zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameTesten legervoertuigen VS in Suriname

Testen legervoertuigen VS in Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 8 okt – Het Amerikaanse leger gaat vanaf volgend jaar voertuigen testen in de Surinaamse jungle. Nu wordt daarvoor nog een legerbasis in Ecuador gebruikt. Dit is bekendgemaakt na het ééndaagse bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, aan Suriname.

Volgens het ANP zegt de Surinaamse president Ronald Venetiaan dat het testen van Amerikaans legermaterieel in Suriname al geruime tijd punt van bespreking is met defensieautoriteiten van de VS. “Suriname wil eraan meewerken op basis van wederzijds voordeel”, aldus Venetiaan.

Minister Gates ontkent dat de Amerikanen in Suriname een militaire basis willen vestigen. Hierover werd met het oog op zijn komst driftig gespeculeerd in Paramaribo, meldt Nu.NL.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

22 REACTIES
 1. De yankees mogen bouta meenemen en hem ‘vliegles’ geven boven de Atlantische oceaan. Hebben de haaien ook wat te eten als is het maar ’t vlees van een rioolrat.


  Maak melding
 2. Komt er eerst nog een milieueffectrapportage ?
  Je weet maar nooit of die cowboys met verarmd uranium munitie, pantserstaal van Hummers willen testen!


  Maak melding
 3. De hele wereld zou zeggen voor geen goud.
  Wat doet Su. zij laten goud in de grond links liggen en kiezen voor Munitie.
  Moord wapens.

  NPS unu don ba.


  Maak melding
 4. Ach Gates, dat stelt niks voor. In verschillende midden Amerikaanse landen hebben jullie toch ook al wapens getest op burgers. Hoe heet dat boek weer van Bob Woodward?


  Maak melding
 5. Waarom houdt deze regering onze bevolking voor de gek men praat over testen van voertuigen, terwijl t om wapen gaat, want Amerika is groot genoeg om voertuigen te testen die hele zaak stinkt straks krijgen ze een hele gebied waar niemand mag betreden om hun chemische wapen te testen, die nooit in hun achter tuin zullen doen Surinamers wordt wakker kijk maar wat in Afrika gebeurt met de epidemie van dit en dat en waarom daar eerst deze regering menen niet met t volk ze zijn gewoon rovers zolang men een paar dollars in hun partij kast zijn gestort mag t volk stikkken.ps Taiwan wou gratis helpen met de wegen en bruggen in Suriname nee men gaat geld lenen uit China, wanneer zal t ophouden met deze rovers


  Maak melding
 6. Bet jour life: als Baas iets hierover zegt schreeuwen zij 8 oktober/zaak 8 december.

  Nationalisten staan jullie op blijf niet meer slapen….. wroko di fu du.stree di fu stree…laat niemand brood voor je mond weghalen…slaap niet meer.

  We have to fight them: the anatio’s


  Maak melding
 7. Cobie bonkoro loopt hier rond in Amsterdam,met flayers,over diamanten dat ontdekt is in Suriname wij groenbana en oranjeboven hebben binnenkort uitverkoop.

  In Su,Holland hebt u interesse ???///

  voor alle informatie bij Du,meer bekend als
  Dombo


  Maak melding
 8. Wapen testen?Op su grondgebied?…USA is toch groot genoeg om hun eigen killingmachine uit te testen?
  Surinamers!!! word wakker !! un wikie noh?


  Maak melding
 9. maar wat gebeurt er nu met Suriname? is nou alles letterlijk en figuurlijk te koop of te koop gezet door deze regering??? aibaja het wordt een gebed zonder end…


  Maak melding
 10. re— turbo

  turbo is de domste ding ter wereld.. jammer man, maar laat is het nog niet ze hebben ook speciale school voor heeeeeel erg domme dinge geen mens nee. ding als jii, want mens ben jii niet geen enkel mens is zoo dom, homo


  Maak melding
 11. hai baja sarie torie, alle deuren staan in suriname , alles en iedereen komt binnen voertuigen testen in de jungle , zoiets stom en achterlijk heb ik nog nooit gehoord , wat gebeurd er na het testen van hun zogenaamde voertuigen , mensen die gasten komen zich met een mom vestigingen in sur , eisen straks het gebied op , het is toch bekend dat de amerikanen zo te werk gaan , in hoeveel landen hebben de geen basis , waar ze ongemoeid hun vuile en vieze praktijken kunnnen uit oefenen, een gedeelte van de dr sophie-redmond straat waar hun ambassade is gevestigd , is hun grondgebied geworden , een gedeelte van de openbare weg hebben ze tot hun eigen dom gemaakt , niemand mag en kan daar komen, dus na het uit testen van hun voertuigen blijven ze lekker hangen , vene en consoorten geven het land gewoon weg , wie is de volgende


  Maak melding
 12. @nummer 10 die rijpebanaan ik speculeer niet ik doen niet mee met doemdeken , en mocht het zo zijn dat er diamanten in suriname word gevonden heb je toch het buitenland nodig mie boi om het bewerken of uit de bodem te halen of laat het doen door wereld deskundige D.Bouterse en dan geef jou die zweep in jou klauwen want je ben even dom als bouterse er komt nooit iets zinnig uit jou mond en van bouterse geef elkaar de hand .


  Maak melding
 13. Waarom mag America niet langer in Equador blijven. Amerika is vele malen groter danSuriname, kunnen zij in eigen land geen plek vinden voor het testen van hun eigen speeltjes. Deze stap van de amerikanen heeft zeker op termijn consequenties voor Suriname. Vroeger kwamen de blanken met spiegels en kralen en in de ene hand de bijbel, in de andere een geweer. Venitiaan is geenstrategische poloticus en verwanselt de belangen van SUriname. We zouden hem en zijn ondemocratische kliek moeten ophangen, dit in het belang van de toekomst van de Surnaamse natie. Eerst een strategisch deel van Paramaribo weggeven aan deze amerikanen en nu dit.
  Ook beschuldig ik bij deze de incompetente journalisten in het land, want zij zijn niet in staat om kritische vragen te stellen aan bewindsdragers en tonen te veel respect.
  Dit is tevens een uitdaging aan het adres van Alkaida van Bin Laden. Weg met de Amerikanen en Nederlanders uit Suriname. Venetiaan loost hiermee SUriname in een internationale wespennest

  Mondo


  Maak melding
 14. vietnam was vietnam I. afghanistan is nu vietnam II. suriname wordt vietnam III, als amerika zijn zin krijgt. mogelijk willen de amerikanen de brazilianen een stapje voor zijn, voordat de annexatie in gang wordt gezet… over 20 jaren of later kan dit geschiedenis worden..de 21 ste eeuw is nog erg jong.. en heeft nog veel in petto wat wij mensen nog niet weten, wat te gebeuren staat, vast staat dat de achtertuin van amerika nu veel verder is verplaats van nicaragua naar elders…onze tijd is voorbij voor suriname. wij zullen onze oude dagen in nederland slijten en of anders gaan wij weer per schip terug naar azie of afrika, pim ging ons voor… hij zal de weg ons wijzen..


  Maak melding
 15. Ai booi,

  Ik ben opgelucht dat ik niet de enige ben die er zo over denkt….

  Het lijkt net of Vene en consorten zich in een soort hol bevinden, waar ze geen contact met de rest van de wereld hebben. Ze zien dan ook niet wat er speelt.

  VS die nu aardsvijand nr.1 is en overal geweerd wordt, wordt door Vene met open armen ontvangen.
  Ik zou graag willen weten wat de voordelen voor Su. zijn….
  De nadelen weet ik maar al te goed:
  – Su wordt doelwit voor terrorisme
  – Mensenrechten schendingen, waar de Amerikanen altijd mee wegkomen (moord, verkrachting, verdrijving uit woongebieden)….
  – en alles wat mijn medestanders al genoemd hebben

  Dit is echt triest, triest, triest.

  Venneeeeeeee, sang j’e doe nanga OENG Sranang?????!!!!!


  Maak melding
 16. En zo maakt Suriname zich medeverantwoordelijk aan misdaden
  tegen de mensheid.
  Wij hebben al een Blakka watra en straks komt Blackwater ook nog.

  Weg met de kampioen democratie, dit land houd er geheime gevangenissen op na.

  Volk van Suriname kom massaal in opstand tegen deze beslissing.

  Voor de goede orde, tegen de USA als onderdrukker wil niet zeggen pro
  gloote leidel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES