Sylvana: succes niet vanwege huidskleur

22

Sylvana Simons denkt niet dat ze haar succes te danken heeft aan haar huidskleur. “Ik ben geen excuusnegerin”, zegt ze zaterdag in de bijlage Vrouw van De Telegraaf, schrijft Nu.NL. “Na vijftien jaar ervaring mag het toch duidelijk zijn dat ik een heleboel meer ben dan het ‘broodnodige toegevoegde kleurtje’.”

Gedurende haar jeugd moest de 36-jarige presentatrice wel opboksen tegen vooroordelen. “Ik zat op de balletacademie en dan zeiden mensen: ‘Ja natuurlijk, jullie soort kan zo goed dansen'”, vertelt ze. “Maar als ik tegen iemand zei dat ik ook op het atheneum zat, reageerden ze stomverbaasd: ‘Wat goed van je!’ Alsof het onmogelijk was dat ik als zwart meisje over enige intelligentie beschikte.”

De presentatrice van RTL-programma’s als Dancing with the Stars en De TV-Makelaar ziet dan ook met lede ogen de populariteit van een politicus als Geert Wilders aan. “Ik denk dat heel veel mensen die nu achter Geert Wilders aanhollen in hun hart helemaal niet zo racistisch zijn”, stelt ze. “Ze zijn ongelukkig of ontevreden en weten niet waarom.”


22 REACTIES

 1. Ach kom nou wie probeert sylvana voor de gek te houden. De roep voor gekleurden op de T.V. is al jarenlang heel groot. Valt het niemand op dat op de nederlandse soaps nu meer en meer gekleurde mensen te zien zijn.Dat is het bewijs dat de media bazen aan het buigen zijn voor die roep en excuus-allochtonen te werk zetten. Verder is het nederlands overheidsbeleid om allochtone vrouwen voor te trekken als ze solliciteren voor een baan bij de overheid.Dat houdt in een benadeling voor de mannen, maar tja wat maakt dat uit in feministisch nederland.


  Maak melding

 2. Lekker belangrijk dit artikel!!!

  Sylvana is niet de enige Gekleurde persoon in Nederland…

  Dit is meer voor de story, roddelpers typjes…


  Maak melding

 3. Ja ja sylvana. ook jouw uitspraken in het verleden zijn nu munitie voor geertruida wilders om te schieten op alles wat niet blank is. Nu ervaar je het zelf dat blanken een dubbele agenda hebben en opeens ben je black & proud. Schreeuw dat in je geliefde blanke omgeving, maar kom de surinamers nou niet op het verkeerde been zetten


  Maak melding

 4. Geert Wilders is absoluut geen racist maar wellicht een islamofoob! En zelfs dat weet ik niet zeker want ik heb hem nooit gesproken. Een fanatieke moslim kan ook een bleke blanke Duitser of Nederlander zijn.


  Maak melding

 5. Sylvana Simons verteld verder in het artikel hoe Surinaamse vrouwen het veelal alleen rooien want de mannnen zijn er vaak niet. Ze moet voor zichzelf praten, mijn vader was en is in huis en heeft ons niet geconfronteerd met andere kinderen buiten…ook heb ik in mijn omgeving genoeg zwarte vrouwen die een goede stabiele relatie hebben met een Surinaamse zwarte man. Ook was het nieuws voor mij dat we altijd feesten met borden nasi. Deze mensen brengen voordelen in de pers en koesteren ze, omdat ze alleen daarmee een forum hebben. Sylvana hoe zo niet dan…geen excuus negerin?


  Maak melding

 6. Ik denk dat Sylvana Simons heel veel moeite heeft met het groot aantal halfbroers en halfzusters die ze blijkt te hebben.Maar niet alle Surinaamse mannen hebben een of meerdere kinderen rondlopen bij andere vrouwen. Dit is een van de redenen waarom de bevolking van Suriname niet tot een van de hoogsten in de wereld wordt gerekend. Sylvana Simons, doe de groeten aan je broer Iwan Leeuwin.Wil je nog meer andere broers en zusters kennen?


  Maak melding

 7. Als je uitgerangeerd dreigt te worden (aan alles op de tv komt er een eind) ga je domme dingen roepen om in de publiciteit te blijven.
  Maar sylvana vergeet dat het leven in omroepland kei- en keihard is en geen lang leven is beschoren. Sylvana doet me denken aan een schaap die ooit in een melkcommercial heeft meegedaan. Door hoogmoed bevangen stond het stomme beest vanaf dat ogenblik met een zonnebril op in de wei. Tja dan val je niet alleen op bij de schaapherder, maar ook bij de wolf.


  Maak melding

 8. Mijn vader is nog steeds bij m’n moeder.Ik weet niet waarover sylvana klets. De surinaamse vrouw durft misschien haar mond open te doen. Genoeg is genoeg.
  Ach ja. Ze moet het zelf weten. Vandaar de klappen!!


  Maak melding

 9. Verbazingwekkend dat iedere keer als mevrouw S. haar mond opendoet er gelijk weer met modder wordt gegooid.
  Alsof zij geen eigen mening mag hebben. Iedereen bekijkt de dingen toch vanuit zijn/haar perspectief? Of niet soms?

  Het is een feit dat er veel stabiele relaties zijn onder Surinamers maar het kan niet worden ontkend dat er ook velen zijn die er een potje van maken als het op relaties aankomt.
  Er zij niet voor niets vele eenoudergezinnen.
  Kinderen worden verwekt en manlief onttrekt zich aan zijn verantwoordelijkheid; daar zijn legio voorbeelden van.
  Ik denk dat ieder van u wel zulke voorbeelden uit de eigen omgeving kent.
  Dus laten wij niet doen alsof het niet bestaat.

  Verder vind ik het opmerkelijk dat als een zwarte van Surinaamse afkomst (of moet ik zeggen een Afrosurinamer, wat een onzin) een BN-er wordt deze gelijk als excuusneger wordt opgevoerd. En maar klagen dat wij worden gediscrimeerd als er ergens te weinig allochtonen aan bod komen (in de politiek, bij de politie of waar dan ook).
  Dan wordt gelijk geroepen dat die betreffende club geen afspiegeling is van de samenleveing omdat de blanken er oververtegenwoordigd zijn.
  Is er dan eindelijk een “gekleurde medemens” in een dergelijke organisatie wordt deze meteen neergesabeld (o.a. mevrouw Griffith).
  Het lijkt alsof wij elkaar het licht in de ogen niet gunnen.


  Maak melding

 10. DE geschiedenis herhaalt zich bij sylvana. Daar waar ze ratelde over de surinaamse mannen die bij verschillende vrouwen kinderen hebben, heeft zij zelf ervoor gezorgd dat verschillende mannen kinderen bij haar hebben


  Maak melding

 11. Sylvana krijgt terug waarom ze gevraagd heeft. “De zwarte Surinaamse mannen stelden niets voor”. Haar eigen woorden. Dit soort mensen geven de Surinaamse mannen en volk een negatieve beeld in het buitenland.
  Laat haar maar lekker hier in Nederland blijven.

  Janny


  Maak melding

 12. Get a Life….bedankt voor je advies dat ik tevreden moet zijn met de kruimels in deze samenleving…als allochtoon? Mogen we niet protesteren tegen onzin uitgekraamt door zg BESNers (Bekende Euro-Surinaamse Nederlanders…oef die is eruit!!!!!!)of moeten we ons lijdszaam laten stenigen. Mensen die onzin lezen in de Telgraaf confronteren ons allen met dergelijke prietpraat. Ik zal u niet vertellen over mijn vriend die de hele ochtend belaagd werd op kantoor door collegas nadat die een programma op tv hadden gezien over de Kama Sutra.


  Maak melding

 13. Ik vind Sylvana goed haar werk doet,verstaat haar vak goed(trouwens andere collored people ook).Als Tv presentartice krijgt ze van mij een acht (8)
  Opmerking: haar kleding?…door wie is zij aangekleed? Niet C en A toch??die heeft nog mooiere pak in de aanbieding.
  Toen ik dat zag: tjé migado…met een “normale “outfit zou zij beter uit de verf komen.Sorry Sylv..!


  Maak melding

 14. Natalia,

  Erg vervelend voor uw vriend maar het zegt genoeg over het denkvermogen van de personen die hem hebben belaagd.
  Ik zou ze confronteren met hun ‘intelligentie’ en dan was het gezeur meteen afgelopen.
  Lik op stuk helpt.


  Maak melding

 15. al die negerinnen die zo vel reageren op silvana zijn strond jaloers op haar van daar die velle uitsraken. zelf bakken ze er niks van en hebben alle maal kinderren en geen vent snap je.sur negerinnen zijn afgunstig als iemand het goed doet . wat heeft ze jullie misdaan. mislukkelingen dat je er bent. kijk naar je zelf v d je een ander bekriticeert sukkel.


  Maak melding

 16. wel surinaamse mannen bakken er niks van sukkels zijn het ik moet ze niet al zou hij de laatste vent op de aarde zijn .ze zijn mislukkelingen overal kinderren verwekken en niet verzorgen . zo zal het altijd zijn ze hebben nooit een vaste relatie ze scharellen en verwkken ze trouwen nooit en blijven nooit bij 1 vrouw ze hebben een vloek lijkt t wel het is bewezen.het klinkt hard maar het is de waarheid als je eerlijk ben .


  Maak melding

 17. Jammer en nogmaals heel jammer van alle negatieve uitspraken. Wij leven in een democratisch land en mag Sylvana dan niet haar eigen mening hebben. Er zijn toch zat surinaamse mannen die overal kinderen verwekt hebben zonder hun verantwoordelijkheid te nemen, daar liegt ze toch niet om. Veel mensen met een kleurtje hebben weleens iets vervelend ervaren op hun werk of simpelweg gewoon in deze samenleving, dat is toch ook zo. Niet alleen Wilders maar ook rechts-extremisten doen harde uitspraken en toch zijn wij niet in staat ze een kopje kleiner te maken. Laat Sylvana voor wat ze is en laat ons leren om elkaars mening te accepteren.


  Maak melding

 18. ook vrede met U Zuster Sandra….lijdt en leidt dan in stilte. zwarte of witte wie onzin uitkraait wordt aangepakt. Jaloers op Sylvana en haar schoonheid?…neen. want dan zou ik ook jaloers moeten zijn op die klappen en die echtscheidingen en die rare mannen in haar leven (ze verteld deze dingen zelf) en de afwijzingen die ze krijgt in TV land. Ik vind alleen dat wij Surinamers en andere mensen van kleur in een beter daglicht voorbij de Nederlandse pers moeten komen. En volgens mij is dat geen slecht streven


  Maak melding

 19. Nr. 17. Ik werk met verschillende culturen en kan jou bij deze zeggen dat ik toch liever kiest voor de Sur. mannen. Dit omdat zij openlijk zijn en alles van ze kan verwachten.
  Heb je soms het onderzoek van de Nederlandse mannen gelezen?,alles gebeurt geheimzinnig en hebben twee gezichten.
  Wat denk je soms van de andere culturen???

  Trouwens “sommige vrouwen” kiezen soms zelf voor om zo te leven met een man.

  Sylvana haar eigen uitspraken nekken haar. vergeet niet, haar roots is en blijf een donkere creoolse vrouw en haar vader is ook een donkere man. Dus zou ik zeggen let maar op jou woorden Sylvana.

  Janny


  Maak melding

 20. SYLVANA,SYLVANA,je lijkt een echte hollander, altijd een andere de schuld geven.Jij hadt zelf die keuzen gemaakt,om met zulke mannen te gaan.IK ben al 22jaar getrouwd,en ik twee kinderen,ik heb geen buitenvrouw enz.niet alle zwarte mannen zijn het zelfde.Wil jij mij zeggen dat blanke mannen beter zijn,die gaat nooit vreemd zeker?blijft jij maar in je droom meid,misschien wordt je een keer wakker.Ik ben getrouwd met een hollandse vrouw,maar ik ga nooit zwarte vrouwen bekriticeren.Dus Syvana,zoek maar een blanke man,en succes mee.Laat de zwarte mannen in hun waarde.Verder vind ik je een toffe meid,maar denk goed na voordat jij bepaalde dingens zegt.


  Maak melding

 21. Heb vandaag het artikeltje gelezen op nu.nl over Sylvana.
  En als je de reacties leest over haar hoe ze wordt neergehaald. Sommige reacties zijn niet mals! Maar goed…ik zou zeggen Sylvana: hollandse mannen zijn geen haar beter!! Ze bedriegen, waar je erbij bent en als het niet genoeg is soms van twee walletjes eten (man en vrouw tegelijk). Jammer dat ze haar tijd besteedt heeft aan de Telegraaf, want die krant heeft het liefst negatiefs over zwarten en kleurlingen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.