dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDuizenden Surinamers behandeld door Amerikanen

Duizenden Surinamers behandeld door Amerikanen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 okt – Ruim tweeduizend burgers zijn medisch behandeld door personeel van het Amerikaanse marineschip Comfort. Dit meldt het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. Het betrof vooral eenvoudige behandelingen.

Ook heeft ook een aantal chirurgische ingrepen plaatsgevonden. Dit gebeurde merendeels op het schip zelf, dat een week aangemeerd heeft gelegen bij de monding van de Surinamerivier. Aan boord zijn ruim honderd personen behandeld, die per helikopter werden overgebracht. Onder hen bevond zich een groot aantal kinderen. Volgens een moeder is het schip een geschenk uit de hemel.

De behandeling die haar kind heeft ondergaan, is niet te betalen in Suriname. “Nu is mijn kind er stukken beter aan toe, je ziet hem gewoon opbloeien.” Suriname is de laatste stop geweest van de vijflandentoer van de Comfort. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, mag de missie Partnership for Humanity in the America’s niet gezien worden als reactie op de regionale medische hulpprogramma’s van Cuba en Venezuela.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Voor een echte hulp hebben we heel hard nodig,lees de berichten over Diakonesse-ZH etc.Ik hoef niet te gaan zoeken/vragen wat de intentie hiervan is.Hulp voor de minvermogenden is altijd welkom.
  Landen als India,China,Indon,Cuba en Venezuela hebben ook bijbedoelingen met Suriname,of niet soms?
  Voor Burwa Pagle: too ktjna djané…baewa!


  Maak melding
 2. De moeder zei dat de behandeling voor haar kind in Suriname niet te betalen zou zijn!

  Beste mensen, Suriname heeft top en dan ook topartsen in de hele wereld!
  Door mismanagement en dergelijke willen deze artsen niet werken in Suriname.
  Daarnaast is de Overheid niet bij machte de boel te financieren en te organiseren.
  Daarom dat men zo blij is met de Comfort, ik ook hoor!
  Maar, het zou niet nodig moeten zijn!

  ps. De Amerikanen sluiten veel van hun landgenoten uit van de medische voorzieningen, omdat die geen verzekeringen kunnen betalen!
  De reis van de Comfort was dus om goodwill te kweken!


  Maak melding
 3. Surinamers blijf waakzaam. a no ala san’ sa brentyi na gowtu. zijn wij de dr.Sophie Redmondstraat al vergeten? den du ne lek den pa ab’a kondre nanga de baricade tori.
  zuid amerika aan de grote oceaan en midden Amerika was onder de invloedsfeer van de Amerikanen. wat heeft de geschiedenis ons geleerd. lees u de Histories of U.S interventions in Latin America. www2.truman.edu en zoek naar intervention.


  Maak melding
 4. Het is geweldig goed dat er twee duizend mensen geholpen op de Comfort.Maar hoeveel mariniers zijn in Suriname aan land gezet van de Comfort??


  Maak melding
 5. Ik vindt het vrij goed Wat ze gedaan hebben.
  Alleen zou ik het beter hebben gevonden,als ze deze vije hulp ook aan hun eigen mensen zouden verstrekken.


  Maak melding
 6. Amerikanen komen niet voor niets. ALs een hoogwaardigheidsbekleder arm suriname bezoekt dan moet je al in je achterhoofd rekening houden met buitenlandse inmenging van nationaal problemen.

  Nu pas snap ik waarom front altijd geld heeft voor verkiezingsprogramma. Deng ka wittie mang e financieer FROnt fu buy srangang grong gie bung kupoe


  Maak melding
 7. Mensen waarom weer zo negative? politics is politics, als die americanen 2000 suriname medically can helpen, waarom zo negative.
  Hier zelfs doen ze dat niet.


  Maak melding
 8. Het is natuurlijk goed, maar na…
  OMKOPERIJ

  Die amercans zijn niet op hun achterhoofd gevallen, het zijn parasieten…..

  Wat denken jullie wel…..
  als ze het voor hun eigen mensen niet eens doen, gaan ze t dan zonder bijbedoelingen voor Su. doen???

  Wordt eens wakker!!!


  Maak melding
 9. mensen waarom zo een probleem, als suriname het zelf niet kan doen, dan waarom geen hulp aan buitenland. Suriname heeft buitenland hard nodig!!!

  Hard werker


  Maak melding
 10. Marsha,Pagla Burwah en Soenildutt Sardjoe,met jullie kan ik praten want,driekwart is in een hele diepe slaap gevallen en beseefen niet wat er gaande is.Elders valt er niets te halen en let op die chinezen,die vertouw ik voor geen meter. Die krijgen veel te snel, in grote getalen een verblijfsvergunning. Of posten zij alvast wachtende op de opdracht. Noem mij achterdochtig .Er klopt iets niet,vanwaar inene die belangstelling voor de Sur. bossen.Arme indianen,die kunnen alvast inpakken voordat ze worden weggeschoten zoals in Woonded Knee(Amerika).Dat schip is gewoon gebruikt als dekmantel om matreaal te verschepen.Waarom is hij niet gewoon op Sur. rivier te Par.bo aangemeerd??????.Wat een doorzichtig gedoe!Gado de,na ing wawang ego jepie oenoe nanga ding didibrie diesie.


  Maak melding
 11. Comfort schip of een stiekeme transport van door het daglicht niet te verdragen wapen arsenaal of, wordt het een tweede Guatamo bay maar dan in Sur. verscholen in de bosjes???? Het komt aan het licht.


  Maak melding
 12. de surinaamse overheid zou dat hulp kunnen sturen naar een land waar ze dat hulp echt nodig hebben en de eigen bevolking zouden ze zelf kunnen helpen want sur heeft genoeg om zijn boontjes zelf te doppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES