zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname optimistisch over besprekingen EPA

Suriname optimistisch over besprekingen EPA

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 okt – Suriname is optimistisch over de uitkomst van de onderhandelingen over Economische Partnerships, EPA, met de EU. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Brussel en de voormalige kolonies in Azië, Afrika en de Stille Oceaan komen zeker voor eind dit jaar tot overeenstemming.

Het partnerschap kan dan inderdaad ingaan per 1 januari 2008, zoals is gepland. Eer het zover is zullen nogal wat noten gekraakt moeten worden. Zo liggen de standpunten ver uiteen op visserijgebied. Suriname staat erop dat bedrijven worden geregistreerd voor de herkomst, maar de EU wil visserschepen registreren. “We gaan niet wijken van dit standpunt”, zegt Marica.

De lokale praktijk wil dat de visserijbedrijven in Suriname haast alleen draaien op vangst door buitenlandse schepen. Als de EU zijn zin krijgt, zullen garnalen en vis uit Suriname dan niet behandeld worden als Surinaamse waar. Deze producten vallen dan niet onder de voorkeursbehandeling via EPA. Over de export van bananen lijken minder weerstanden te worden opgehouden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Wat een spreker is deze man, verder is het immer daarbij gebleven. Iedere keer weer met een el verhaal op de proppen komen als er weer een verhoging dreigt. Populair willen overkomen is 1.


  Maak melding
 2. Beste Sranangmans,

  We moeten geloof behouden, maar sinds die mislukte actie van het grensgeschil moeten we God bidden dat we weer niet achter het net vissen. Ik hoop dat deze partnershap Suriname en vooral de bevolking enige welvaart zal schenken.

  Ik blijf positief, want ondanks de fouten van onze regering, wil en zal ik niet geloven dat ze niet van hun land houden. Ik twijfel daar helemaal niet aan. Het op sommige momenten aan hun onvermogen en overmoed liggen dat ze fouten maken, niets menselijks zal ik zeggen, maar wel met catastrofale gevolgen voor land en volk(nu en in de toekomst). We leren zal ik maar zeggen. Ook in dit geval, Sranangmans blijf hopen op iets positiefs.

  Sranangmans,

  Tang boeng


  Maak melding
 3. nr 4……oktober 13th, 2007 at 7:20 pm
  deze regering laat niet met zich sollen, proficiat en blijf je standpunten vasthouden, bravo regering Venetiaan!

  Jessica

  A torie fu a sma disi ghi-mi soso lafu.
  waar,wie,hoezo…soso fufuruman’s moet jij zeggen. cheat the people with lie’s…but mama hungry…. papa bloot…piking Djoeka di soso roof en jawel Front…..walking on the frontline.
  Tamara ti yu she sranang jo go si soso bo-njo
  mensen.
  Tik yu ai luku and you will be disappointed ( advies…niet alleen naar Par’bo kijken daar zie jij niks.)Din suma di pina ai-boi soso sari.
  En wat denk jij dat de media doet in Su…..mee helpen liegen.


  Maak melding
 4. sommigen van ons kennen de N.P.S al een eeuw lang. Hoeveel goede dingen heeft deze partij voor Suriname gebracht. geen wonder toch als wij niet positief over deze partij denken als het om de ontwikkeling van het land gaat. door de N.P.S zijn families uit elkaar gedreven (lees 1975) door de N.P.S zijn wij grote stukken gebied kwijtgeraakt (lees recentelijke toewijzing van het zeegebied aan Guyana)en kijk verder in de begin jaren zestig, soso ego.


  Maak melding
 5. Grappig, Suriname is een van de vele partners in de EPA onderhandelingen met de EU. Uit het verhaal van de mini ster lijkt het alsof hij persoonlijk vecht met de EU.


  Maak melding
 6. Sommige reacties ( mn de negatieve) geven er blijk van dat het forum lid absoluut niet begrijpt waarver het gaat en slechts wil kankeren en stoken. Ik zou zeggen: Äls je je als viswijf wilt gedragen en de hele dag roddelen ga dan lekker in de stank van de vismarkt staan. Zul je je thuis voelen”.
  😉


  Maak melding
 7. nr.7. Suleyman: Jij bent iets heel belangrijk vergeten….Wie heeft onderleiding van….Prof.Dr.Ir…meneer alles weet.

  Zij hebben voor meer dan 2 miljard Nf..in de bossen van Su…gegooid.

  Gewoon verkwanseld letterlijk…. een Ned. minister heeft als een kind zitten huilen toen deze mannen na +/- 6 maanden naar meer geld kwamen vragen.(wij hoorden alleen zwaar geween van hem, met de woorden waarom waarom…Vnoshine weet dit. jawel de NPS zat toen ook al met aanbiedingen.

  Maar wie ving met de vrachtwagens het grootte geld jawel VHP….. 750 Sf p/d(toen 1500 Nf per dag anno 2007 +/- 681 Euro(nu voor vrachtvervoer naar de eeuwige bossen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES