Inzet regering Suriname maakt indruk op Ter Horst

15

PARAMARIBO, 16 okt – “De regering heeft heel vergaande doelstellingen en we zijn erg onder de indruk van de inzet die er is.” Dit zei de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Guusje Ter Horst na een ontmoeting met minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Nederland is dan ook bereid meer steun te verlenen.

Met Felisi is gesproken over de samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG International. Die samenwerking heeft al concrete producten voortgebracht. VNG International speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kader en de kwaliteitsverbetering in het ambtenarenapparaat. Er worden onder andere opleidingen en cursussen verzorgd voor ambtenaren.

Met Felisi is ook gesproken over decentralisatie en uitwisseling van ervaringen wat betreft het samenwerken tussen lokaal en nationaal bestuur. Ter Horst is in Suriname op uitnodiging van minister Santokhi van Justitie & Politie. Behalve met Santokhi en Felisi zijn ook besprekingen gevoerd met minister Hassankhan van Binnenlandse Zaken. “Ik denk dat we een goed beeld hebben gekregen van wat er op dit moment allemaal in Suriname speelt”, aldus Ter Horst.


15 REACTIES

 1. Gewoom een paar euro’s of usd’jes laten zien …dan gaat het beginnen…verkwanselen,verkwisten,verkopen.

  Gewoon een paar… hoef niet echt veel te zijn hoor !!!!!


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Leuk he die reactie van ‘Ome Guus’ aan Vene, toch? Totdat ze in Den Haag er wederom genoeg van ze krijgen, zoals met Henk Arron in 1980?

  Oh ja, en volgend jaar een splinter nieuw Zorghotel en niet te vergeten een nieuw gerechtsgebouw is ook al belooft en nog meer knuffels, knuffels, knuffels. De volgende verkiezing is nog ver weg.

  Want blijft Nederlands grootste rivaal de NDP van Desi Bouterse, steeds maar groeien, alsof er geen eind aan komt!! “En daar moet iemand er toch wat aan doen”, vinden die Haagse jongens.

  Dus denkt ‘Ome Guus’ zeer verontrustend van; “als die Vene het maar loopt te verprutsen, jaar in, jaar uit, dan zijn wij toch maar genoodzaakt om wat tegen te doen, anders neemt die Bouterse dat ding gewoon weer over en dat mag geenszins gebeuren!

  Infeite hebben die jongens in Den Haag geen andere keus, dan te kiezen tussen “twee kwaden”. Maar toch eerder die Vene, want “die kunnen wij makkelijker aan zijn start pakken” dan die “brutale” Anton de Komachtige Desire Bouterse met zijn Braziliaanse en Venezuelaanse vrienden.

  “Jongens kom op, we moeten hem stoppen”!!

  Je zou toch gek moeten zijn, om het 17de rijkste land ter wereld, met al zijn goud, olie, uranium, diamanten enz. enz, en die notabene slechts 300.000 monden te voeden heeft, te laten schieten, vanwege een enkele nationalist, die wij op de kooptoe militair zelf getraind hebben? “Kom nou, Guus, doe wat als minister van Binnelandse zaken”!!

  Intussen neemt de minister van Justitie van Suriname, ten einde raad een duik in de Suriname rivier, in de hoop dat iemand het ziet of hoort, om kennelijk te pogen enigszins indruk te maken. Echter heeft de Telegraaf geweigerd dit vooral in haar krant op te nemen en wat hebben ze gelachen op de redactie; “neen, dat doen we niet”.

  Maar ook dat is politiek, zei een toerist uit Suriname ons op de Dappermarkt in Amsterdam. Wanneer je langer daar woont, kijk je er niet meer van op, “dat is de oude politiek meneer”, “geloof het maar”,

  “echt waar meneer”!

  “treeeurig”!!.


  Maak melding

 3. correctie nr. 2.

  Gewoon een paar euro’s of usd’jes laten zien …dan gaat het beginnen…verkwanselen,verkwisten,verkopen.

  Gewoon een paar… het hoeft echt niet veel te zijn hoor !!!!!

  Dinkienoh


  Maak melding

 4. Raar dat men opeens interesse voor Suriname toont,Amerika en nu het schoothondje van de VS Nederland,ze gaan naar Suriname wetende dat als ze met dollars en euro`s zwaaien ,uit hun klauwen wordt gegeten door Vene en zijn bende .Hebben ze Guusje met de gewone burgers laten praten?Ding sah law,maar tja dat interesseert Guusje ook niet zolang ze kan pleiten voor Amerika.
  Wat er binnenskamer besproken wordt zal men nooit te horen krijgen .Teh Wojo Jagie ,Oen Sah Sjie Soema Serie.

  Nog effe tek joe ai loekoe,gaat Amerika daar een basis stationeren,mark my words.

  Santokie heeft haar uitgenodigd??Waarvoor dan?O ja misie moet af en toe zien wat haar/hun slaven uitspoken.
  Ach wanneer,ach wanneer wordt Suriname echt onafhankelijk??????Het wordt echt tijd dat er jonge en dynamische mensen opstaan en met hun vuisten op tafel gaan regeren,bv een geweldloze coup,Wie Durft Dat Aan?????
  Weg met deze ja knikkende regering die enkel maar aan zichzelf en hun familie denken ZAKKENVULLERS.


  Maak melding

 5. Buitenman petje af voor je reactie.
  Jammer dat onze landgenoten gemanipuleerd worden door deze vandaal van minister.

  Gisteren is bekend gemaakt dat sandoppie dronken was en zelf overboord is geslagen.
  Hij blijft maar opscheppen in het voordeel van nederland


  Maak melding

 6. Tuurlijk maakt suriname indruk.
  het is in 30 jaar tijd van nul naar 7 gesprint in ontwikkeling al is het met vallen en opstaan en ZONDER STEUN VAN NEDERLAND.

  De mensen denken altijd dat ontwikkelingshulp gratis is. Mensen het enige dat gratis is is de zon en de natuurlijke hulpbronnen van suriname.

  de tweede is heel interessant voor Nederland.

  Die tweedehandse rotzooi vanuit nederland wordt als gift aan suriname geschonken. Wel moet suriname altijd toelaten dat NEderland zijn troepen in suriname geheel gratis mag accommoderen.


  Maak melding

 7. Meer Buitenman goed verwoord,sankokei,lijkt levens moe tezijn of radeloos vandaar die dukrun in die lyba wie weet aandacht trekkerij. denkt hij de normen van het politieapparaat in Su, toepassen? dat alles goed zal gaan,Ned.kan met moeite zijn eigen puihoop opruimen, ze hebben al hun geweldigheden,krijgt een mokro(marrokaan)de kans in een Politie Bureau agenten te steken,bombadeer a skoto oso. dus sankokei pree ju poku ju srefy dansy.ik gaf ze reeds een
  25 november 1975 te schrappen en weer kind van ptatta te zijn dan kunnen ze steeds weer de hand opnemen voor marsepein.G…….likkers.


  Maak melding

 8. Nederlandse Mini ster van binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties vind dat die zwartjes hun best doen om het Koninkijk te pleasen.

  Laat me denken aan een oude rapplaat van volgensmij NWA: “black cop showing off for white cop”


  Maak melding

 9. Correctie:Ned.kan met moeite zijn eigen puinhoop opruimen, een Mokro(marrokaan)ziet kans in een PolitieBureau agenten te verwonden.

  Ik gaf ze reeds een advies (de regering van SU,)25 november 1975 te schrappen.


  Maak melding

 10. mw. Buitenman,

  Het doet je pijn he dat jou partij soortgenoten een tering zooitje gemaakt hebben van suriname. Je hebt het niet op Santhoki omdat hij daadkrachtig en oprecht is. Santhoki wordt de nieuwe minister president maak je niet druk hoor alles komt goed no spang ie ede yere.
  Kijk mevrouw buitenman nigeria heeft ook veel olie in de grond maar waar is de welvaart?
  Het is wereldwijd bekend dat afride soorten niet de competenties beschikken om een land welvarend te maken. Wat betreft feesten en beesten scoren ze zeer hoog, kijk maar naar TMF MTV oprah winfrey enz…


  Maak melding

 11. Geachte Kofi Stamang (reactie no. 13),

  Gaarne zou ik u willen verzoeken onze reactie no. 3, nogmaals goed door te nemen. Pak desnoods een ‘Koenen’ bij.

  En wees niet al te bescheiden hoor, maar vraag desnoods iemand om je erbij te helpen, indien het taalgebruik of het niveau van de reactie, wat te lastig voor u is om te begrijpen.

  Trouwens, t.a.v. het presidentschap, zou het ook Somohardjo kunnen worden of mischien zelfs de zogenaamde vaksbondsleider Hooghart.

  En ik zie u al het feestje meevieren, met de woorden; “un naki NDP baka”…,

  …toch?


  Maak melding

 12. mevrouw buitenman,

  Kijk op de site van werkenbijhetrijk.nl of cwi.nl of randstad.nl.
  Ik hoop met godswil dat u gauw een baan vind?
  Jij bent een bekende hier met ellenlange reacties waarvan nominale waarde 0,0 is.
  Daar jij zo vaak hier reageert blijkt dat jij werkloos bent.
  Bij deze wens ik u heel veel sterkte met het vinden van een baan.
  En kijk niet naar TMF MTV Oprah want dat is tijdverspilling. Misschien kunt bij de bibliotheek langs om bepaalde boeken te raadplegen denk aan effectief solliciteren enz. hiermee vergroot jij de kans op succes.
  Ik wens je een plezierige dag en alvast fijne feest en beestdagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.