woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurPim de la Parra vertrekt uit Suriname

Pim de la Parra vertrekt uit Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaams-Nederlandse filmregisseur Pim de la Parra gaat Suriname verlaten. De la Parra, bekend van o.a. films als Blue Movie uit 1971 en Wan Pipel uit 1975, wil naar India om daar voor de rest van zijn leven te blijven. Dat schrijft Hennah Draaibaar op de website van het NOS Journaal.

De filmmaker gaat niet alleen zijn geboorteland Suriname opnieuw verlaten, hij stopt ook met filmen. De la Parra is de laatste drie jaar actief bezig geweest met het maken van films op de voor hem bekende manier. Zijn laatste productie ”Het Laatste Verlangen’ gaat op 4 december in Paramaribo in première, tijdens het Internationaal Documentaire filmfestival van The Back Lot.

“Mijn laatste verlangen is mijn huis aan de Kosterstraat te verkopen, waar ik ben geboren. En dat ik Suriname zonder wrok kan verlaten. Mijn laatste verlangen is om in India te belanden en daar te blijven” zegt hij in een gesprek met Draaibaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

20 REACTIES
 1. Het moet goed mis zijn gegaan met Pim, als hij besluit om zijn geboorteland voor goed te verlaten. Heel veel voorspoed Pim. Hopelijk is dit niet de eerste schaap, die over de dam is.


  Maak melding
 2. Beste Pim,
  Elk mens doetde stappen in zijn/haar leven die hij/zij denkt te moeten doen.

  Waarom zou jij SME met enige wrok moeten verlaten? Jij hebt in NL gewoond en daar vast fijne tijden beleefd. Jij hebt in SME gewoond en ook daar vast fijne tijden beleefd. Ongetwijfeld ook op beide plekken zullen er ook minder fijne tijden zijn geweest. That’s life.

  Maak nu gerust je stap naar India tracht met volle teugen vanhet leven aldaar te genieten.

  Het ga je goed.


  Maak melding
 3. Niet doen meneer de la parra. Daar is het heter dan Suriname. Alleen de winter is geschikt. We maken u wel minster van Cultuur in het volegnde kabinet.


  Maak melding
 4. Het gaat je goed Pim…maar dit is en was te verwachten…met deze rotzooi van Front moet je weg lopen er kunnen alleen doden vallen.
  Zeg ik verlaat een schurken, corrupten,domoren land.

  Jammer jammer geloof hoop en liefde is er niet meer.


  Maak melding
 5. Tan Bun Pim,wel jammer, ik geniet nog steeds van WAN PIPEl,wie weet nog een goede film uit India,als je het daar beter hebt,moet je gaan waka Bun.

  A yosy.


  Maak melding
 6. Pim gaat voor goed in India wonen?
  Advied voor Pimmetje: RUST roest.
  Ik heb voorgenomen op Bali (indon)te gaan wonen.Genieten van de rust,cultuur en godsdienst(hindoeisme)
  Het ga je goed Pim…


  Maak melding
 7. Ik geef hem gelijk..wat moet je op je oude dag doen in een foktup land als Suriname??
  Kijk als je niet anders kan ..dan moet je wel ..maar als je weg kan daar uit dat corrupte gat zou ik dat zo snel mogelijk doen..wat een stront bestuur heeft Suriname als jaren als die gore landveraders en profiteurs..bwaah SURINAME SUXXX!!
  Jammer dat ie naar India vertrekt..ik had hem kiever dicht bij ons in Nederland gehad zodat ie jongeren als ik het vak zou kunnen bijbrengen ..die man is goud geweest voor Suriname..weinig hebben zoveel films als Pim gemaakt..PIm het gaat je goed en ik begrijp je volkomen..SURINAME IS ONE BAD PISSED COUNTRY !


  Maak melding
 8. Ik vind het niet op zijn plaatst dat dhr Puck Darlington op zo’n beledigende manier over mijn land Suriname zich zo uitlaat. Hij heeft de reaktie omtrent Pim’s vertrek naar India is hiermede helemaal verlegd. Ik woon en werk in Suriname en meen het beste voor mijn land. Ik ben ook geen Front aanhanger. Maar gewoon een rasechte Surinamer. Dus daarom heeft de beledigingen van dhr Puck Darlington mij persoonlijk getroffen.

  Ronald Joesman


  Maak melding
 9. Pim verlaat suriname vast niet wegens de corruptie.In India zal hij dat ook zeker meemaken. Waar ter wereld vinden wij dat niet.Het is vast een gevoel van Pim.Het lijkt mij eng zo’n groot vreemd land.
  Succes mr Pim.


  Maak melding
 10. Ok ik heb u beledigd sorry daarvoor maar uw land is niet 1 die positief overkomt bij artiesten en mensen die anders denken..uw land is er 1 van de sterkste wint..

  Uw land is er 1 dat slecht zorgt voor haar burgers en ouderen ..uw land is mooi maar vervuild op alle gebieden..laat mij het zachter zeggen..uw land is ook mijn land maar gelukkig niet mijn nationaliteit/ en de enige reden dat ik Suriname soms bezoek is omdat ik er nog wat famillie heb..ik zit overigens veel liever op de canarische eilanden of in Zwitserland in de bergen om vakantie te houden.

  Hoop dat ik uw pijn verzacht heb.
  U wilt trouwens ook geen prostaat kanker of hartaanval krijgen in Suriname..


  Maak melding
 11. Hier maak ik mij pas kwaad over !

  Suriname wordt ernstig bedreigd door vervuild drinkwater. Veel rivieren en kreken zitten vol kwik. In een klein indianendorp is zelfs iedereen vergiftigd.

  Het kwik is in grote hoeveelheden in het milieu terechtgekomen door de werkmethoden van, veelal illegale, goudzoekers in het binnenland. Die gebruiken de stof om gouddeeltjes te scheiden van modder en zand, waarna ze het kwik in het water lozen. Daardoor worden niet alleen rivieren en kreken vervuild, maar ook de vissen die daarin leven. En die zijn een belangrijk bestanddeel van het voedsel van de inheemse bevolking.

  Niet openbaar

  Amerikaanse wetenschappers onderzochten de ruim driehonderd inwoners van het indianendorp Apetina, in het zuiden van Suriname. Iedereen bleek een veel te grote hoeveelheid kwik in zijn lichaam te hebben. Volgens mondiale normen is het maximum 1 microgram. Het kwikgehalte bij de indianen ligt echter vele malen hoger. Bij een 6-jarig meisje werd zelfs 33,8 microgram gemeten.

  Aanleiding voor het onderzoek waren aanhoudende gezondheidsklachten. Ook worden er veel baby’s met een afwijking geboren, een gevolg van kwikvergiftiging bij moeders. Opmerkelijk is dat Apetina in 2004 ook al is onderzocht door een team van de Surinaamse universiteit. Ook toen kwam de extreme kwikvergiftiging al naar voren, maar de resultaten zijn nooit openbaar gemaakt.

  Zorgwekkend

  Aangenomen wordt dat de gezondheidssituatie in andere dorpen in dit gebied niet veel beter is. Milieudeskundigen waarschuwen al jaren dat het ongecontroleerde gebruik van kwik het ecosysteem aantast en ernstige gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

  Uit eerdere metingen is gebleken dat veel rivieren en het Brokopondo-stuwmeer een zorgwekkend hoog kwikgehalte hebben. Op langere termijn zal ook het grondwater worden aangetast, waardoor de drinkwatervoorziening in de hoofdstad Paramaribo gevaar loopt.

  De regering laat nog geen hulporganisaties toe, ondanks verscheidene verzoeken daartoe. Ze wil zich eerst buigen over de resultaten van het onderzoek


  Maak melding
 12. Waarom juist India, Pim?

  Pedro

  heel simpel!!! India is de grootste filmproducent te wereld!!! En daar wil je als liefhieber voor het maken van films naar toe!!!! Clarence Seedorf heeft toch ook niks te zoeken in de Surinaamse voetbalcompetitie!!!! Dat zou geen uitdaging zijn!!!!


  Maak melding
 13. Hey maar ik houd van Suriname hoor..laat dat heel duidelijk zijn.
  Ik ben een mopperpot en soms afstandig maar ik houd zielsveel van me Suriname en Surinamers..dat het duidelijk is.
  Geen ander land kan me zo intens gelukkig maken als Suriname.

  Als ik afgeef op Suriname is dat omdat ik net als velen van u machteloos moeten toezien hoe ons Land naar de verdoemenis gaat !
  Sorry als ik wie dan ook heb beledigigd-
  Lobbie van Puck


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES