dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd ziet geen reden onvrede

Surinaams staatshoofd ziet geen reden onvrede

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 okt – Er is geen harde reden waarom onvrede zou moeten heersen in de samenleving. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Niet dat er geen grote problemen zijn, zoals armoede en sociale achterstanden. Het is ook niet zo dat de regering die problemen niet erkent.

Wie dat beweert, is misleidend bezig. Dat geldt zeker degenen die demonstraties plannen als protest. Sociale problemen en de uitkomst van het maritiem geschil worden dan meegenomen als argument. “De leiders in de regering weten wat het betekent op te groeien in armoede, ook onze ouders hebben moeten zwoegen”, zegt Venetiaan. Dus kan niet gesteld worden dat de inzet ontbreekt.

De regering spant zich in om verlichting te brengen. Niets wordt aan het toeval overgelaten of het nu om het grensgebied gaat of binnen Suriname zelf. “Dus laten ze u niet voor de gek houden en u sturen om letsel op te lopen. Suriname is misschien geen land van melk en honing, maar er zijn genoeg kansen voor iedereen om zich te ontwikkelen”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Dreigement van Vnoshine… Dus laten ze u niet voor de gek houden en sturen om “”letsel op te lopen””.

  De vraag willen zij u “letsel” toebrengen Vnoshine.
  Zo bent u levens gevaarlijk bezig.

  Ga weg met jouw schurkenbende.
  Dat moet je doen.(en niemand praat over letsel)zeer slechte en levens gevaarlijke Pres.dat jij bent.


  Maak melding
 2. Bosje heeft nooit met geweld gedreigd.

  Remember Abaysa: killer Vtje.

  Geweld als u erom vraagt dan moet u het krijgen.

  Zeg gewoon alleen geweld zal mij van de Pres stoel halen.

  Dus jij wil COUP !!!!!!


  Maak melding
 3. laten ze u niet sturen om letsel op te lopen? elk surinamer heeft het democratischrecht om te demonstreren.als het volk vindt dat zijne exellentie niet goed functioneert dan is het naar de inzichten van het volk zelf en die inzichten staan boven de inzichten van u zijne exellentie. het volk heeft uiteindelijk het hoogste macht zijne exellentie.men vergeet vaak dat men volksvertegenwoordigers is en niet geboren als president ook al is hij de langst zittende president van suriname.ze zitten alweer een tijd en naar het schijn leren deze mensen niks uit het verleden .de verkeerde houding van dezelfde machtmisbruikers in 1979 is mede de oorzaak geweest dat militairen samen met het volk in opstand kwam,met als gevolg een hele nare periode waar links en rechts klappen in alle hoeken van de surinaamse samenleving er doden te betreuren zijn geweest en klappen uitgedeeld en geincasseerd.bij sommigen hebben de klappen wat gevoeld gevallen of ervaren weer anderen hebben traumatische of psygische en ook nog emotionele schade en matrieeleschade. hopelijk kunnen we deze periode afsluiten en een goede richting op gaan met suriname. dat kan alleen door alle problemen die een goede samenwerking tussen partijen in de weg staan onder 1 kap te brengen , begraven ,verbranden , vergeten of achter het behang plakken dit zal zeker niet eenvoudig zijn maar alleen zo kunnen we een goede basis nalaten voor de toekomstigen.een mens heeft meer waardigheid als het zelfstandig handeld, denkt en zich kranig houdt een zwak volk die zich door buitenlanse inmenging laat leiden wordt misleid. europa bundelt zich [europeese gemeenschap]en suriname zit niet in de europeese gemeenschap en moet nu eindelijk een eigen staatspolitiek gaan bedrijven.die tijd van pengel is allang verledentijd die man sprak overzee’s met een zwaar nederlands accent.en dat past allang niet meer in suriname van nu.


  Maak melding
 4. ik weet niet wat de reden zijn dat slechte mensen langer leven, voor al als het gaat om een leiding gevende die lang leeft.want hoe langer een leiding gevende leeft hoe meer het volk gaat leiden. men doeld het hele volk. door een paar debile.
  die venetiaan en sardjoe zijn de grootste debile van deze eeuw.


  Maak melding
 5. VENE,Niet met zeurverhaal komen maar aanpakken. Inintiatief tonen. Ondernemen. Vooruit kijken.Niet blijven hangen…..
  En natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor de misstanden die er zijn geweest, het is niet de bedoeling dat we de fouten uit het verleden herhalen, maar laten we ons zelf en de jeugd niet gek maken met dingen uit het verleden waaraan we toch niets meer kunnen veranderen en waaraan we geen schuld hebben.
  Wie een slaatje probeert te slaan uit de ellende van zijn betovergrootvader is niet serieus te nemen.
  Hoeveel generaties moet nog zwoegen, zweepslagen en stokslagen incasseren en met hongerige buik naar bed gaan….Vene..

  Ik zie geen verschil tussen NPS van VENE en VOC-mentaliteit…
  Kenmerkend aan de VOC-mentaliteit is niet de ondernemingszin, maar de asociale roofzucht..plunderen …


  Maak melding
 6. Ik ben het eens met de president dat er genoeg kansen zijn voor iedere burger om zich te ontwikkelen in Suriname Maar niet als deze regering de basisbeginselen voor een appel en een ei verkoopt aan uitbuiters
  Ins comes first!!!!!!!!


  Maak melding
 7. Die hersendode gasten ziet geen ontevredeheid. om te zien dat ze 5w branden ze sporen niet de meeste mensen pinaren in su.wie goed doet die goed ontmoet.stelletjes ROVERS (uitbuiters)front e kier a heer volk.ding no lob a volk. die hele volk van su slaap ook.word eens wakker su stem op een ander partij.anders blijven jullie tot je dood in die puinhoop.(5w)ga voor 100w dat na mang.


  Maak melding
 8. Vene voelt nattigheid en erkent nu plotseling dat er wel armoede en sociale achterstanden zijn terwijl Vene en co dit structureel hebben ontkent in diverse toespraken.
  Vene en Co hebben misschien wel goede dingen gedaan en enig vooruitgang gebracht maar heel Front kraamt nu alleen rotsooi uit. duidelijke gedragingen en uitspraken van mensen die het stuur kwijt zijn.
  Hoe zo letsel oplopen als mensen willen demonstreren om hun onvrede kenbaar te maken. Baya dis erg moro Boouta(jrn 80: “wie op straat gaat zal er van lusten”, was de uitspraak van een militair, maar Vene is geen militair, dus neem ik hem deze uitspraken extra kwalijk)
  Hoezo moet het volk nu tevreden zijn als er bij het leven wordt geroofdop diverse ministeries en niet berecht.
  Ex JC leden krijgen een baan bij de CIVD, Vene droengoe zondro foe dring sopie, dus ga maar lekker rusten en laat de boel achter voor integere mensen.


  Maak melding
 9. natuurlijk heeft iedere volke het recht om te protesteren daar ben ik het met iedereen eens , maar laten we twee dingens naast elkaar zetten de tijd van bosje en bouterse en de tijd van deze regering onder vene dat moet echt dom en achterlijk zijn om te beweren dat vanaf de revo het beter ging dan nu in suriname , en wat wij surinamers moeten leren is ook zelf de handen uit de mouwen te steken want niets komt van zelf ik wil nog een stap verde gaan vooaral mie kondre mang negre, ik snap vene waarom hij zeg dat er ongelukken kunnen vallen als sommige mensen zich laten ophitsen door bouterse, misschien zijn velen van jullie vergeetachtig maar ik niet het was deze zelfde bouterse die mensen die demonstreden tegen zijn bewind liet afslachten, dan hoor ik mensen hier praten over democratie en recht was het niet deze man die de democratie omver heeft geschoten en alle burger rechten heeft vertrap, en nog iets wij zijn opgevoed met nerderlands dat is ook mijn taal dus als mijn precident nederlands praat is dat geen probleem soms vraag me af hoe mensen aan dat soort onzin verhalen komen,


