Lijst behoeftige Surinaamse ex-militairen langer

9

PARAMARIBO, 4 okt – De lijst van ex-militairen die hulp verwachten van de overheid is dramatisch gegroeid. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Van ongeveer twintig die aanvankelijk geregistreerd werden, is de lijst uitgegroeid naar ruim vierhonderd. Rond de authenticiteit hangen nog wat issues.

De indruk bestaat dat niet alle personen op de lijst ook echt gediend hebben in het leger. Dat betekent niet dat er geen aandacht gegeven zal worden aan de problemen die de groep heeft aangesneden. Maar voorlopig zal de oorspronkelijke lijst prioriteit gegeven worden. “Deze groep heeft onze aandacht, al lang voordat zij zich hadden georganiseerd”, zegt Fernald.

Zo zijn voorzieningen getroffen voor opvang van de groep, die onder meer te lijden heeft van posttraumatische stressstoornissen. “Het ministerie wil zich nu concentreren op de ex-militairen. De anderen zullen niet in de steek gelaten worden”, aldus Fernald. Ongeveer vijftig man hebben onlangs bij het parlement gedemonstreerd voor meer aandacht voor hun sociale problemen.

9 REACTIES

 1. als ik de reaktie lees van de mensen die pro bouterse zijn valt mij een aantal dingens op , ze geven altijd een andere de schuld nou neem deze militairen hebben allemal te danken aan de machtzucht van bouterse zijn zoon heeft nooit gevochten voor land en volk zo slim is hij wel maar die arme mensen hun kinderen een oorlog insturen voor machts behoud en nu zijn ze vrienden bouterse en brunswijk maar suriname is jaren achteruit gezet , ik hoor mensen vragen of wij hebben gezien of bouterse gemoord heeft weer zo een domme vraag , hij is verantwoordelijk want hij was toen de dictator in suriname hij heeft eerst die mensen bedreigt op tv na zijn bijeenkomst met bisschop dat vergeten jullie omdat die mensen demonstreden , en wat doet hij zelf hij roep mensen op op deze regering aftezetten hij bedreigt het wettig gezag dit zijn geen dingens die ik heb horen zeggen maar zelf gehoord ik zeg het nogmaals deze mensen die bouterse zien als hun leiders noem ik geen surinamers maar lafaars jullie zijn laf nogmaals laf


  Maak melding

 2. Du je spreekt jezelf wederom tegen,jij bent het die Bouterse gebruikt om ,jou teringlijers ,te beschermen.Je lijers zitten reeds lang op het warme nestje(regering)en nog steeds is Suriname op hetzelfde Hoogte als toen jaren `70.
  Brunswijk is jou grote lijer,hij heeft schone handen typ je steeds.Alleen Bouterse is een moordenaar,Brunsie is pastoor.
  Hoe dan ook deze ex-militairen hebben onder de Surinaamse -lag gediend dus hebben recht op gelijke rechten, die jungle-commando`s hebben nergens geen recht op,ze waren after all een illegale iets.De ex-militairen werden in de strijd gegooid omdat het hun plicht was,maar tja je leijers weten wat hun te wachten stond,als ze de eisen niet inwilgden ,die dombo`s samen met die dombo`s JC.


  Maak melding

 3. @toet kan jij me aangeven waar ik mijn zelf tegen spreek dat verneem ik graag van jou ok. laat mij jou een ding zeggen meneer, brunswijk was een lijfwacht van bouterse als jij dat niet weet hij is onslagen een dag vroeg hij aan bakie zijn salaris toen zijden ze tegen hem ga stelen eingelijk is bouterse en zijn maatjes verantwoordelijk dat er een brunswijk is ontstaan , dus brunswijk wou geld is hij verzet man geworden , en bouterse wou een vakbond voor militairen hebben heeft hij een land gehad , en als je vraag stel wie het meest strafbaar is dan is het bouterse ik zal ook aangeven waarom hij heeft een wettig gekozen regen met wapens naar huis gestuurd en brunswijk kwam in verzet tegen een dictator die geen enkele wettelijke gronden had nu jij toet


  Maak melding

 4. Du. neem je tijd nog even wachten en deze lijst bestaat uit 450 x 10 = 4500 man en nog 80.000 man aan aanhangers.

  Jullie willen deze mensen hun leider verkwanselen en naar de verdoemenis helpen.
  Daarom eerst uitkijken jongen.


  Maak melding

 5. ey slaafje creool,dus als je recht spreekt(typt)ben je dom no?oei oei,creool is Saya,zie haar typstijl,ai baja als je zo moet reageren tjssssssss.
  hahahahahahahahahah go srebi jere,maar a tang so, Brunswijk is de grootste crimineel,drugs,dief,en moordenaar.

  Tja Du,het zal wel, alles wat je daar uitkraamt,komt uit de NPS-hoek dus ik begrijp.
  Hoe dan ook, Bouterse is een echte strijder,hij heeft geprobeerd de Surinamers superonafhankelijk te maken,maar dat kon men niet hebben ding lobi a bakra monie daarom zullen ze latijd SLAAF zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.