Venetiaan: clear sky turbulentie boven Suriname

15

PARAMARIBO, 30 sep – Het is een vergissing als wie dan ook denkt munt te kunnen slaan uit het resultaat van het maritieme geschil. Dit zegt president Ronald Venetiaan naar aanleiding van het aanstaande straatprotest van de oppositie. Suriname heeft geen behoefte aan koude drukte.

Het gaat steeds meer de goede kant op en dan ineens “hebben we clear sky turbulentie”, zei Venetiaan bij de herdenking van de eenenzestigste jaardag van zijn Nationale Partij Suriname, NPS. “Wet en recht waar wij zelf gekozen hebben onderdeel van te zijn, daar wordt nu tegen geageerd. Het zeerecht heeft gesproken en daar moeten wij ons aan onderwerpen.”

Dat schijnt maar niet te gebeuren. Volgens NDP-leider Desi Bouterse is het hoog tijd dat de regering naar huis gaat. De uitspraak zou te negatief zijn uitgevallen voor Suriname en daar zouden conclusies uit getrokken moeten worden. Volgens de buitenparlementaire Surinaamse Volkspartij moet de regering zich maar eens gaan bekommeren om de emoties van de bevolking en deze niet slechts te laten bespelen door de oppositie.


15 REACTIES

 1. Vtje neem mij niet kwalijk: maar nu de vragen welke President zat te verheerlijken toen de de eerste woningen in Su.weg gebulldozerd waren. = Vnoshine.

  Welke Pres.zat Katibo daar in Albina te verheerlijken ..incl Leven op Plantage’s =Vnoschine.

  Welke nu aan de macht zittende Pres heeft gestaakt voor ondergang Jopie Adolf Pengel zodat hij uit verdriet het leven moest laten = Vnoschine.
  (jij weet toch: Alleen de dood zal mij van deze stoel afhouden))

  Welke Pres heeft moordenaar van eigen landgenoten in zijn coalitie zitten kijk daar = Vnoshine.

  Welke Pres. zit met domein grondrovers,verblijf vergunningen tegen betaling verstrekkende boeven in zijn coalitie zitten = Vnoshine.

  Welke Pres zit op honde brokjes vanuit Guyana te wachten…zonder na te denken over eigen streven of de wil naartoe = Vnoshine.

  Daarom meneer Vnoshine laat de bevolking van Su. zelf beslissen.
  Zonder jouw vinden zij zeker de weg: met schurken willen wij niks te maken hebben, en vooral niet door jouw (NPS) belazerd worden het is meer dan genoeg 61 jaar doek dat lelijk ding op. En ga daarna lekker thuis zitten.

  Denkt u soms dat uw de KONING van Par’bo ben.
  Met jouw nep DEMOCRATIE.(bende vorming plunderaar) Uw bent puur bezig met ROMMEL !!!!


  Maak melding

 2. ik herinner me deze woorden van de N.P.S jaren geleden nog. “waarde landgenoten, alles komt terecht”. of werd er bedoeld waarde(loze) landgenoten alles komt terecht (in de afgrond). Kijk wat er daarna met het land gebeurd was, donkere jaren. En nu clearsky tirbulentie, natuurlijk merkt hij er niks van, want zo zit de N.P.S in elkaar. zij weten niet wat er in het land gebeurt. clearsky tirbulentie. ik zou zeggen, you better clear the sky your excellentie.


  Maak melding

 3. Een constructieve opppositie levert een bijdrage aan het geven van richting aan en het beleven van de democratie in de rechtstaat.

  De democratie in de rechtsstaat kent geen anarchie en volksmisleiding.


  Maak melding

 4. Het verhaal van die equidistantielijn is niet voor slechts één(1) interpretatie vatbaar, dus voor meerdere uitleg, als blijkt dat ook het buurland Guyana een heel serieus grensdispuut heeft met Chavez, lees venesuela.
  Een stukje Venesuelaanse kust kan dan onmogelijk worden meegerekend bij het bepalen van die uiterst dibieuse “lijn”.
  De mensen waartoe ook ik behoor zijn gevoelig voor zowel het verhaal van Lim-A-Po als dat van Vaseur & Naarendorp, met het verschil dat de Surinaamse zaak uiteraard het voordeel van de twijfel dient te genieten!
  Zelfs tegen een gerechterlijke uitspraak is er beroep mogelijk. Of zijn we weer beland in het tijdperk waar alleen het recht van de sterkste gold?


  Maak melding

 5. hahaahhaa bouterse jij houd niet op echtwaar deze man heeft een kogel nodig om zijn mond te snoeren het zelfde wat hij heeft met de mensen op 8 december word tijd dat de regering hem oppakt voor het volk opzetten tegen het wettige gezag daar moet men gaan kijken of in de wet er geen mogelijkheden zijn om deze man naar zijn hok te sturen let wel op wettelijke mogelijkheden want zo gaat het in een democratie . de zelfde democratie die hij met poten heeft betreden van dat recht mak hij nu gebruik, mooi verhaal maar andere mochten dat niet en moesten het met de dood bekopen maar die mensen die zand in hun hoofd hebben die lopen als dolle honden achter deze dorps gek aan


  Maak melding

 6. weer zo een holle uitspraak van de president,u moet het volk overtuigen dat u alles hebt gedaan om het maximale uit dit geschil te halen maar dat doet u niet,en dat wil het volk horen niet met woorden als clear sky boven suriname daar begrijpt het volk niets van dus komt u met normaal nederlands en goede argumenten om het volk te overtuigen, dan pas bent u een goeie president,en niet de opositie negatief bejegenen.Orlando


  Maak melding

 7. Venetiaan laat van zich horen met dit bericht. Misschien maar goed ook, want ik heb t gevoel dat t nu niet meergaat om zaken die er werkelijk aan toe doen , maar tussen venetiaan en bouterse. Ik ben geen fan van geen van beide en t roer moet omgegooid worden , dat is duidelijk. Dat moet dan maar in 2010 , want op dit moment zijn er geen afdoende alternatieven.Al zou venetiaan gewipt worden , en ik sta er ook nog steeds achter wat ik aldoor heb gezegd , dat zijn regering een zootje is, en dat hij plaats moet maken voor anderen, maar die anderen daar valt bouterse en aanhang, niet onder. Ook al zijn z,n volgelingen een andere mening toegediend. Als venetiaan nu opstapt , dan komen we weer terecht in een viciueze cirkel van een redeloos , reddeloos onbestuurbare land, een free for all. En daar moeten we niet naar toe willen , aangezien t niet zo is , dat er maar met de vingers geknipt hoeft te worden en er staat een instant regering , bestaande uit integere mensen die Su, welvaart zullen brengen.. bouterse roept t volk op om de straat op te gaan , en ook ik heb dat vele malen als ik weer eens boos was om de dingen die niet goed gaan, en hoe ermee wordt omgegaan ,geroepen, maar als die boosheid is wegegeebt , en de realiteit is terug dan wordt t duidelijk waar men allemaal op stuiten zal in zo,n geval.Dan wordt t duidelijk dat t niet zo eenvoudig is. Dus al die mensen die zich laten opjutten , : bezint eer, gij begint.Op dit moment is t verre van rooskleurig, maar wil je dat opgeven voor nog meer onzekerheid, want bouterse zal geen verandering betekenen.Dit zal veel mensen treffen , die t zich niet kunnen veroorloven, wat hun inkomsten betreft, want als ambtenaren t doen , zullen ze misschien nog uitbetaald worden voor hun afwezigheid als ze er een draai aan kunnen geven, maar mensen die voor een particulier werken, die moeten zich eens achter de oren krabben als ze zullen worden gekort in hun loon , wegens ongeoorloofde afwezigheid. De Su. vakbond heeft geen stakingskas, en veel mensen zijn ook niet aangesloten bij een bond omdat ze t contributiegeld ervoor niet kunnen missen. Ok wie goed in z,n slappe was zit moet goed nadenken, wan t hoe dan ook , dat is waar t nu omgaat, NADENKEN, wat men beoogt te bereiken en als dit een haalbare manier voor is. Hoe dan ook ik wens een ieder wijsheid in deze.


  Maak melding

 8. Hoofdzaak Vene,een munt slaan is zoek in uw beleidt. munt slaan bij u,is top 10 no uno, om Suriname te verkopen aan buitenlanders,Pengel En(g) Beeld Ben(G) sa Seky gron,(het beeld van Pengel zal de grond een dreun,verkocht hebben)
  Met al uw politieke verhalen,Hij was een Leider,om macht en verraad is deze Groteleider,zijn graaf in gejaagd zo zit NPS:in elkaar.Hij had eens gezegd, wees gerust alles komt terecht,Er is kleine jongen die Suriname zal Leiden,Zie daar dat is Bouterse.Hij heeft al zij beproevingen door staan,hoe men hem ook noemen wil hij is en blijft een Kind van God zowel ik.


  Maak melding

 9. zou goed gaat het ook niet met suriname vene laten we niet overdrijven. 6% economische groei met 5% inflatie. van die 1% wordt men niet rijk!!. en dan heb ik het niet over het ontbreken van beleid op ELK gebied in suriname En de ALWEER zwakke, kibri kibri politiek tegenover guyana ten aanzien van het tigri gebied….. God zij met suriname, want het is of geen beleid met NF of een narcotica dictatuur met NDP


  Maak melding

 10. Weer zo’n domoor die domme uitspraken doet, en het brengt alsof dat de volstrekte waarheid is. Just for the record:

  Factoren die een rol spelen bij de bepaling van economische groei:
  – orderportefeuilles van ondernemingen
  – inflatie (economische groei is reeds hiermee gecorrigeerd);
  – geldgroei
  – werkloosheid en banengroei
  – ontwikkeling van import en export
  – consumentenvertrouwen
  – Producentenvertrouwen
  – Leading indicators: geven een vooruitblik (i.t.t. lagging indicators) op de economie en is een gewogen gemiddeld van afzonderlijke cijfers: betrouwbaar signaal.

  Inflatie (geldontwaarding): gemiddelde prijsstijging in een land van het ene jaar op het andere.
  Bij deflatie dalen de prijzen. CPI = consumentenprijsinflatie / PPI = producentenprijsinflatie.

  2 oorzaken van inflatie:

  Vraag naar bep.goederen en diensten is groter dan aanbod (vraaggestuurde inflatie).
  Stijging in kostprijs van producten, die worden doorgerekend in de verkoopprijzen (kostengestuurde inflatie). Geïmporteerde inflatie is de doorrekening van verhoogde prijzen van geïmporteerde goederen.
  Algemene gedachte: inflatie in gezond groeiende economie bedraagt ongeveer 2%.


  Maak melding

 11. Arme ‘du’ (reactie no.5),

  Gossie,

  ben jij een dorpsgek, een dolle hond of gewoon ‘gek’.

  Leuk he om zo in je donker kamertje rukraak maar van alles te roepen.

  En het zijn dit soort ‘bluffers’ die je nimmer ergens tegen kom, wanneer er daadwerkelijk strijd geleverd moet worden.

  Arme zielen die graag en heel stoer van alles in hun donker kamertje weten te roepen, maar zelf nergens te bekennen zijn wanneer het op aan komt; ‘een ander zal van alles voor hen maar moeten opknappen’.

  ‘Een – zal ik zeggen – ‘lummeltje’, die tekeer weet te gaan als een ‘bloeddorstig kind’ met zijn scherpe tandjes diep in de uitgezoogde borst van de moeder, die zich geen raad weet met de zogenaamde hongerlust van haar pervers kindje.

  Was ze toen maar niet aan begonnen, denkt zij nu over,

  ke.


  Maak melding

 12. Zo zit DU in elkaar een Bloeddorstige

  BEEST.
  reageer wat no 11 jouw te zeggen heeft,leer jouw president beschaaft te spreken ,met zijn ondergeschikte.met ja, ja ja ja,mentaliteit.


  Maak melding

 13. Venetiaan zegt dat het goed gaat, is deze man hoofdredacteur van fabeltjeskrant?
  Elk president of kamerlid die zulke grove fouten heeft gemaakt moet opstappen zo gaat het in beschaafde staten.
  Maar nee deze stoelverwarmer,racist, en landverkoper blijft vastzitten totdat hij ervan af valt.
  Hij heeft zijn soortgenoten in het binnenland naar een academisch niveau getild.


  Maak melding

 14. In onze sur.surinaamse geschiedenis heeft nog geen enkele staatshoofd goed gescoord.

  Dat is de realiteit,maar toch…we streven er naar…een goed lopende economie met behulp van buitenland(europa/amerika/Japan en China..India/Indo/Z.Korea/Taiwan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.