dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit NederlandCollegegeld Surinaamse studenten wordt aangepast

Collegegeld Surinaamse studenten wordt aangepast

-

Does Travel - naar Suriname

Dankzij Minister Plasterk van Onderwijs hoeven Surinaamse studenten geen verhoogd bedrag aan collegegeld te betalen. Plasterk schreef gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat Surinamers die in Nederland studeren weer evenveel collegegeld gaan betalen als Nederlanders.

Sinds oktober 2005 zijn de regels voor buitenlandse studenten in Nederland veranderd, waardoor het collegegeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (waaronder Suriname) ineens 7.000 euro werd, vier keer zo veel als het bedrag dat Nederlandse studenten betalen.

De minister gaat geld vrijmaken zodat de Nederlandse regering ook het onderwijs van de Surinaamse studenten kan subsidieren. Wanneer de nieuwe wet precies ingaat is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Minister Plasterk ;
  Eindelijk gezond verstand denken en doen .
  Geen woorden maar daden.

  Deze Minister weet ten minste de geschiedenis goed te vertalen .

  Wat mij betreft , zou hij zo Suriname mogen regeren , binnen 4 jaar is Suriname uit de misere .


  Maak melding
 2. Nou Erhan omdat julle economisch sterker is dan wij, hebben jullie het minder nodig dan wij.
  Trouwens wat hebben jullie nog te eisen history gezien hebben jullie niks te eisen.
  Groetjes.


  Maak melding
 3. ERHAN, Turkije mag misschien nu economisch sterk staan, maar gebruik nou even jou verstand. Surinamers spreken de Nederlandsetaal geboren en getogen ermee.
  Ook is Nederlands de voertaal van Suriname.

  Vergeet niet dat Suriname tot een van de tien rijkste landen behoorde, nu staan ze op de 17e. het komt wel weer goed.
  Bovendien zijn Surinamers niet zo preuts.

  Janny


  Maak melding
 4. Mijne Suri’s en anderen:
  Zoveel verstand van veel heb ik niet maar de ervaringen van anderen die meer dan ik weten neem ik altijd ter harte. en onthouden kan ik goed.
  In Nederland is een groot deel van de economie alleen maar een luchtballon.
  op een dag gaat ie stuk.
  daarom wordt het ene gesubsidieerd(vb kunstenaars, politieke partijen)en het andere niet(wet voorziening gehandicapten, AOW van Surinamers, enz)een ander deel is van de onder en bovenwereld, de vermenging tussen beide.(zoek op de handel en wandel van Klaas Bruinsma, Charlie da Silva’s verhalen)
  en de rest is afkijken van kapitalisme als in Amerika.
  zo dadelijk wordt het erger en erger en is er voor velen niet eens meer een way out.
  Wie zn bek opentrekt over gevoelige zaken is zo dood.misschien zelfs een natuurlijke dood (met een beetje medische kennis , zo gepiept trouwens).
  daarom vertrek ik zeer binnenkort.

  wie lang wil leven met de lol hier(want eigenlijk leef je in een grote kooi, met veel sex, drugs and rock&roll)kan blijven en maar denken dat je in het beste land ter wereld woont. keep on dreamin’buddy.

  Tussen de inteelt mensheid hier(kennen geen familie, soms met dezelfde achternaam!), onbeschofte hufters(zie politie, marechaussee schiphol, enz), decadente leiders(nog erbij),racisten,fascisten, sexueel en sociaal gefrustreerden en een hele groep niet-meer-kunnen-en-willen-nadenkende-meelopers.
  Een kwart of meer vd bevolking is verslaafd aan :koffie, tabak, drugs, sex, film, internet, enz. en een ander deel onderontwikkeld maar die hebben/krijgen wel de beste banen EN LOON en zitten tussen geschoolde allochtonen die alle moeilijke klussen en verantwoordelijkheden krijgen maar er absoluut niet voor betaald worden.

  Mensen, IK BEN MOE VAN DEZE ONZIN HIER, EN IK WEET MEER, BREEK M’N BEK OPEN PAS ALS IK GA.
  Mé gwe en mie ne kon moro.
  Fijne dag verder kondremangs en oema’s.
  Bye


  Maak melding
 5. Minister Plasterk,
  Dank. Het kapitalisme in Nederland is er mede door de “rijkdom” van Suriname. Dus het collegeld van Surinaamse studenten gelijktrekken is een positief gebaar terug!

  Erhan,
  Turken hebben veel minder recht van spreken dan Surinamers. Dus hou aub je gemak.

  En Ommoe,
  You’re right! Ook ik ben aan het afbouwen. Mijn komen naar Nederland heeft me absoluut geen windeieren gelegd. Ik heb er veel geleerd, maar dat is omdat ik het zelf wil. Het is niet erg om iets positiefs mee te pikken van een andere cultuur. Je leert daarom ook je eigen cultuur beter waarderen. Maar keihard werken en toch minder gewaardeerd worden gaat op den duur knagen. Weten dat je veel meer in je mars heb en proberen dat toch te laten zien, maar niet geaccepteerd worden hou je niet jarenlang vol. Daarom ga ook ik binnen niet al te lange tijd mijn kennis, ervaring en energie aan mijn land besteden. Suriname komt er wel, ook al duurt het nog vele jaren!


  Maak melding
 6. OMMOE, je hebt GROOT gelijk. Ik werk met wet-
  en regelgeving dus kan ik jou eerlijk vertellen dat velen hier het in de toekomst ook niet meer zullen redden.
  Ik ben ook al driekwart klaar om te vertrekken.

  ERHAN, wie noem je nou dealertjes?? De meeste Casino’s in Suriname zijn van TURKSE maffia’s.

  Janny


  Maak melding
 7. laat turken zich eerst aanpassen in nederland misschien dat men daarna iets voor ze kan bedenken. Turkije (lees istanbul) die zogenaamd economisch sterker is dan suriname want de rest van turkije lijkt wel afghanistan, en deelt hetzelfde achterlijke cultuur als afghanistan. en wat hebben nederland en turkije gemeen, behalve dat er in nl tulpen en in turkije ook zijn, en oo ja turkse criminelen


  Maak melding
 8. Nederlandse stagiairs krijgen voorrang in Suriname boven de betalende en hardwerkende surinaamse studenten. Nederlandse stagiairs in suriname mogen ook gratis meer dan de surinaamse studenten en ik ken Nl stagiairs die zelf klagen over hun eigen voorrangspositie.
  Surinaamse studenten willen geen voorrangspositie maar willen ook niet uitgebuit worden.
  Mens toch, de goudenkoets is al gemaakt van surinaams goud. Nl heeft geen behoefte aan een 2e goudenkoets en dat heeft Plassterk blijkbaar goed gezien.


  Maak melding
 9. @nummer 4 ik denk niet dat het een turk is ik denk eerder een van onze landgenoten die leuk wil doen . maar als jij een turk ben heb ik een antwoord voor jou over dealen gesproken moet niets zeggen en jou mond dicht houden want jullie bidden tot alla en toch zijn jullie misdadig dus breek me de bek niet open klote turk laat ons hier lekker onze srananmang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES