Oproep aan Suriname, Guyana tot respect uitspraak

16

PARAMARIBO/BRIDGETOWN, 12 okt – Suriname en Guyana moeten de uitspraak respecteren in het onderlinge maritieme grensgeschil. Dit stelt de regionale vakbondskoepel CCL (Caribbean Congress of Labour, red.). Beide landen kunnen zo “onplezierige ontwikkelingen” voorkomen.

Het zal beide volkeren ten goede komen en daarmee de arbeiders. De uitspraak van het arbitragetribunaal in Washington zou gezien kunnen worden als verworvenheid voor de rechtspraak.. Ook kan het een goede gelegenheid voor versterking van de onderlinge relaties. Het gaat er vooral om respect op te brengen voor wet- en regelgeving. De vakbeweging heeft hier een belangrijke rol te vervullen, vindt CCL.

Immers gaat het afdwingen van rechten gepaard met het nakomen van plichten. Waarom precies het CCL zich geroepen voelt de oproep te doen, is onduidelijk. De Surinaamse regering heeft geen moment laten blijken van zins te zijn de uitspraak naast zich neer te leggen. Alleen de oppositie mort nog over de economische en politieke weerslag van de uitspraak. Guyana heeft al helemaal geen reden tot negatieve actie.


16 REACTIES

 1. CCL…. rechten wordt door mensen gemaakt…maar recht is niet altijd juist en zuiver.
  Een ieder wil zijn plichten na komen maar als het scheef staat…..dan wat.

  Daarom: een ieder heeft recht op Hogerberoep.

  Maar boy’s no zuku fy draai mi idi….Pres heeft Su. duidelijk gezegd…laten zij het maar voor jouw maar vertalen mi-boy.

  Maar mi no lobi na torie. Pres…FAYA.


  Maak melding

 2. CLL zijn buitenlandse vreemdelingen. Die moeten zich niet bemoeien met interne zaken. Oprotten met die guyanezen.

  Niets voor niets is een grens een grens. En dat behoort tot surinaams grondgebied.


  Maak melding

 3. oke, en heeft hetzelfde C.C.L haar mening ook klaar ten aanzien van Tigri en het gehele boven Corantijn gebied. Laten zij ook de Guyanezen oproepen om de driehoek te verlaten en een vreedzame oplossing te zoeken. of spreken zij alleen maar Engels.


  Maak melding

 4. Die mannen CCL willen een draai aan het heel gebeuren geven om Vnoshine een handje te helpen.

  Vnoshine is toch voor het buitenland dus waarover hebben zij het.

  Nooit van deze mannen gehoord: Maar ti wan sani di fu furu… komen heel wat schurken om de domoren staan.

  Die dertig dagen zijn haast voorbij CCL.

  Maar Su. komt hierop terug.!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. de guyanazen zijn steeds blijven werken op dit gebied ,ook hebben ze tigri bezet gehouden ,tot heden heeft de president geen acties genomen ,de president weet dat hij een behoorlijke onhaalbare achterstand heeft,suriname heeft het recht om het besluit naast zich neer te leggen ,zal enigzinds tzt toch in het voordeel van sur kunnen vallen ,de ccl moet zich niet bemoeien hiermee,als het gaat om rechten van arbeiders zijn wij aan gesloten bij de ilo.


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  “Guyana heeft al ‘helemaal geen reden’ tot negatieve actie”.

  Maar natuurlijk niet! Het Engels Koninkrijk waar Guyana jaren geleden kolonie van was, is lang blij met de uitspraak, want “wat van Guyana is, is ook en niet een beetje van ons”, redeneren de Engelsen. En daar waar het gaat om olie en gas, is West-Europa reeds lang blij met de deal.

  Het is Suriname die het maar niet begrijpen kan of wil.

  Tenmindste,

  nog niet.


  Maak melding

 7. Tigri reeds 40 jaar in de klauwen van Guya.
  wie was aan de macht… jawel NPS….waka bedonder din blakka gi din witti.

  Witti moest de Guya’s verwijderen…maar nee Ping-Ping kwam luid en duidelijk met een nu als nadoener Vnoshine….verhaal… verkwansel de boel.


  Maak melding

 8. Telraam, je hebt mij het gras letterlijk voor de voeten weggemaaid. We zijn- en zullen een vreemde eend in de bijt blijven. het blijkt maar weer. Het is ijdele hoop als we denken ook maar iets te winnen in dit mini eilanden archipel. Ook al sturen we Suriname’s beste nachtegaal halen we het niet op het Caraibisch songfestival.


  Maak melding

 9. This hard-labour club is crazy:””ridiculous”” What we talk about….15 billion (a. 159 liters)Oil….1.19 trillion cubic meters Gas.

  Daar praat CGX over, wie neemt wie in de maling of zit een te slapen of hebben zij ‘Jagdeo’ het bos ingestuurd…om daarna in zee te drijven waar ‘Vnoshine’ hem staat uittezwaaien.

  Jagdeo heeft geen cent betaald om tegen Su. te procederen de rekening was voor CGX.

  Of is Su. ziek geworden door al die buitenlandse producten.
  Er moet toch een hersen-onderzoek plaats vinden of geestelijk moet de boel daar onderzocht worden….. zo gaat het behoorlijk fout.
  En het gaat zeker niet GOED!!!!!


  Maak melding

 10. Er is maar één oplossing overgebleven: fuseren die 2 Guyana’s. Zijn we van het eeuwige gezeur af. We tellen opeens mee met 1.5 milj. inwoners en heel veel olie. (We hoeven dan geen Chinezen meer te importeren, aansluiting met de rest van de wereld met Engels (3 varianten : US Eng. Bhaj. Eng. en Neg. Eng, naast Ned. en Bhojp. )


  Maak melding

 11. @nummer 13 piraat lees ik goed wat jij je zeg .ik ga voor de goede gang van zaken nog een keer lezen hoor en dan vraag mij af wat heeft hij met tigrie gedaan toen hij de zogenaamde machtigste van suriname was hij was toch de baas en voor sommige nog steeds ik wil geen oude koeien uit de sloot halen maar oorlog voeren met zijn eigen mensen daar is hij goed in ja en onschuldige burgers .


  Maak melding

 12. du…ook als men loopt te verkwanselen,moet er hard ingegrepen worden….koti din man din gogo gi din ::::: heavy paai-paai.
  En als je sterft dan heb je pech…maar pakslaag zeker weten…..Du yu mag sabi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.