dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOok contractarbeid aan wet gebonden in Suriname

Ook contractarbeid aan wet gebonden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 okt – Ook voor arbeid verricht via kortetermijncontracten geldt de arbeidswetgeving. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Met de kritiek die geleverd wordt op contractgebonden arbeid, wordt maar al te makkelijk vergeten dat de contractanten ook rechten genieten.

“Wat wij merken is dat de arbeiders minder bekend zijn met de rechten, vanuit het ministerie proberen wij zoveel mogelijk de nadruk hierop te leggen”, zegt Amarello-Williams tegenover de Times of Suriname. De Surinaamse arbeidswetgeving biedt voldoende zekerheden voor elk type arbeidsverband. Nu vooral de multinationals meer en meer gebruik maken van contractarbeid, is het zaak dat die rechten bekend zijn.

Het kan de weerstand tegen dit soort arbeid verminderen. Internationaal zijn er ook niet echt scherpe afspraken. De Internationale Arbeidsorganisatie, ILO, voorziet hooguit in enkele aanbevelingen. Toch zal wetgeving worden voorbereid waarin contractarbeid aandacht krijgt. “Met andere woorden we volgen de ontwikkelingen op het stuk van contractarbeid nauwlettend”, aldus Amarello-Williams.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. “Met andere woorden we volgen de ontwikkelingen op het stuk van contractarbeid nauwlettend”, aldus Amarello-Williams.

    Nee toch: kom met iets daadwerkelijk, straks weer verkwanseld.

    Ik geloof in geen enkel mooi verhaal van Front….. mi-boi.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES