Suriname’s minister van Justitie: situatie stabiel

32

PARAMARIBO, 5 okt – De veiligheidssituatie in Suriname is stabiel te noemen. Recente uitspraken van oud-legerleider Bouterse veranderen daar niets aan. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er hoeft vooral niet te worden gevreesd voor het afketsen van het strafproces rond de Decembermoorden.

Dat Bouterse recent heeft gezegd zich te zullen laten opsluiten “door een drugshandelaar”, doet er niet toe. “Geschreeuw in de lucht zorgt nog niet voor onveiligheid in het land,”, zegt Santokhi. Juist om de veiligheid en de voortgang van het proces werken rechterlijke macht, leger en politie samen. De afgelopen tijd zijn verschillende veiligheidsplannen uitgewerkt.

Er wordt als het ware met alles rekening gehouden. “Iedereen weet wat er gedaan moet worden”, aldus Santokhi. Voor Bouterse geldt dat hij zich dient te houden aan de regels, net als iedere andere verdachte. De Krijgsraad neemt de zaak op 30 november in behandeling. Volgens Bouterse wordt politiek bedreven en dient het proces slechts om de aandacht af te leiden van de noden in de samenleving.


32 REACTIES

 1. @santokhi ik zou voorstellen om niet meer te reagen op die riool rat bouterse, hij had gisteren een pers converentie weer over de uitspraak van het tribunaal ik vraag me af waarom hij dat niet doe met de naderende proces tegen hem en zijn matie , maar nee meneer wil meer zand in het volk zijn ogen strooien dan zie mevrouw simons jennie heet ze volgens mij als een schoothondtje naast hem zitten zij was tog uit die partij gestap of niet ?? bouterse brengd het surinaamse volk althans de deel die in hem geloof in verwarring plus een bepaalde radio station die gretig gebruik maak van het troebel water om vissen te vangen , maar mijn gevoel zeg mij dat deze regering goed voorberijd is, en met weet met wie ze temaken hebben een gangster drugs dealer moordenaar de wereld staat achter suriname om deze brute moordenaar te berchten en het recht zal zegevieren, ik vind jammer dat mensen als jennie zo een kapabele vrouw haar politieke lot hang aan die van een moordenaar niet te begrijpen er doen een paar geruchten de ronden maar ja mekie mie hori mie mofo jere.


  Maak melding

 2. Deze proces wordt niks t is gewoon een nachte kaars, t volk wordt weer voor de gek gehouden, want niemamd zal durven om Bouterse aan te houden dat weet onze mini-ster van justitie en politie die ook in t verleden geen schone vingers heeft en niet te vergeten onze PG waarvan 2 kg cocaine in zijn koffer bak werd gevonden midden in de nacht niemand mocht die vraag stellen wat deed je met cocaine midden in de nacht, jammer voor de familie maar t wordt niks t enige optie in deze is amnesty, als in Zuid Afrika kan waarom in Suriname niet, want we zijn een vredelievend volk ps de macht van Bouterse is niet te onderschatten in Suriname Venitiaan maakt dezelfde fout als Henck Arron niet!


  Maak melding

 3. Dit oeverloos geël begint zo zoetjes aan de spuigaten uit te lopen. Het 8 december gebeuren is uit het brein van PALU-burgers ontsproten. Ook prominente militairen hebben er alle belang bij om tot in de details te weten What has happened. HET BLIJKBAAR STELSELMATIG TALMEN MET dit verhaal houdt de ontwikkeling van het land ver achter.


  Maak melding

 4. Elk normaal denkend mens leert uit de geschiedenis,dus ik begin nu echt te twijfelen aan de capaciteiten van Santhokie.Want volgens Santhokie weet Bouterse niet dat hier Nederlandse en Amerikaanse mariniers zijn om te Santhokie helpen.Deze politie man is vergeten wat deze militair kan!!!
  Santhokie moet beginnen met het opsluiten van de door de rechter veroordeelde bankdirekteuren want die lopen nog steeds vrij.En als de rechter Bouterse veroordeeld dan hoop ik dat Vene en Santhokie samen Bouterse gaan halen om hem naar Santa Boma te brengen want ik heb lang geen goede actie film gezien.


  Maak melding

 5. Beste Sranangmans,

  De heer minister Santokhi moet niet doen alsof de heer Bouterse een gewone burger van het land is. We hebben hier te maken met de leider van het grootste politieke partij van het land, dus een eenvoudige zaak kan en is het niet. Mensen begrijpen jullie me niet verkeerd, ik ben een neutrale beschouwer en een Sranangmans op de eerste plaats. Daarom ben ik geen voorstander van een rechtzaak, maar voor een verzoening, omdat de verstrengeling van personen en belangen ervoor kunnen zorgen dat we een patstelling in het land krijgen met als gevolg het uiteen vallen van de staat Suriname. Hiervoor kunnen wij in de omgeving en in Afrikaanse landen veelvuldig voorbeelden van zien. Ik pleit voor een verzoeningscommissie, die dit dossiers onderzoekt met als hoofddoel helderheid en duidelijkheid te realiseren over het hoe en waarom van deze gebeurtenis in 1980. Want aan een instabiele Suriname hebben noch de overledenen noch de levenden in Suriname wat aan of er een belang aan. Alleen de rede of ratio moet doorslaggevend zijn. Ook andere landen hebben in hun ontwikkeling naar een volwassen natie strobbelingen, ja zelfs eeuwenlange oorlogen meegemaakt. Wat dat betreft moeten of mogen we blij zijn, dat wij ondanks: de slavernij en gastarbeiders achtergronden van de bevolking, de vele rasen, talen, armoede een vrij rustige samenleving hebben.Sranangmans we hebben het al moeilijk genoeg in de globaliserende wereld om zaken onnodig op de spits te moeten drijven.

  Sranangmans,

  Tang Boeng


  Maak melding

 6. Hahaha zit Bouta weer uit z’n gat te lullen. Aub Santokhi besteed geen aandacht aan die idioot. Bouta zit gewoon te schijten want hij weet dat hij in Boma zal belanden, nou ja hij woont vlakbij de Suriname rivier dus hij kan zichzelf daarin nog altijd verdrinken. Ik hoop dat dat gebeurd is Suriname eindelijk van die shit van Bouta verlost. Ondertussen kunnen alle Bouta aanhangers op WKN naar Suriname gaan om de reet van hun geleifde leider schoon te likken in deze voor hem o zo moeilijke tijden.
  Veel likplezier Bouta fans.


  Maak melding

 7. Minister Santokhi,

  laat u vooral niet afleiden en blijf je werk met het volledige inzet doen.

  vroeg of laat, zal het recht zegevieren!.

  succes!!!.


  Maak melding

 8. Nr 5,Dat zijn velen vergeten.dat er 95%van de militairen met anderen achter deze man staan, ze zijn inderdaad het geval Arron vergeten en dit zal erger zijn dan 1980,de wapens zullen opgaan waar je niet denkt,laat dit ze duidelijk zijn voor @7,8,9 dat bloeddorstig Rioolrat,kakkerlak van de kumakoisi met jessica erbij


  Maak melding

 9. Stelletje domoren….er zijn teveel mannen in Front met boter op hun kop.(dus wat bij San. tussen de kop is komen te zitten = mi no sabi.
  Dus wij weten precies wie en wie zich niet moet bewegen anders ziet hij zijn eigen schaduw hindelijk terug…en de meneer San. weet…hij weet…zelfs onze Pres. wonende ooit in een woning van een superfly man.

  Pres. kreeg bescherming/ontferming (ghi-ghi- mi boi)
  San yu sabie toh.

  The O’jays for the love of money.

  Maar het meest domme en niks weten zijn vele NPS’er zij slapen en blijven slapen en de achterban wordt arm en nog armer.

  Maaaarrrrr als (Vtje)zij gingen van tijd tot tijd met zijn allen een voor een bij Baas om zaken te regelen (wie dit deed, wie dat, wie zo enz. enz.)….zo zijn vele van deze Front mannen rijk geworden…en nu als lafaard het buitenland tevreden stellen.

  Vele mannen van * dec. hadden behoorlijk moord plannen omdat altijd kokru man di ini Sranang.
  Ding man tja din srefie nanga traman ini behoorlijk probleem, traman zit vlucht poging echte.. echte.
  Boi yu im sabie. en Baas was niet daar.
  Rambocus njang ding man liki RAMBO.

  Teveel boter en als jij in de zon gaat staan loopt het in de ogen.


  Maak melding

 10. Zonder rede en ratio zal er een omtrekkende beweging ontstaan ongeacht hulp van buitenaf en het feit dat de civd, ook op de hoogte is dus denk aan het volk, denk aan onschuldige burgers.
  Trouwens, die beweging is al in werking, kijk naar het vertrek van tientallen bewoners uit Domburg de afgelopen twee weken.
  Wie op afstand haat wil aanwakkeren zal ook de brokken en echerven moeten helpen opvegen, als ze het voorbeeld van verzoening in zuid afrika niet willen.


  Maak melding

 11. @nummer 7 jij zeg dat bouterse de leider is van de grooste partij in suriname tot zover heb jij gelijk , maar die zelfde voorzitter van de NDP mag het land niet uit, want hij is in het buiteland veroordeeld en er hang een proces aan zij broek hij word beschuldig voor moord op zijn tegestanders je heb gelijk dat suriname een vredelievend land was let wel was maar die zelfde leider ik noem hem anders hij is een riool rat heeft heeft de onschuldige suriname en vredelievende land gebracht waar het nu is door zijn macht zucht niemand staat boven het recht en de wet van een land, en als jullie allerlij drog reden noemen laat me een ding zeggen aan de domme massa dit is moord joe keri sma ai baja sranangmang fa oe dong so ongewapende mensen heeft vermoord daar word hij van beschuldig hou nou a.u.b op om dingens erbij te halen die er niets me temaken hebben .


  Maak melding

 12. @ nr 7.
  Wat zit je nou te lullen man. Dus omdat Bouta leider is van een politieke partij moet hij vrijuit gaan. Dit noem je nou een heel goed voorbeeld van KLASSEJUSTITIE.

  Volgens jouw logica mag ik moorden hoeveel ik wel, dealen hoeveel ik wil etc zolang ik maar rijk, machtig en de leider van een politieke partij bent.Dat lijkt me niet fair.

  Jouw reactie bewijst maar hoe hypocriet NDPers kunnen zijn. Wel constant een grote bek hebben over klassejustitie maar plotseling wel een voorstander daarvan zijn als het om jullie leider Bouta gaat.

  Jullie NDPers kunnen de pot op.


  Maak melding

 13. No8@ turbo je bent echt een turbo liefst een onbehoorlijke kwal. als jij anderen stuurt Bouta,s zijn reet te likken,wat heb jij dan over om te overleven,want hij maakt jouw bewust en wijs dat jouw (lijder)Leider met klein letter jouw bezig is te verkopen. jullie schijten jullie darmen leeg, wie is bezig Su.uit te roven .Is dat Bouterse? ik had eigenlijk niet op moeten reageren, ik wil je bewijzen dat wij boven jouw niveau staan ,dit weet de redaktie niet te censureren het beste is, en weet wie,s reet jij moet aflikken hoe het voor jouw zal uitpakken moet jezelf weten.dan komt je tenminste bij je verstand apengedrog.wie wil lullen gaat je geen m… aan. stelletje drugscriminelen


  Maak melding

 14. beste domm koppers.van nieuwe front.welke van jullie kunnen me over tuigen dat D.D.B.vermoord heeft.wie was daar. de zaak is nog niet voor de rechter verschenen. het lijk wel dat hij al beoordeeld is door jullie. die niet bevoegd ben iemand te oordelen.jan piep en kaas lullen maar met hun mond.bouta is een goede man.we zijn en blijven met jouw pa bouta.we love you.geloof me deze regering gaat naar huis.als het kan santaklaas. wil ik j e persoonlijk op eten. jij ja tohie


  Maak melding

 15. Wat voor mij een groot vraagteken is waarom er niet eerder tijdens vorige justitie ministers, zoals bv. Gilds actie is ondernomen tegen Bouterse?!
  Het doek voor Bouterse is gevallen, omdat de nederlanders nog een appeltje te schillen hebben met hem!
  De amerikanen verwachten van Nederland dat ze beter op hun toko letten en niet weer door valse sentimenten een onruststoker een broeinest laat creeren voor mogelijk terrorisme!!
  De wereld heeft na 11 september een drastische metamorfose ondergaan!!


  Maak melding

 16. Nr 7 sorry,ik sta achter je bedoeld het goed. het niet opletten sleurde ik je mee in een situatie met die achterbakse en bloeddorstige,6, 15,16,en rioolratten.


  Maak melding

 17. Beste mensen,

  In een democratische land heeft iedereen het recht om zijn of haar mond open te doen.Ook een verdachte;alhoewel in het verleden (jaren 80) het niet kon.Oud staats adviseur (heer Bouterse)moet ook voor de rechtbank verschijnen.Als hij niet schuldig is mag hij weer vrij gaan en staan.Politiek gezien wordt hij nog groter? (als het kies gerechtigde deel van het VOLK het wil).

  Ooit zij Heer Bouterse dat hij met de eerst de beste vliegtuig naar Nederland zou komen om zijn rechtzaak bij te wonen(ivm veroordeling van drug smokkel ??)

  Als puntje bij paaltje komt wil hij niet komen.Hoe betrouwbaar is zo een persoon?

  Bij de verkiezingen moet het volk weten op welke politieke partijen moet gaan stemmen.

  De groetjes

  BOYKE


  Maak melding

 18. Zo zo is die aap KAkuba weer tevoorschijngekomen om z’n bullshit uit te kramen hier op WKN. Jochie flikker maar op, ga rustig door met het likken van Bouta z’n reet i.p.v. je nonsens hier uit te kraaien.
  Binnenkort beland die strontleider van je toch de bak in.


  Maak melding

 19. Nr 7 sorry,ik sta achter je, je bedoeld het goed. het niet opletten sleurde ik je mee in een situatie met die achterbakse en bloeddorstige,6, 15,16,en rioolratten.


  Maak melding

 20. Hoe is het afgelopen met ontastbare djadja-mangs zoals:
  Idi Amin Dada
  Papa & Baby Doc
  Keizer Bokassa
  Milosovic
  Sadam Hoessein en trawanten
  Erich Honecker
  Pol Pot
  Pinochet
  Die paljas van Granada ( a revolution is not a teaparty)
  Nicolae & Helena Ciaucescu


  Maak melding

 21. Prik: wil jij Baas met zulke honden vergelijken…volgens mij zit jouw denk en beeldwereld nog in de kinderschoenen.
  Of yu edi see no di wroko bun.


  Maak melding

 22. Voor een Prikki, hier is geen Irak of Titograd. Overigens zijn velen de overleggingen der mensen, maar slechts het oordeel van de Almachtige zal zegevieren. Wees blijde in datgene wat jij hoopt. Bidt dat die wens in vervulling gaat. Bereidt je ook voor op de mogelijke gevolgen voor dit al getergd land en volk.


  Maak melding

 23. Thank you prick. Voeg de naam van de moordenaar der moordenaars daar maar aan toe. Desi Bouterse is een moordenaar en hoort in dezelfde categorie thuis als degenen op je lyst. Wanneer mensen een contra-coup willen plegen en je pakt ze, dan sleep je ze voor het gerecht en sluit ze op. Je martelt ze niet voordat je ze vermoordt.


  Maak melding

 24. @turbo nummer 22 heb je het door. alleen nummer 23 heeft het niet hij noemd anderen bloeddorstig terwijl die man waar hij net een ezel vereerd die heeft bloed aan zijn klauwen maar akuba ga kijken naar die namen van nummer 25 daar mis ik de naam van jou leider.


  Maak melding

 25. De Amerikanen komen volgend jaar hun voertuigen testen. Prima, ze kunnen bouta aan z’n voeten vastbinden en met hem achterop op de grond lekker gaan crossen in het mooie binnenland. Suriname wordt dan verlost van bouta, hoeft ook geen geld te verspillen aan die aap, z’n proces en verblijf in Boma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.