maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-minister ziet af van hoger beroep

Surinaamse ex-minister ziet af van hoger beroep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Ex-minister Errol Alibux ziet af van hoger beroep tegen zijn veroordeling tot een jaar cel wegens valsheid in geschrifte. Nu pas jaren nadat hij de straf reeds heeft uitgezeten hoger beroep mogelijk is, is er weinig animo. Waar Alibux niet van af ziet is zijn aanklacht wegens schending van mensenrechten.

De staat zou zich daar schuldig aan hebben gemaakt door hem de mogelijkheid tot hoger beroep te onthouden. Dat nu de Wet In Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers is ingevoerd, verandert daar niets aan. De wet ontbeert immers terugwerkende kracht. “Ik heb zelfs maanden gratie gekregen toen”, zegt Alibux tegenover de Ware Tijd.

De wet is ingevoerd kort voor een definitief besluit van de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie, waar de aanklacht is ingediend. “Maar er zijn nog zes andere punten. Dus je kan nu hoger beroep instellen, maar je bent niet alleen daarvoor op de vingers getikt”, aldus Alibux. Hij werd veroordeeld omdat hij als minister van Financiën een missive van de ministerraad had vervalst om de aankoop van een pand mogelijk te maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES