen. Geëist kan worden van Surinaamse zijden, om het minimaal eveneens op een politiek verantwoordelijke wijze te doen. Maar het gebrom, ik zou bijna willen zeggen gezanik over witte mensen en dergelijke, slaat nergens op en raakt de feiten nauwelijks. Bekritiseer jou Surinaamse politici en tracht ze te stuwen tot een daarbij passend niveau. Ik zie graag dat men constructieve reacties geeft, zodat er wat mee gedaan kan worden. Maar om een vijand te zien in iemand die jou land een bezoek brengt – nota bene een Minister van een land die duidelijke verbanden heeft met jou land -is meer dan een zwakke en tevens ouderwetse reactie, die kant noch wal raakt. Een kanttekening die ik wil plaatsen: dat Nederlandse politici bepaalde situaties ook in hun juiste perspectief moeten zien en niet met de botte bijl moeten gaan hakken, maar gaan inzien dat met betrekking tot vele issues, in dit geval betreffende persoongegevens, een overbruggingsperiode in acht dient te nemen, om niet ontstane sociale netwerken en initiatieven vaak door individuen ontplooid, als vijandig en onjuist te gaan interpreteren. Zaken moeten in goed overleg en met de juiste elan worden verwezenlijkt. Dus niet op stel en sprong, zaken willen verwezenlijken. Scoren is leuk, maar een beetje respect voor waarden, normen en bestane zuivere omgangsvormen is nog leuker. Deze als laatst geplaatste kanttekening is trouwens bedoeld voor gezaghebbers van weerszijden.


  Maak melding
 8. Wat moet ze met die persoonsgegevens.
  Gaat ze dat doorspelen aan reclamebureaus of zo.
  Hoe zal zij het vinden als wij persoonsgegevens van alle nederlanders gaan vragen die in suriname wonen.

  Dan gaat ze hoog en laag springen van het past niet in het privacybeleid van Nederland.
  Wat een doorzichtig zetje.

  Laat ze maar eerst een keertje geen belasting heffen op Nederlanders die na zware arbeid in Suriname vertoeven om hun laatste jaren met familie daar door te brengen.
  Laat zij hun eerst te hulp schieten.
  Laat ze hun eerst een goede zorg verlenen zoals in Nederland.
  Laat ze eerst naar zich zelf kijken wat ze kan doen voor alle Nederlanders die na hard werken terug zijn gegaan naar Suriname.

  Ze hebben al heel veel genoten van goed opgeleide surinamers die ze gratis heeft gekregen zonder een cent te betalen voor hun opleiding.
  Laat haar een keertje iets goed terugdoen zonder enige terughoudendheid.

  Want dat vedient Suriname en Surinamers.

  Barca


  Maak melding
 9. @nummer 9 T.sleur ik neem de tijd om de reaktie te lezen bij sommige vraag ik mij waar het omgaat . maar jou reaktie vind prima iedere surinamer hier op deze site zou het moeten lezen en stoppen met iedere keer het vinger wijsen naar een andere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES