Gates: Suriname is een strategische partner

46

PARAMARIBO, 8 okt – Suriname wordt als een belangrijke strategische partner gezien in de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Dit zegt de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates. Door onder meer de positieve houding en medewerking van Paramaribo zijn goede resultaten bereikt.

Er zijn in elk geval voldoende redenen om de samenwerking voort te zetten. “Wij staan regionaal voor allerlei transnationale bedreigingen, zoals drugs- en mensensmokkel en terrorisme”, zei Gates tijdens zijn eendaags bezoek aan Paramaribo. Er worden steeds andere methodes en strategieën bedacht om deze praktijken voort te zetten. Daar zal steeds een gepast antwoord op gegeven moeten worden.

Hoe daar invulling aan te geven moet samen worden bekeken en het liefst zo gauw mogelijk. “We kijken dus naar mogelijkheden uit voor meer samenwerking en een betere aanpak van deze bedreigingen”, aldus Gates. Hij heeft besprekingen gevoerd met president Ronald Venetiaan en minister Ivan Fernald van Defensie. Het bezoek diende ook ter afsluiting van de humanitaire missie van het Amerikaanse marineschip Comfort.


46 REACTIES

 1. In USA maakt een man meestal 5 tot 40 man dood, voordat hij de hand aan zichzelve slaat.
  Dus wat deze schurk: dombo dik rood lip Vnoshine komt wijs maken weet zelfs geen hond.


  Maak melding

 2. Heerlijk deze oude,lichte dus doorzichtige zet uit de VSA en nu ben ik benieuwd naar de Surinaamse reactie hierop!Het zeer brutaal en tegelijkertijd tevens schokkend te moeten lezen op welke wijze de VS weer eens probeert invloed te verkrijgen in een ontwikkelingsland.O ja sur. mag niet meedoen met de vrienden kroe die Chaves nu in hetCaraibisch gebied opbouwd… tegen de VS Kom op die Amerikanen zijn in hun eigen belang bezig. Die houden echt niet van die Hollandse zwarten daar in het noorden van Brazilie kom op man….Bush …rot op man!


  Maak melding

 3. Als de amerikaanse minister van defensie hun eigen tuin niet kunnen schoonmaken hoe kunnen ze andermans tuin schoonmaken;Mexico voert duizenden kilo’s cocaine per jaar naar Amerika we praten niet over mensen smokkel en de criminaliteit per jaar, CIA is de wortel van terrorisme vieze oorlog tegen de Russen in Afghanistan en de bomaanslagen in Iran hun hebben Osama Binladen opgeleid. Surinaamse regering bespaart ons geliefdland in deze om te laten meeslepen ps Brengt minister Gates naar de Keizerstraat om een Moskee en een Synagoge naast mekaar te zien, zodat ie kan weten wat Suriname uitsraalt.


  Maak melding

 4. De boodschap is heel duidelijk richting subversieve elementen in suriname en met name aan het adres te leonsberg of OCER met het oog op het aanstaande proces. En nu afwachten of surinames grootste dja-dja-mang een grote bek durft op te zetten tegen deze amerikaanse spierballentaal


  Maak melding

 5. de amerikanen zijn opzoek naar domme zieltjes nu de euro meer meer terrein wint.het is zeker geen goede reklame voor suriname naar de buitenwereld toe amerika heeft het bijna overal in de wereld wel goed verziekt.dit ruikt naar onraad.het begin van voedingsbodem voor de kkk in suriname?of zijn ze opzoek naar talibanstrijders, of extrimistische moslims? of uranium??wanneer grote vogels neerstrijken doen ze dat meestal omdat er wat te halen valt.


  Maak melding

 6. du: zie jij niet dat jij oerlelijk dom bent…als ze Bouta vandaag pakken,pakken zij jouw morgen.
  Je hebt echt geen verstand, daarom is het verstandig niet op die rotzooi van jouw te reageren.


  Maak melding

 7. ik zat erop te wachten de ene vind het schokkend en brutaal de andere zeg dat er zieltjes worden gewonnen . in deze tijd waar we leven zal je vrienden moeten hebben . de ene zoekt het bij gadhafi of bij castro nu komt chaves erbij . die van libie haald de amerikanen met open armen binnen voor de gene die het niet weten castro die zal niet lang meer leven, en dan chaves nog. ik ben er voorstander van dat de rijkdom van een land naar het volk toegaat zodat het volk het beter heeft geen misverstand daarover maar ik haat leider die zeggen dat zij voor het volk opkomen en als ze vertrekken dan hebben miljoenen op buitenlandse rekeningen je hoef niet anti amerikaan te zijn of pro om jou land goed te besturen een land met geen half miljoen zielen dus al dat dom gebrul hier over die amerikanen slaat nergens op china help suriname toch ook als jij weet hoe men daar omgaat met mensen rechten dan lullen jullie anders suriname moet kijken wat goed voor ons land is en waar wij beter van worden daar draait deze hele wereld om en om niets anders .want als die amerikanen een basis in suriname wil maken en er kunnen honderden mensen mensen daar werken en de schat kist krijg ook wat , wat is daar mis mee .


  Maak melding

 8. Waarom moeten wij de vloek dragen door Amerika de kans te geven: straks zeer zwaar dodelijktuig in Su. telaten ontwikkelen.
  Na dit is geen enkele bos meer heilig.


  Maak melding

 9. No 6 je bent mij voor ,laat hij de tuinen van Taxas,Brooklyn gaan opruimen,misschien heeft hij een baan voor, die gefrustreerde no 5 Dombo een geschikte naam heb je bedacht Toet,hij is geschikt tussen dynamiet of een plekje tussen shoers(varkens) ,zoniet dan met raketten de lucht in te schieten,en niet uitmaken waar hij terecht komt.

  Yanky Go Home.


  Maak melding

 10. You can fool the people sometimes, but you can’t fool them all the time.(Master.B.M)

  Strategische: hoe dan, jij met een kanoe..Su met een windbucks.

  Belazer land en volk daarvan houdt de NPS.


  Maak melding

 11. @nummer11 wat zal dat mij een zorg zijn als bouterse pakken hadden ze eerder moeten doen, dus dat gelul van jou slaat echt nergens op , ik moet ook zeggen dat al die redenen van van de voorstanders van bouterse zijn goed voor de vuilnisbak jullie zeggen allemaal dingens die echt nergens opslaan kom met goede argumenten niet van dat dom gelul net als bouterse hij zeg al jaren dat hij niet door drug dealers opgesloten wil worden maar hij komt nooit met bewijsen. en zo is de aanhang nooit met goede onderlegde argumenten komen jullie zijn een stelletje ziellige mensen patienten voor dokter simons jenny.


  Maak melding

 12. Vnoshine: dit noemt men “hebzucht” dit is “niet tevreden” zijn…yu lobi na lux, yu lobi na geweldig so,yu lobi din gevaarlijk geweldenaar, daarom ga jij je nek breken.

  Maar jammer daarna laat jij Su. met je hele Front gezicht is stront achter.


  Maak melding

 13. Tja de als de USA,zijn zinnen heeft gezet op een armterige land als Suriname, boer let op je ganzen.
  Ja, Cuba helpt Suriname sinds jaar en dag,was toen en nu heel welkom,Amerika kan het niet hebben en komt nu met zijn shit,SLAAFSEleiders als deze President(oude boef)hebben dan niets anders te doen dan te zeggen ja BASJA.
  Aii bajaaaaaa DU-DOMBO,je bent echt een haatzaaier,maar zo te lezen ben je 1 met een niet stuitbare SLAAFSEMENTALITEIT.

  Opgesodemieter met die hypocrite Amerikanen,soema ding hoor nah spoetoe met hun strategische partner,ja ze zien mogelijkheden om martelcellen te bouwen daar,anders niets,laten ze niet komen met hun terrorisme,want dat slaat nergens op,in Suriname heerst er en zal er nooit terrorisme heersen,ja wel graaien en nogmaals graaien door deze prentenkabinet.

  Yankeeeeeeeeee GO HOME.


  Maak melding

 14. Amerika binnenhalen is net als een hongerige tijger in een woonkamer met kleine kinderen.
  protect your own people (read today Crandon, Wisconsin) America the land with a lot of maniacs. Stay in your own house yankees


  Maak melding

 15. wahwhaaaaaaaa Akuba, laat DU_DOMBO,zijn haat maar zaaien,zeker ding sroedatie bing sroting,want hij lichtte de boel op toendertijd,kan niet anders, hij was er 1 die mensen knollen als citroenen slijtte,zulke werden gelijk opgepakt,Bouterse whawhawhaaaaaaa no bing wannie ding soort foefoeroemang en dongkow likie DOMBO_DU.
  No mang een raket is te duur om DOMBO`s weg te schieten,poting gie wang tingiefowroe.


  Maak melding

 16. Met welke grootmacht moet sranang dan gaan werken. nanga Poetin? deng amèrkan dè o langa na oeng miendri, no kondrè o opo wroko. ko loekoe sang o pe sa no, of land en volk er beter van word.
  Big broher is watching you .


  Maak melding

 17. mijne heren jullie zijn dom want geen enkele land in de wereld doet iets voor niets dus denk goed na wat voor hulp hebben van cuba gehad die hebben zelf hulp nodig ik ben met vakantie in cuba geweest dus hou je mond , en over slaafse leider gesproken bouterse heeft slaafse manieren of gedrag want hij vermoord zijn eigen mensen dus no lul kom met wat anders jullie zijn blind kijk met wie bouterse zaken doe dan praat je anders, niet met negers onthou dat goed .dus wie is dom .


  Maak melding

 18. Vene wil camoufleren, dat hij een redi moesoe is door geen rode muts optezetten, maar aan de grote van zijn rode lip kan men zien dat hij er een is!!


  Maak melding

 19. DU-YU-PU…Prik heeft wel degelijk gelijk , wie heeft er in Suriname op 8 december 1982 die 15 prominente SURINAMERS geexecuteerd ???… de moordenaars zijn vast geen Amerikanen , maar ……..nog even geduld dan zullen wij het weten , LEVE DE DEMOCRATIE !


  Maak melding

 20. Het zijn diezelfde boezemvrinden, die marine schepen schonken aan die Guyanesen om ons zonodig de grond in te maaien.

  Hee, waar praten wij over?

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen. Zullen wij er beter van worden?
  Ik vrees met grote Freezen.


  Maak melding

 21. A dyto soro DU,inderdaad,tingfowru,mu tek eng

  en hem los laten in een sabanna,goed gedacht toet.,na boef,bandiet,tassenrover,kijk wie over een vuilnisbak praat,Du is gelijk aan een vuilnisbak.waarom durf jij Toet geen antwoord te
  geven, probeer het maar oude lul.no wan Amerikan no e kon pree basy in my kondre.Saluut voor FidelCasto hij doet wat hij wil.maakt hem niet uit wat die yankees willen doen,hoofdzaak een hogeleeftijd heeft hij bereikt e smoko eng egy sigara te A wany,Ju du rioolalatta ie leijer ne haling


  Maak melding

 22. Heel goed,
  Ik hoop dat Suriname snel op reageert.
  En we gaan ook olie boren samen met hun.
  Ook heel veel legervoertuigen testen.
  Alle geteste voertuigen blijven in suriname.
  Heeft leger en politie tenminste goede voertuigen.
  En wordt de criminaliteit met harde hand aangepakt.

  Dat is een heel goede zaak.
  En niemand moet zeuren.
  We zijn toch eerlijk.
  Liever de amerikanen dan de brazilianen die alleen maar dood en verderf zaaien.
  Ze hebben het hele binnenland verziekt.
  We hebben alleen maar kwik in onze rivieren.
  De binnelandse bewonerszullen nog jaren hiervan problemen ondervinden of ze moeten water kopen en drinken.

  En wat nog bij geboorte van kinderen te merken zal zijn is nog niet aan de orde en zullen we nog merken.

  Dus liever Amerikanen en toerisme dan andere rotsooi.

  Barca


  Maak melding

 23. Eerlijk is eerlijk men gaat niet zitten vergaderen om coup te plegen…en nog erbij in zo’n situatie.(jij moet echt meer weten)

  Zou jij ook met vuur staan spelen naast een kruidvat.

  Zij hebben zich zelve in problemen gebracht om nog erbij hier en daar geld aan te bieden om mensen(militairen te doden)ik b.v had een bod van 10.000 USD.gekregen.
  Maar ik was niet zo dom of gek als Brunsw.


  Maak melding

 24. sommigen mensen op deze site willen betere argumenten en verwijten anderen dat ze dom of aanhangers zijn van bouterse deze mensen zijn haatzaaiers en ze lullen waardeloos vind ik .dankzij de cubanen kan mijn moeder na een oogoparatie weer zien,en met haar vele surinamers.het woord dankbaarheid is hier van toepassing.
  ze verbleef 2maanden op cuba kosteloos in een hotel met kost en inwoning.het interseerd mij geen reed hoe het eruit ziet het gaat om heet goede wat ze doen,maar ja @du jij bent werkelijk zo stom dat zie je niet.weet je dat het bijna 10 euro per minuut kost om naar cuba te bellen? verschrikkelijk! vraag je af waarom!

  .het enige wat je bouterse kunt toeschuiven is de verantwoordlijkheid van de dood van 15 surinamers op 8 dec ,en vol haat willen jullie nu zijn kop zien rollen. die amerikaan die zogenaamde strategische partner heeft het bloed van duizenden mensen aan zijn hand kleven

  als er surinamers zijn die beweren verplicht te zijn aan de kinderen van slachtoffers en nabestaanden van gruweldaden en de doden, dat schuldigen berecht worden, omdat het hier gaat om hun gevoel of strijd tegen onrecht, dan moeten ze nu recht opstaan en zeggen amerika noway

  iedereen weet dat die oorlogs voertuigen ingezet worden voor de strijd om macht en rijkdom en dat duizenden mensen worden gedood met deze wapens die de amerikaanse minister van defentie in suriname wil komen uittesten .is suriname dan nog zo,n heerlijk land?

  wie sleept de amerikanen voor het gerecht wegens misdaden gepleegd tegen arme burgers.zie je niet hoe amerika zijn macht misbruik om anderen te martelen doden te roven en politieke machtspelletjes te spelen?

  toch zegt de president dat hij wel open staat voor de plannen van de amerikanen dit is je reinste vorm van vragen om problemen want heel de wereld heeft nu hun visier op suriname gericht. volgens mij is de president achterlijk of hebzuchtig ,ook heeft hij niet door dat amerika nu langzaam maar zeker zijn rol als supermacht gaat verliezen en vele vijanden heeft deze president van suriname verlaagd mijn gevoel van trotse surinamer.


  Maak melding

 25. Juist,Cuba geeft hulp,maar zit op niets te wachten,zoals tegenprestatie`s .
  Joe go na Cuba no DOMBO_DU,jij liegegebeest,met jou instelleing geloof ik er geen barst can.

  After all, ik ga mijn grote held,de gehele dag herdenken,Mr.Che.Hij was pas pas 1 grote held,ook neegeknald met behulp ,jaaaaaaa Amerika.
  Amerikanen(blanken) hebben steeds maar dood en erderf gezaaid,de meest grote:uitmoorden ja an de INDIANEN,wie praat er nu nog oer.
  Denk ook aan de KKK,de 1st terroristen in Amerika,werd hen een strobreed in de weggelegd??????????NEEN dus,daarom zal ik nooit Amerikanen mogen,the hell with them.
  En de SLAAF maar ja knikken,DOMBO-DU en zijn KLOTE PRESIDENT.


  Maak melding

 26. Wat ik zie gebeuren is dat die van alle monden vretende regering en van Chavez geld aanneemt en van de USA aalmoezen accepteerd met gevolg //straks een grote oorlog tegen Chavez ..geleid en gestuurd vanuit Suriname..is dat wat we willen??Nog meer oorlog?
  OPDONDEREN ALS DIE AMERIKANEN EN BRAZILIANEN GET LOST PISS OFF GO AWAY !!!
  Suriname heeft zoals altijd stront in haar corrupte regeringshoofd om dit te doen..het domme volk van Suriname zit weer apatish voor zich uit te kijken ..en hoopt dat ze een mazzeltje zullen krijgen..gewoonweg weer goedkoop belachelijk zoals altijd..ik skip Suriname vanaf nu..zou dit jaar nog gaan maar forget it!


  Maak melding

 27. Ai mi boi,

  Vene en Amerika. Waar honing is komen er bijen. Amerikaanse bijen wel te verstaan.

  Vene heeft het over wederzijds voordeel:
  Amerikanen vrijspel in de jungle van suriname en de rijkdommen die eraan gekoppeld zijn.

  De surinamers elk een banaan en een foto met gates!!


  Maak melding

 28. @akuba ik geef geen antwoordop domme vragen , ik zeg nogmaals jullie kunnen alleen maar persoonlijk zijn maar inhoudelijk nul.ik wil toch even terug naar het bezoek van de amerikaan gates aan suriname, hij bied suriname wat aan en is aan suriname of zij het aanemen of niet , zelfde met balkenende. maar weten jullie nog toen jou leider bezoek kreeg uit granada wat er daar na is gebeurt wat hij toen op tv zij aan bouterse ik zal het herhalen hij zij een revolutie is een erstige zaak waar je niet mee moet grappen we weten allemaal wat er toen is gebeurt mensen uit bed gelicht vier advocaten vijf journalisten twee doncente een ondernemer en twee militairen en een vakbondsman zijn op zeer brute manier afgeslacht en dan durf jij akuba te praten jonge als jij niets weet hou smoel dich en ga wat anders dan het dom gelul vanb jou zonder inhoud ik ben niet hooggeschoold maar algemene onwikkeling heb ik wel ik kan over veel dingens mee praten daarom die onzin wat wat jij en jou maatjes hier uikraien is zwak en dom . jij nu


  Maak melding

 29. Als ik het goed begrijp, gaat Guantanamo Bay
  binnenkort dicht.
  Te Blaka Watra komt er een kamp van de firma
  Blackwater, Suriname krijgt als vergoeding
  voor bewezen diensten 3 kilo hambergers
  per jaar.


  Maak melding

 30. De eerste Surinaamse militairen zijn
  reeds in Bagdad gesignaleerd.

  En dan nog die misselijkmakende foto
  van die ambassadeur die usd 3000 schenkt.
  Straks gaan ze Iran bestoken met bommen
  en rakketen die usd 1000000 per stuk kosten.

  Weg met de Amerikanen, we don’t need you guys. Bunch of hypocrites!


  Maak melding

 31. Gaan jullie dit lezen en lul nooit meer mensen ook de lage beesten.

  Back to Story – Help

  Canadian oil company paid Guyana’s legal fees racked up in maritime border dispute
  Tue Oct 9, 3:41 PM

  By Bert Wilkinson, The Associated Press

  GEORGETOWN, Guyana – A Canadian oil company paid legal fees racked up by Guyana in a feud with neighbouring Suriname for control of an oil-and-gas-rich basin, but won’t receive preferential treatment for exploration, Guyana’s president said.

  Toronto-based CGX Energy Inc. (TSXV:OYL.U) paid US$8.9 million in fees – the majority of Guyana’s legal bill – incurred in a maritime border dispute with Suriname over rights to the undersea basin, President Bharrat Jagdeo said late Monday.

  “This is no secret,” Jagdeo told reporters outside his offices in Georgetown. “I’m very grateful to CGX for footing the bill, because it didn’t come from the treasury. But that doesn’t mean that they have any preferences.”

  CGX will soon resume oil-and-gas explorations in Guyana and adhere to local laws that apply to all companies, including the Spanish-Argentine company Repsol YPF and Exxon Mobil Corp., which also have concessions in the area, Jagdeo said.

  A UN tribunal settled the maritime border feud in September, awarding Guyana some 33,150 square kilometres of coastal waters, nearly double the territory granted Suriname. Guyana’s share is believed to have recoverable oil reserves of roughly 15 billion barrels and gas reserves of 1.19 trillion cubic metres.

  The ruling is expected to spark a surge in oil and gas exploration off the Atlantic coastline and boost the economies of both impoverished South American countries.

  The decades-long dispute had stalled oil exploration along both coasts, prompting Suriname to send two gunboats to force a CGX oil rig from the disputed area in 2000.

  On the Toronto Venture Exchange on Tuesday, CGX shares were trading down by three cents, or 1.33 per cent, at $2.22 on 113,325 shares traded. CXG shares trade in U.S. dollars.

  Copyright © 2007 Canadian Press

  Copyright © 2007 Yahoo! Canada Co. All Rights Reserved. Privacy Policy – Terms of Service
  Community Guidelines – Privacy Guidelines
  Need help? Want to send feedback?


  Maak melding

 32. de vraag die er gesteld moet worden is welke voordelen heeft suriname aan een betere samenwerking met amerika ik zelf denk dat er wel voordelen aan zijn , waarom ik dat zeg is de chinesen of de amerikanen bijden kijken ook naar hun eigenbalang of je door de kat of de hond word gebeten zelfde , het belang van suriname moet voorop staan onwikkeling van jou land en volk. en als cuba is die jou familie heeft geholpen of de amerikanen de gene die daar beter van word heeft niets aan die argumenten die hier worden gegeven laat dat duidelijk zijn . bijna honderd jaren is suralco bezig in suriname waar waren die mensen die nu kletsen over land verkopen als ze zo een grote smoel hebben waarom hebben ze toen niet de amerikanen eruit gegooit , schoenmaker hou je bij jou lees we zijn een klein land met veel rijkdom maar jammer genoeg kom dat niet tengoede aan de bevolking , en over het hoe en waarom daar moeten wij het over hebben, dan elkaar hier voor alles en nog wat uitmaken .


  Maak melding

 33. Akuba jij geeft mij schande door op rotzooi van “du” te reageren…stop a.u.b ermee het land is toch al verkocht: dus jo hari nanga jo truzu is niet meer nodig….veeg je tranen Akuba wij waren altijd bang maar nu is het daar…..Wanneer Katibo….Gauw heel gauw soon very soon: look for a hossel in Guyana….probaly “du” gay.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.