Debatten en lezingen over Surinaamse kunst

0

Van 2 oktober t/m 2 november 2007 is er een expositie te zien op vijf verschillende lokaties in stadsdeel Zuidoost. Op de tentoonstellingen zijn werken van Frank Creton te zien. Daarnaast worden er lezingen en debatten georganiseerd.

Eén daarvan is het debat ‘Surinaamse kunst of kunst met Surinaamse referenties?’ Hoe verhoudt kunst van kunstenaars die in Suriname zijn geboren of familiebanden hebben met Suriname zich tot de Nederlandse en West-Europese kunsttraditie? Dit debat vindt plaats onder leiding van Afra Jonkers (regisseur).

Op donderdag 25 oktober is er een lezing over ’De toegankelijkheid van de Surinaamse kunst voor de Nederlandse markt’ en op vrijdag 2 november een debat naar aanleiding van felle protesten uit delen van de Afro-Surinaamse gemeenschap betreffende het Anton de Kom beeld op het Anton de Komplein.

Meer informatie hierover is te lezen op de site van Amsterdam.nl.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.