Defensie Suriname, ex-militairen niet op één lijn

14

PARAMARIBO, 6 okt – Het ministerie van Defensie en ex-militairen lijken elkaar nog niet te kunnen vinden wat betreft de aanpak van sociale noden. Waar Defensie zegt reeds oplossingen te hebben aangedragen, vinden de oudgedienden dat er politiek met hen bedreven wordt.

Van een gerichte oplossing of aanpak zou absoluut geen sprake zijn. Dat is de conclusie na een eerste bijeenkomst met minister Ivan Fernald van Defensie. “Die mannen duperen ons gewoon. Ze willen ons gewoon koest houden. We zijn echt teleurgesteld, omdat van de tien punten slechts twee gerealiseerd zijn”, zegt woordvoerder Stanley Fernand tegenover de Ware Tijd.

Die tien punten zijn het oplossingsvoorstel voor sociale en psychologische noden, die zijn overgehouden aan de oorlog tegen het Jungle Commando. Onder meer wordt werkgelegenheid verwacht. Defensie is bereid mee te werken, maar wil eerst precies weten wie echt militair is geweest en wie niet. De ingediende lijst wordt gescreende n er wordt hulp voorbereid. “Er is wel haast bij”, zegt Dennis Kamperveen, topfunctionaris op Defensie.


14 REACTIES

 1. ik vind dat de echte militairen moeten geholpen worden als blijk dat ze in die vuile oorlog hebben gevochten , dit hebben allemaal te danken aan een zogenaamde revolutie ik blijf het zeggen , surinamers zijn een volk geweest die niet eens een vlieg kwaad deden. vanaf na de staatsgreep is alles verandert van vrede lievende volke het doet mij pijn om mijn landgenoten zo te zien echtwaar mij hart bloed , ik hoop echtwaar dat jonge surinamers opstaan en leren van de fouten in het verleden en weer gaan bouwen aan nieuwe suriname .


  Maak melding

 2. Beste politici, de ex-militairen die op de PO orders staan en in dienst van de staat zijn geweest en gediend om de Souvereiniteit en de onafhankelijkheid van land en volk te beschermen zouden wat meer respect en sociale voorzieningen verdienen. En ook voor de gewonden, nabestaanden van de doden en de overlevenden die nog kunnen vertellen wat waar en niet waar is. En ook de omstandigheden waarin ze zich bevonden. BV Patamacca gebied, Mashall kreek, Mapane, Bruynzeel, Afobakka, Debike, Koejaba, Langatabiki,……niet te vergeten HAMBURGERHILL.

  Tot zover registratienummer 681124.


  Maak melding

 3. Er wordt inderdaad Politiek bedreven met de
  ex Militairen,zijn de Jc leden gescreen,Neen meneer Brower,Ik hoop dat deze Ex militairen gauw publiekelijk kenbaar maken wie allemaal in het oerwoud waren. Wie de schoen past trekken hem aan.

  De brower zou minister Wolf beter, bij staan met oplossingen voor het onderwijs.


  Maak melding

 4. Vnoshine is een levensgevaarlijke President hij speelt met vuur: Onze toekomst zal vanaf nu door het buitenland bepaald worden.
  Hij is een domoor een grote verkwanselaar: hoe kan men legervoertuigen in het bos testen zonder een leger basis… vertel mij dat gewoon weer een idiote verhaal van Vnoshine.
  Dom !dom! dom! stommehonden.(een land voor een paar usdjes te verkopen…Hij loopt met zijn rode lippen dwars door de wil van het volk heen…niks anders dan houds NPS is gewoon niks. Huichelaars…is USA niet groot genoeg om daar te testen maar nee in een land vol domoren is het echt lekker vertoeven.


  Maak melding

 5. Worden de Tucajan’s straks ook gescreend, zij komen eraan 36×40=1440 man.
  Vtje im spiet kon.

  Voordat jij Amerikanen daar in de bossen neerzet.


  Maak melding

 6. ik zeg het nogmaals de domste die hier op deze site komt is akuba. dat die ex militairen geholpen moeten worden staat als een paal boven . maal die klote leider van jou hits die mensen op .en dan zeg jij dat er politiek ermee word gedreven . liever de amerikanen dan het land geven aan drugs baronnen want daar was bouterse mee bezich jullie zitten allemaal te schelden op vene maar hij is wel de gene die met alle middelen die hij heeft probeer om die boevenbende uit de machtcentrum houden .ga maar na wat goedschalk bij de surinaamse bank heeft geflikt en bosje zijn sopie matie. echt ik vind jullie ondankbare mensen als je weet waar suriname was ten tijden van bouterse en waar het nu naar toegaat naar een beschaafd land waar de politieke leiders geen bloed aan hun handen hebben niet met drugs temaken hebben , jullie willen de problemen die bouterse en zijn rovers bende achter hebben gelaten op het bord van vene schuiven wat laf van jullie ik neem het niet op voor deze regering maar voor suriname in het geheel bouterse is een regel rechte ramp voor suriname geweest , schaam je . bosje is feest gaan vieren en als hij terug komt gaat die domme massa aanspreken op sky radio zullen jullie die onzin van hem geloven als ik iets belangrijk heb te vertellen over mijn land dan ga ik me niet volgooien met gratis alcohol bij zij rovers maatje koetie en dan pas komen jullie aanbod domme massa.


  Maak melding

 7. De meeste domme reacties komen van de surineds, tentijde van het Bouterse regime waren ze buiten Su en hebben niets ervaren van de ellende die de meeste mensen in Su te verduren hadden. Een en al ellende, dat kan ik jullie wel vertellen.


  Maak melding

 8. Kan je dat bewijzen K..twijf sandra ? jij zowel Du,lopen jullie naar die brug van Bosje.die tijd moest ik in de rij staan,en had toch te vreten,nu sta men met sred in de hand en kan niet vreten.onbetaalbare producten,producten met vervaldata,s,met medicijnen hetzelfde,Roofmoordernaars,zelfmoord is dat Bosje of Desie, begin met mij.


  Maak melding

 9. Sandra nr. 10. ga begrijpen het waren de meeste Front mannen die de wereld aangezet hadden om Su. te boycotten.

  Als Front diezelfde tegenwerking zouden ondervinden als de jaren ’80. dan was Vtje het land uitgevlucht.
  Hij zou zeker niet helpen weerstand te bieden.

  Daarom kijk, vergelijk en zoek meer info…Het waren barbaren tegen de militairen & bevolking…men ging buiten Su.(nu de meeste Front m/v) ervan uit dat als men de bevolking zou laten pinaren de bevolking in opstand zou komen.
  Toen dat hen te traag ging vonden zij een burgeroorlog ook nog goed.(de Djoeka is toen slachtoffer geworden door domoor Brunsw.) dus weet meer, laat niemand jouw belazeren.


  Maak melding

 10. vertel: e moro ju fu skrify.(verlel)
  rust zacht in je Kamakoisy
  @DU,je bent gewoon een ezel zonder staart, Ie Ma ben sin ju go na skoro,say be du??????step….. step step step
  ,tek nety mek day,e broko sma winkry.
  smoko wiery,no je njan stontjie,schelpen trapper.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.