  Maak melding
 10. aan je eigen onzin noh DU,joe datie ie edeh boro,soso krontowatra deh nah ini.
  Nogmaals, de tijd is niet stil gaan staan,na 27 jaar Bouta?,Als je lijders(leiders) het zo goed met de mensen meenden,was Suriname nu de rijkste onder de Z-Amerikaanse landen,dus sah joe eh blablabla,steeds kom je maar met toen was het slecht en nu is het beter,maar zie je neter hahahahahah ai in je kop zeker.


  Maak melding
 11. Hahahah vene voelt nattigheid en begint te waarschuwen dat de ordedienst (lees politie en militairen) hard zullen optreden.Dus mensen die aan de kant van Bouterse zijn worden in elkaar geslagen!!!!!!!!Wel ik kan nu al vertellen dat het een averechtse uitwerking zal hebben voor NU en de volgende verkiezingen.Het volk is niet dom en achterlijk.Dit is een meesterzet van Desiré Delano Bouterse want als het volk nu iets overkomt dan zal het decemberproces hoe dan ook in het voordeel van Bouterse uitpakken want het volk zal zich nog meer gaan mobiliseren en wreken op deze regering.Vene en zijn ploeg kunnen alvast een asielaanvraag doen bij Balkenende of Bush.


  Maak melding
 12. Bouterse is een meester in het troefcall-kaartspel en vene heeft nu al een belangrijke troef uit handen gegeven want als er weinig of geen protesterenden komen opdagen dan kan dat toegeschreven worden aan de dreigende woorden van Venetiaan om HARD door de “ordediensten” te worden aangepakt.


  Maak melding
 13. Zoals ik eerder schreef,kan Vene en zijn boeven niet meer helder denken.
  Blijkbaar is Vene de clutch kwijt.
  Hij weet niet meer wat hij nu moet kraaien.
  Nu het duidelijk geworden is dat hij een waardeloze president ter alle tijde is geweest van Suriname.

  Boeven en soortgenoten krijgen een baan met pistool zodat ze s’avonds iedereen kunnen beroven van hun rijkdommen.

  Maar de zwarte – bruine neger van de Vier Hopjes stront partij ziet het niet liggen voor de koelies.

  Moeten ze nu ook in opstand komen?
  Waarom heeft Vene die Djoeka’s van Brunsie geen letsel laten aanbrengen voor hun bezetting?
  Omdat het djoeka’s of soortgenoeten zijn van Vene en Sardjoe.

  Echte rare kabes zijn deze moordenaars..


  Maak melding
 14. Nr 11 du. jouw democratie met zoveel schurken.!!!
  Weet jij nog waarover jij zit te lullen man.
  Ben jij ook lid van de boevenclub V&S(nps/vhp)
  Waar de NPS altijd met kruimels blijft zitten.


  Maak melding
 15. iedereen ken die gezegde van sa kaw skrifie boeriki no kang lesi dus als je de diepere betekenis van woorden niet kunt vatten zal je gauw geneigd zijn om te zeggen dat het onzin is, simpel weg om dat het je verstand te boven gaat .mensen die niet kunnen begrijpen dat de wijze van politiek uitvoeren de oorzaak is van de wanorde in het land ,die mensen zijn bekrompen.en nog een feit is dat je wel nederlands opgevoed ben dat is mooi en waar voor jou, maar nederlanders praten over hun eigen cultuur en dat is een andere koek mie boi.dus wakker worden mie boi!


  Maak melding
 16. Hr.Isri en Tek ju ay luku,jullie hebben de zaak goed bekeken.

  Die k..lo Du is van de vier hopjes strontpartij ja, een bloeddorstige beest is hij.

  de redaktie zal weer censureren.soms zeg men Tan tiry ano don(g)


  Maak melding
 17. als er iemand is op deze forum die ik niet kan uitstaan dan is het du wel.ik ben geen voorstaander van bouta maaaaaaaaaaar als die man met sterke argumenten komt dan kan er wel geluisterd worden want dom is hij niet z.a du beweert.als hij zo geisoleerd leeft waarom koop je zijn kouseband,en pomtayer hier in ned of wist je dat niet DU randdebiel dat je bent ja hij is VERDACHTEin het decemember proces en bush dan hoeveel heeft hij niet afgeslacht debiel. als een president zijn land in de uitverkoop doet is hij een goede president he DU.denk aan patamaka 50000 chinesen daar waar vroeger djoekas de palmolie produceerden wordt nu door chinesen gedaan en welke zijn dat moordenaars,verkrachterswie zijn Dat .WAT NOG MOOIER IS ER MAG NIETS GEZECHT WORDEN OVER DE KWESTIE GUYANA. WEES BLIJ DAT BEVEL HET VIA EEN REFERENDUM AAN HET VOLK HEEFT VOORGELEGT HEEFT VENE OOIT HET VOLK DIE HEM DAAR HEEFT GEZET BIJ BETROKKEN NOOIT.HIJ BEPAALD VOOR HET VOLK ID DAT DEMOCRATIE.du je tek sjeng njang wisi.als je weet wat dat betekent dan snap je het.uitkering trekker. DWIGHT


  Maak melding
 18. Deze man ronald venetiaan heeft het land omhoog gekrikt naar afrikaanse maatstaven.
  Getuige het aantal roofmoorden, overvallen, verkrachtingen van tieners in het bijzijn van de ouders schrikbarend is toegenomen in het paradijselijk republiek suriname.
  De NPS heeft het land dieper de afgrond in geduwd, vergeet niet dat deze man de val van regering Sedney heeft bewerkstelligd. Het ging nergens over het hij kon het niet hebben dat de vhp gewonnen had en hij moet koste wat kost de regering van Sedney ten val brengen , hij gebruikte daarbij raciale argumenten. Net zoals henk arron ook raciale argumenten had gebruikt met het credo wie heeft abaisa doodgeschoten?
  Dus het binnenland ging overstag op een gespekte maaltijd van bruine bonen en zoutvlees. Vergeet ook niet woningbouw projecten deze huizen zijn hardhandig ingenomen door bosnegers, die nooit een toiletpot en wasbak gezien hebben en ook niet weten wat de functie hiervan is. Mensen die keurig stonden geregistreerd konden het schudden.
  Kijk maar eens in de regering zitten criminelen, moordenaars en verkrachters zie brunswijk en co. Waarom heeft hij deze persoon nooit laten oppakken en berechten? Afrikaanse taferelen. Nee zijn soortgenoten (bosnegers) mag niet aangepakt worden, het doet hem pijn.
  Aziaten mogen uitgeroeid en berooid worden. Heb je ooit een nationale oproep op televisie gezien om aan zijn soortgenoten (bosnegers) te vragen, soortgenoten laten we a.u.b. in een beschaafde maatschappij leven en laten we onszelf behandelen bij de afdeling DNA-diagnostiek voor onze bederfelijke erfelijke genen .
  Vergeet niet dat deze man ronald venetiaan toen hij nog les gaf raciale opmerkingen maakte jegens Javanen, Indianen en Hindoestanen.
  Bij de volgende verkiezingen zul je zien dat volop bruine bonen met zoutvlees wordt opgediend voor de eigen achterban dat gebruikt wordt als voedselstemvee. Na de overwinning volgt veel tam tam en gefeest en gebeest daarna volgen jaren van armoede, honger, criminaliteit, bedeltoer, recht van de sterkte enz…
  Kijk ronald venetiaan de onafhanklijkheid moet je niet associëren met MTV of TMF .


  Maak melding
 19. Dwight neem bong-go(ka) met die randdebiel mee,

  pijskaartjes zijn ze.je hebt vooral die @du
  door als iemand een draad kwijt heeft, dringt niets door,Ay njan ay lay heby,sa ay kesy fu santakie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES