vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDiakonessenhuis in Suriname op intensive care

Diakonessenhuis in Suriname op intensive care

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 okt – Het Diakonessenhuis kijkt tegen een structureel geldtekort aan. Dit zegt ziekenhuisdirecteur Rakesh Gangaram Panday. De dienstverlening wordt niet marktconform betaald door met name de overheid. Vooral de medisch specialisten voelen zich flink benadeeld.

De betaling is niet om over naar huis te schrijven. “Simpelweg omdat de inkomsten dat niet toelaten, er is al jaren sprake van consequente onderwaardering”, zegt Gangaram Panday tegenover de Ware Tijd. De vergoeding vanwege het Staatsziekenfonds dekt de kosten van de zorg niet. Hetzelfde geldt voor het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting.

De betaling voor dienstverlening aan materieel onvermogende personen moet dringend worden aangepast. “Zolang dit niet gebeurt zal het probleem tussen directie en specialisten voortsudderen”, aldus Gangaram Panday. Intussen heeft één van de twee chirurgen die het ziekenhuis telt, besloten op te breken. Wie niet geholpen kan worden, wordt maar verwezen naar een ander ziekenhuis.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. Die mensen die in deregering zitten ding na B
    igi foeroemang gado moe strafoe ding. zelf hebben ze in suriname geen goeie zorg in ziekenhuis. Ze wllen alleen geld en niks kunnen goeds doen,Ze willen alleen geld vreten. Dan zeggen ze holland is niet goed omdat ze 100% invoeren op schiphol.Alleen die grote honden in suriname smokkelen cocaine in nederland ,het is niet de arme mensen


    Maak melding
  2. Als er plotseling 400 nietsnutten o.m genoemd anarchisten, als vorm van genoeg- doening in de ambtenarij worden opgenomen dan is het vragen om moeilijkheden.
    De gevolgen voor de andere overheidssectoren zullen danook niet uitblijven,en dat blijkt.

    Als gevolg dat nu medische specialisten zullen gaan wijken om de tevredenheid van dit stukje onbenul, is dan ook begrijpelijk wanneer je ziet dat je salaris uitblijft.

    De overheid mag m.i onbehoorlijk bestuur verweten worden en zou dan ook naar huis gestuurd moeten worden wanneer je ziet dat juist deze belangrijke mensen, als artsen en specialisten het land verlaten.


    Maak melding
  3. Surinamers met geld (valuta’s) zouden kunnen investeren in ziekenhuizen, huisartsenposten incl een apotheek per 50000 inwoners. Dit geldt dan ook voor scholen.
    Tevens dienen er banen gecreërd worden met de investeringen.

    De mensen die zich niet aan de wet houden, moeten vervolgd worden ongeacht des persoon.

    Dan wordt SURINAME zeer zeker een welvarend land.


    Maak melding
  4. Als er 400 nietsnutten of liever gezegd 400 anarchisten in de ambtenarij opgenomen worden, omdat zij om genoegdoening en een salaris vragen, dan is dat kortzichtig en tegelijk vragen om problemen, want waar haal je dan de salarissen vandaan terwijl je eigenlijk zou moeten inkrimpen..

    De gevolgen voor overige overheidssectoren konden dan ook niet uitblijven en dat blijkt nu artsen en medische specialisten van het AZ dan ook de wijk naar het buitenland zullen kiezen omdat uitbetaling van de salarissen thans achterwege blijft of niet in zijn geheel wordt uitbetaald.

    Dat medici voor dit tuig van de richel gaat wijken is mij een kwalijke zaak en schuld van een falende overheid, want zo moet gezien worden dat het ene gat met de inkomsten van het andere gedicht wordt.

    De overheid mag voor de zoveelste blunder dan ook onbehoorlijk bestuur verweten worden en zou wat mij betreft het politiek veld moeten verlaten.


    Maak melding
  5. Dit krijg als bosnegers gratis medische zorg krijgen, het geld moet ergens vandaan komen?
    Venetiaan heeft hier lak aan immers hij heeft deze zorg ingesteld voor zijn soorgenoten.
    Typisch afrikaanse politiek. Parasietgedrag komt ook bij mensen voor.


    Maak melding
  6. Van ‘sLandshospitaal tot Diakenesse-zh.kampt men al jaren met geldproblemen.Elk ziekenhuis heeft een goedbetaalde direkteur en zijn staf,opzich niet verkeerd,maar het koste de staat handenvol SRD’s.
    Het lijkt mij zinvol wanneer ze samen gaan werken/fusie tot een grootmodernziekenhuis,met één direkteur+staf,(nog geen half miljoen inwoners mot kunnen)en daarnaast poli’s in verschillen districten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES