Suriname’s grootste district wordt opgedeeld

7

PARAMARIBO, 4 okt – Sipaliwini, Suriname’s grootste district, zal worden opgedeeld in kleinere bestuurseenheden. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Er komen zeven ressorten in plaats van het ene bestuurscentrum nu in Paramaribo. De burger zal er uiteindelijk beter van worden.

Gemeenschappen zullen als het ware op hun wenken bediend worden. Nu moeten voor veel administratieve zaken nog hele dagtochten worden afgelegd. Dat zal met de nieuwe indeling anders worden. “De maatregel is vooral om het bestuur te vergemakkelijken. Er komen meer overheidsdiensten, zodat de regio’s beter worden bediend”, zegt Felisi. De verwachting is ook dat de plaatselijke ontwikkeling versneld zal worden.

In het relatief dun bevolkte Sipaliwini vergt dit extra inspanningen en geld. Om de zeven ressorten in te stellen en te activeren, is al ruim vier en een half miljoen Surinaamse dollar nodig (ongeveer anderhalf miljoen euro). Dat is teveel voor één keer direct investeren. “Daarom zullen de ressorten gefaseerd worden ingesteld”, aldus Felisi. De gebieden waar al wat infrastructuur zit, komen het eerst aan de beurt.


7 REACTIES

 1. Elk ressort zal dan worden geleid door een Districts-Secretaris uit de gelederen van AC met onder hem een leger van ambtenaren.
  En de belasingbetaler zal het gelag moeten betalen


  Maak melding

 2. Geen zin in dit soort rotzooi..hoeveel dagen zijn er nog over voor repliek zeetribunaal.

  Dati un musu fu sabi,and you better take your budru and go !!!!

  Jij bent toch geen koe Felisier die gasten lopen met jouw en Bruinw…te gebruiken als dong Kawh… Jij en die hele AC.als vijfde wiel aan een wagen.

  Gebruik de door God gegeven kalebas op je lichaam idioot.(felisier)


  Maak melding

 3. Wat kletsen jullie nou zo dom… je zal maar daar wonen en je weet zelf hoe traag en langzaam zaken in suriname geregeld kan worden. ik vind het een vooruitgang voor de mensen(burgers) ja u leest het goed.. het zijn mensen zoals u en ik.. ook surinamers die nog wel in suriname wonen… U heeft het misschien makkelijk praten hier in nederland, omdat u niet lang hoef te wachten als je een papiertje nodig hebt, je stap in je auto en dan ben je in 15 minuten voor het gemeentehuis en binnen 1 uur ben je weer thuis..Ja mensen, zo makkelijk worden wij hier surneds in nederland op onze wenken bediend.. maar niet als je in die grote achterland van suriname woont, er is niet eens een behoorlijke weg om daar snel te komen, althans nog niet. alleen in de kustgebied kun je snel van nickerie of albina naar paramaribo…het blijkt wel van jullie sommige hoe naief jullie zijn…hoe wil je dan een land vooruit helpen. ja ook nu zullen de grote heren een gelegenheid geboden worden om hun zakken te vullen, dat is altijd het geval.. maar gun de mensen( de burgers) zoals u en ik DIT VOORUITGANG…goeie morgen…


  Maak melding

 4. Ze willen willen op een verkapte manier
  meer geld om te dansen en beesten. Er is ontzettend veel economische akativiteiten in het district sribipaliwini.
  Deze minister stoelverwarmer wil van zich doen spreken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.