Standaard Surinaams product stap dichterbij

4

PARAMARIBO, 16 okt – De realisatie van het Surinaams Bureau voor Standaarden, SBS, brengt de werkelijkheid van een vaste kwaliteit aan Surinaams producten een stap dichterbij. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De voordelen werken verschillende richtingen uit.

De consument mag zich beter beschermd weten. Nu bijvoorbeeld kan nog naar hartenlust worden gemanipuleerd met chemicaliën in de landbouw. Bij het aanhouden van standaarden zal dit minder makkelijk vergaan. Het bureau heeft de opdracht “ervoor te zorgen dat het volk van Suriname, de regio en de wereld beschikken over producten en diensten van Suriname die voldoen aan gestelde normen”, zei Venetiaan bij de instelling van de SBS.

Het gaat dan om normen die hoog genoeg zijn “om je veilig bij te voelen en te garanderen dat de schaarse middelen waar we over beschikken als mensen goed besteed worden als we in een winkel stappen voor een product.” Volgens minister Clifford Marica van Handel & Industrie zal in de eerste fase vooral voorlichting worden gegeven. Suriname behoort tot de laatste landen in de regio die een standaardenbureau invoeren.


4 REACTIES

  1. Zolang, we geen controle zal t altijd misgaan en dat willen we niet en hebben ook niet. Suriname is zo vruchtbaar dat zelf op de asfalt groeit wat, waarom moeten Surinamers zijn eigen broeders vergiftigen door geldzucht, als je een bos kouseband koopt of selderij volksmond soepgroente, droogt ie gewoon weg t maakt niet uit waar je het zet in de koelkast of in de badkamer we eten gewoon gift in Suriname we praten niet over de Supermarkten en Combé markt met hun vervallen produkten; Kijk naar de inkt van, die etiket en van de datum t verschilt altijd t volk moet bewuster gemaakt worden en zelf te planten dan mogen de groenteboeren hun vergift zelf opvreten. k weet niet, maar je hebt bijna heel veel lichaamspijn nu in Suriname niemand vraagt hoe t komt,maar door die vergiften die we eten dat is de oorzaak.Ik ken iemand van B.O.G die liet me weten soms kom je in een restaurant of Warung binnen en je vraagt je af is dit een vuilnisbelt of restaurant, dan krijg je die dag 200 srd van de eigenaar van die zaak,zodat zijn zaak kan blijven draaien en aan die hygënisch wordt niks ondernomen toen vroeg aan hem hoe zit t met je andere collega’s ie zegt iedereeen speelt mee wat gebeurt in ons geliefdland er is geen geweten. Bureau die de gezonheid moet waarborgen is een corrupte instelling geworden door geldzucht en hebzucht Suriname waarheen!


    Maak melding

  2. Onm een TNO-achtig instituut op te zetten heb je honderden wetenschappers nodig en tenminste een opleiding technische natuurkunde aan de ADEK. Dat willen de burocraten (van de techn. fac.) daar niet, want ze vrezen voor hun positie.


    Maak melding

  3. Hmmmm,……..Vene is de man.Alles op zijn tijd.We moeten meer geduld hebben en geen overhaaste zaken doen.De staatsschuld is over enkele jaren terug gebracht naar nul,..dankzij Vene.De koers van de Surinaamse dollar is stabiel.De inflatie is ook stabiel.Suriname is geklommen naar de 17e rijkste land.We moeten vast houden aan China, want in 2040 is China de rijkste land ter wereld, en wij mogen mee profiteren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.