Bouterse wil Surinaamse regering voor december weg

34

PARAMARIBO, 2 okt – De regering moet zo snel mogelijk weg, het liefst nog voor eind dit jaar. Dit zegt oud-legerleider en voorzitter van de NDP Desi Bouterse. “Een regering die uw goud, olie en gas weggeeft, moet weg”, zei hij tegen de paar honderd aanhangers die gehoor hadden gegeven aan de oproep tot straatprotest.

De aanpak van de regering is op alle fronten verkeerd. “We kunnen deze mensen niet laten aanzitten, anders bent u voor december dood.” Hoe dat voor elkaar gekregen zal worden, is niet duidelijk. Wel zal in het gehele land een ‘petitie’ worden voorgelegd aan burgers, waarin wordt aangedrongen op het vertrek van de regering. “U moet lezen wat er in staat en pas dan tekenen”, aldus Bouterse.

De demonstranten hadden eerder getracht de aandacht te trekken van president Venetiaan, toen die zich te voet begaf naar het parlement. “Vene, go home”, “Het is genoeg”, werd onder meer geroepen. Venetiaan heeft verder ongestoord zijn begrotingstoespraak kunnen houden in het parlement. De plechtigheid is alleen bijgewoond door de coalitie.

De oppositie, Bouterse incluis, bevond zich wel in het gebouw, maar weigerde de vergaderzaal te betreden. Volgens Jiwan Sital van de PVF heeft meedoen geen zin als voor de rest van het begrotingsjaar niet geluisterd wordt naar de oppositie. Dat het straatprotest te maken zou hebben met het aanstaande strafproces rond de Decembermoorden, is volgens Bouterse een lachertje: “Ik hoor van 8 december, ik zeg: laat ze hun muziek maar spelen en er zelf op dansen. Ik heb al gezegd dat ik me niet laat opsluiten door een drugshandelaar.”


34 REACTIES

 1. Dat het straatprotest te maken zou hebben met het aanstaande strafproces rond de Decembermoorden, is volgens Bouterse een lachertje: “Ik hoor van 8 december, ik zeg: laat ze hun muziek maar spelen en er zelf op dansen. Ik heb al gezegd dat ik me niet laat opsluiten door een drugshandelaar.”

  * Zie berichtgeving ; Protestbrief tegen de NOS van de Hr.Mulier

  Mr Mulier u wilt in het nieuws komen ,
  Sodemieter toch op man ,
  Bevel kan zich zelf verdedigen , hij heeft uw steun daarbij niet nodig .

  Bevel laat zich niet opsluiten door geen enkele drugshandelaar .

  M.a.w ; de Rechter is een ……

  Dus ……. bevel kan het zelf allemaal aan.

  En De Surinaamse Rechter heeft het laatste woord ;
  Schuldig of onschuldig .

  Let op ‘; bevel is een vrij man .
  wegens ; onvoldoende bewijs matriaal .

  Dit is al 25 jaar zo.

  Zo is nu eenmaal de Rechterlijke macht in Suriname .
  Zo is nu eenmaal Suriname .

  En daar zullen wij mee moeten leven.

  De zwager van een de 15 vermoorden , is nu zelfs een goeie vriend van bevel

  Waar over maken wij ons dan druk !

  Wees Gerust , Alles Komt Terecht .
  Denk aan Jopie Pengel

  In deze kwestie zal niet de Rechter uitspraak doen ,
  Maar onze Lieve Heer .

  Al kan het nog jaren duren .
  Als iemand schuldig is , zal hij zijn straf niet ontlopen .

  { zie Bhagwandas , zie Neede , zie ….. etc]


  Maak melding

 2. zo hij zecht het weer hij laat zich niet opsluiten en hij wil deze regering voor december weg hebben , maar de mensen hebben hem al door een handtje vol dombo lopen hem achterna , en deze man laat zien dat hij het recht niet respekteert al die mensen die onzin van bouterse geloven schande, bouterse jou rol is uigespeeld leg jou erbij neer .


  Maak melding

 3. Bouterse,

  Dit is toch een lachertje. Het feit dat er maar een paar honderd man komt opdagen moet toch genoeg zeggen. Laat eens een keer los. Stop ook eens een keer met het chanteren van jouw politieke companen als Jenny Simons en laat ze nu hun eigen koers volgen. Zonder jouw kunnen ze heel veel betekenen voor Suriname. Accepteer dat je straks voor het gerecht staat en in de bak beland. Wees eens een echte vent.


  Maak melding

 4. Misschien zou het een goed idee zijn voor Vene om Bouta en een aantal NDP aanhangers in fort Zeelandia tegen de muur te gooien en neer te knallen.Net als wat Bouta in 1982 deed.Ik ben benieuwd wat de reacties van de overige NDP aanhangers dan zullen zijn. Ik wil wedden dat ze gelijk zullen gaan schreeuwen om een proces.
  Bouta is verantwoordelijk voor de moordpartijen in 1982 en hij moet voor de rechter.


  Maak melding

 5. 8 december moorden is het wel belangrijk voor suriname? stelt een surinamer die vraag wel? we houden ons bezig met onbelangrijke zaken die geen betrekking heeft op de vooruitgang van ons geliefde land, we hebben zins kort natuurrampen, omdat ons bodem wordt vervuilt door buitenlandse bedrijven en ons land wordt op grote schaal ontbost. we kunnen zelf onze eigen wegen niet aanleggen, we hebben daarvoor buitenlandse bedrijven nodig, onderzoek naar ons bodem wordt gedaan door buitenlandse labaratoria, op het cbb kan men niet werken met een kopieer machine, omdat de regering zich niet bezighoud met goeie educatie, buitenlandse legers komen in onze bossen trainingen doen, ons D.N.A is de best of all. en zo gaat het maar door, maar ach….., we moeten bouterse opsluiten .


  Maak melding

 6. een president die dreigt het volk van de straat te zullen trappen? wie denkt de president eigenlijk dat hij is? de straat is van de belasting betaler,dus van het volk en niet van de presidentoprotten met die arrogante idioot venitiaan


  Maak melding

 7. Bouterse zit nu op hete kolen en de domme Surinamers achter hem.
  Het buitenland zit niet te wachten op Bouterse om zaken mee te doen.

  Janny


  Maak melding

 8. naar aanleiding van wat ik verneem , over het neer knallen van bouta en 15 van zijn aanhang in ford zeelandia.waren die 15 doden niet genoeg? hadden het veel meer moeten zijn?lijkt op situatie hutu’s en tutu”s en leid tot volkeren moord ,totale vernietiging economische verval nog meer achteruitgang en dit is een gevaarlijke en zinloze waardelose domme redenering en brengt geen vooruitgang en is terug te koppelen aan deze regering en aanhang.


  Maak melding

 9. Vergeten jullie niet om jugi fam van santakie lay drugs in pampoen, mee te sleuren tegen de muren van fortzeelandia,
  dan is er tenminste een vuiltje minder aan onze schone Hemel.


  Maak melding

 10. wat zijn jullie ezels zeg Denken jullie echt dat meneer Bouterse dit niet van te voren verwacht had
  De opkomst is een lachertje ja maar wel deel van die man zijn strategie Er volgt echt wel meer Let maar op mijn woorden Dit was om el Vene te misleiden
  Vergeet niet hoeveel mensen er op de NDP hebben gestemd en de opkomst van gisteren was zonder enige vorm van mobilisatie

  Er volgt meer………………


  Maak melding

 11. Kijk goed naar het gedrag van Vnoshine..b.v.

  Bosje praat over iets heel anders dan Vno..Die man Jagdeo is in ieder geval slimmer en verstandiger geweest dan NPS onderleiding van Vi-noh.

  Vi-noh op zijn beurt slaat land en volk + Front leden over en staat in Grun-Djarie opa’s en oma’s oren vol te pompen dat hij zich erbij neergelegd heeft.(uitspraak zeetrubinaal)

  U kunt begrijpen Vnoshine heeft geen enkele intentie zich voor Su. in te zetten.
  Zelfs de brief van de oppositie zal hij gebruiken voor zijn poep beurt.(toilet papier mi-boi)

  U ziet de situatie van de blakka-man puur NPS gedrag nergens inzet alleen lopen lummelen het liefst inzet voor anderen(buitenlanders).

  Zelfs heeft de NPS nooit iets wezelijk in stelling gezet voor de toekomst alleen de blakka-man bedonderen (zie ex leden JC.)gewoon een stuk bot mee gegeven als ze willen mogen ze bijten.

  En dat loopt dwars door de hele linie van de blakkaman.
  Vnoh heeft eerst de taak genomen Jopie Adolf Pengel uitteschakelen(tot de dood) en nu is hij met Bouta bezig.

  Als u dat niet wist tik yu ai en luku boeng!!!!

  Dat is de blakkaman en dat is NPS.(reeds 61 jaren)


  Maak melding

 12. @jugi ik ben niet iemand die in de vorm van oog om oog tand om tand denk , maar jou iedee lijk me wat ik ben een democraat daarom zeg ik voor het gerecht slepen die beul maar je zal altijd mensen hebben die aan de verkeerde kant staan en mensen die wat krom is met alle middelen die ze hebben het reg te praten .


  Maak melding

 13. Bouta probeert die achterlijke NDP aanhang weer te gebruiken voor zijn vies werk.
  Het schijnt dat er maar een paar oerstommen zijn overgeleven naar zeggen 500. Zij kunnen dan direct ook met hem mee naar santo boma. Hij gaat ze daar nodig hebben voor zijn koude nachten in de cel. Ze kunnen hem dan warm houden.


  Maak melding

 14. bouta schaamt zich niet moordenaar en drugs handelaar,jij moet vooral weg uit su dan denk ik dat het beter zal gaan in su jij hebt gemaakt van su wat het is en je noemt je zelf surinamer i né sjeng


  Maak melding

 15. De acroniem ndp, betekend toch nationaal
  …. partij!
  Blijkbaar heeft men binnen deze partij
  moeite met de ….. .

  Luister mi ta, jij maakt niet alléén uit wat er in een land gebeurt, dat doen wij met z’n
  allen. Jij moet je straks netjes melden bij
  het huis dat je van de belastingbetalers gestolen had. En geloof mij, het is nog steeds in een …. (lees) Democratie:
  Recht voor één recht voor allen!


  Maak melding

 16. Wat een armetierige vertoning van b. die denkt dat hij te eeuwigen dage t volk kan blijven manipuleren met z,n grootspraak. Wat zichtbaar is een vadsige vetgemeste oude man ,die t in z,n broek doet van angst, en hoopt met veel gewauwel nog indruk te maken . Dat komt omdat z,n nalopers hem t gevoel blijven geven dat hij iets voorstelt.Tsa , ze moeten tegen beter weten in, iets hebben om aan vast te houden. hij zou eens kunnen kijken hoe t fidel castro is vergaan, misschien dat hij tot inkeer komt en ophoudt met veel gebral van de toren te blazen.


  Maak melding

 17. ik haat mensen echt als ze donne dinnen zeggen het gaat niet over bouta het gaat over sur sur word helemaal verkocht zien jullie dat niet hoe gaan de jongeren in sur leven wat hebben ze in het doekoms denk ff daar aan wat vene nu heef weg gegeven kom suremaners van genieten hebben jullie wel fam in sur ik denk het niet anders zouden julie anders praten nog mals het gaat niet over bota het gaat over sur sur gaat achter uit alles word weg gegeven kijk maar maar het sur kard en zeg mij eerlijk ik ben daar maar school gegaan het is al jaren zo dat het plek van sur is en niet van gujana ze pikken alles gewoon deze dome vene ik zie het al dat iemand gewoon kom en zeg dat mij bersiel van hen is wat ik al jaren heb kom nou niemand gaat het pikken vene moes kwee punt uit en altijd waneer er wat is zuren julie over 8 des moord maar niemand praat over het binnen landse oorlog braten jullie daar over vraag brunswijk van waar hij met het geld komt vraag waar hoe hij aan wapens komt sur mijn afvies is steun bota gewoon hij betoel het goed hij meen het met sur daarom doet hij dit


  Maak melding

 18. Tijd voor gerechtigheid!!!!! Sadam,..Hitler,Stalin,..en nu Bouterse,….Gado né srebie.Behalve 8 december,..faf moiwana???Vrouwen,kinderen werden afgeslacht,….kinderen en zonen van het land Suriname!!!
  Suriname schreeuwt om gerechtigheid!!


  Maak melding

 19. Er heeft nooit Recht en/of Democratie in Su bestaan.
  Dus neem je zelve niet in de maling.
  Een ding is zeker veel schurken,oplichters,boeven-roversbende,en naki-lantie(volksgeld) moni-man’s vraag NPS/VHP.

  Zeer bekende rovers-boeven koppel op dit moment in Su.(NPS/VHP/PL). en zij houden de djoeka’s op dit moment vast aan een touw als KOE.(denk aan club Brunsw..)
  En als ze de kans krijgen verkwanselen zij de boel ook.!!!(land en volk).


  Maak melding

 20. Laat de feiten spreken. Bouterse is ook bij de Hioge Raad al veroordeeld wegens cokesmokkel. Ook Moscowicsz kon hem niet helpen.HIj kan Suriname niet uit, internationaal opsporingsbevel. En zoals in Nederlands crimineel milieu blijkt: zo vader zo zoon, met de Miermets e.a., is ook in Suriname het geval. Dino Bouterse, zoon van Desi, zit ook in het geval voor criminaliteit (wapenhandel etc). Mislukt als regeringsleider en bevelhebber (want nu hoofdverdachte voor massamoord) en mislukt als vader, het tekent zijn gebrek aan zelfinzicht en narcistische blindheid dat hij nog durft een gekozen regering met een paar honderd man af te zetten. En dan ok de rechterlijke macht bruskeren. Die mijnheer heeft Suriname verziekt, maar zijn tijd lijkt gekomen, zoals ook voor Charles Taylor e.d.
  Just Wijnberg


  Maak melding

 21. @nummer 12 ik ontneem niemand het leven niet voor macht en ook niet waneer ze een andere mening zijn toegedaan dan ik zelf knoop dat goed in jou oor , als is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel , ik lees genoeg redenen om te zien hoe slecht en dom desi bouterse is en als jij hem nog probeer te verdedigen dan zeg dat genoeg over jou , en dan is het verspiling van tijd om met jou te argumenteren want van jou komt niets maar dan ook niets zinnig uit jou mond het zelfde geld voor bouterse de meenst slechte surinamer die ik tot nu toe ken, bijna wil ik nog een naam toevoegen maar een (verstandig)mens heeft wijnig woorden nodig maar als je met alles wat jij weet over deze man nog steeds vind dat hij de leider van suriname moet worden dan is er echt iets met jou verstand als jij die heb .


  Maak melding

 22. alleen maar een voor spelling. bouta was soldaat en blijf soldaat . als soldaat dien je het land te beschermen. er zijn velen dien het werk van satan santokhie prijzen. zin ik bouta geken hem blijf ik nog en altijd bij hem.als je alles verzamel en je afvraag wat waar is wet niemand tezij je daar aanwezig was. we moeten leren dingens te zien en dan kunnen we aan derden zeggen wat we gezien hadden. ik weet niets van 8 december.dus maar me niet druk. lever de bewijzen maar.er kom weet een tijd waar we spijt van zullen hebben.stel dat guyana en suriname een oorlog moeten uitbreken. wie word de dupe van ons ouders . de een zal schreeuwen. ik heb mijn zoon kwijt en de andere. mijn man en weet de ander mijn opa. . vene satan santothie zit lekker aan een kant en we zullen later spijt van hebben tewijl we nu de kans hebben.. doe en heb geen spijt van. satan.


  Maak melding

 23. ik voel mij geroepen @wijnberg,je bent gilds, santokie en anderen hun namen vergeten,de vraag is waarom hij Khan gepost heeft,hij is bang voor verraad,jullie vergeten een ding,dat er anderen zijn die veel kunnen vertellen over jouw criminele
  guru,s ,bedreigingen,doen ons niets we zijn er klaar voor laat komen wat wil komen ,we zijn er klaar voor.un fasing.

  akuba


  Maak melding

 24. @dom nummer 21 , meneer dom ik geen sabie mang maar om over jou erf te hebben alls jij jou erf heb gekocht en alles staat op jou naam alles is goed geregeld dan is er niemand die jou ervan jou kan afpakken , maar als jij vind dat iets van jou op maar negergens maar jij heb geen documenten waar dat opstaat dan is het een probleem dan heb je zoiets als jou recht halen in dit geval is het de tribunal want jou buurman vind dat jou erf niet van jou is maar aan hem toebehoord en als de uitspraak daar is dienen bijde partijen zich eraan te houden of in beroep gaan als de mogelijkheid daarvoor is . en over de wapens van brunwijk laten van uitgaan dat nederland en frankrijk ze heeft gelevert ok, maar dan moet je goed kijken waneer men in opstand kwam tegen deze brutale dictator toen hij de burger regering naar huis stuurde en onze landgenoten op zeer brutale manier het leven heeft ontnomen beter gezeg afgeslacht , hij had de voordeel van de twijfel sommige mensen zien dat als steun van nederland noem het maar hoe jij wil, maar toen stond de grooste deel van suriname achter hem ik ook maar hij is een wolf in schaaps kleren , en als jij zeg dat hij het goed bedoel met suriname dan zeg ik dat hij het nooit goed bedoeld heeft met suriname hij was en is de hele tijd met zijn eigenbelang bezich nu nog steeds vraag heb hoe hij aan al die miljoenen komt op de buitenlandse rekening en vele hindustaanse landgenoten hebben veel geld van bouterse onder hun beheer , ik weet veel van deze man bouterse .


  Maak melding

 25. Bouterse is de slimste politicus ooit geweest en vene de domste!! Vene is snel te pakken en dat heeft Bouta heel goed door!!Vene an no wan moksi patoe ma wang kan kan blakaman en Bouta na wan moksi patoe en alles wat mix is moeilijki!!!


  Maak melding

 26. ik ben geen favoriet van nps nog geen ndp maar men gaat er van uit dat bouterse een moordenaar is of drugs handelaar.maar kijk hoe lang die regering daar zit elk jaar hoor je dat er honderden kinderen op de wacht lijst staan voor de school, als men een stuk perceel gaat aanvragen krijgen ze het niet maar het wordt toegeschonken aan 1 van die politieke leiders kinderen of kennisen, mr gils was toch ook bij betrokken bij drugs handel hij is niet opgesloten er zijn zoveel dingen om op teroepen. er wordt alleen maar gepraat over de negatiefe kant van bouterse en nooit over de positiefe maar van deze regering wilt men alleen positiefe dingen horen maar ze verschillen echt niet veel van bouterse. bouterse heeft direct dood gemaakt en nps doet het tragisch


  Maak melding

 27. niemand is beter dan een ander niemand is eerlijk niemand wil arm worden of blijven ,niemand is goed als mens weten wij dat we allemaal zondaren zijn het woord help neemt plaats in voor het woord poisen

  en er zijn weinig in de wereld die delen met armen just the fuck off man ,ander mans dood is ander mans brood
  zo zit the wereld in makaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.