Zwaardere straffen voor drugskoeriers

3

De rechtbank in Haarlem gaat vanaf maandag drugskoeriers die voor het eerst op Schiphol worden gepakt met harddrugs zwaarder straffen. Koeriers die bijvoorbeeld 750 gram cocaïne bij zich hebben, komen er voortaan niet meer met een taakstraf en een voorwaardelijke straf af, maar krijgen celstraf, zo heeft een woordvoerster van de rechtbank vrijdag bekendgemaakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) kondigde afgelopen voorjaar aan dat de strafeisen tegen drugskoeriers op Schiphol omhoog zouden gaan, omdat de stroom bolletjesslikkers uit met name de Nederlandse Antillen, Venezuela en Suriname volgens Justitie beheersbaar was. De rechtbank liet toen nog weten die nieuwe richtlijn niet te volgen.

Justitie moest noodgedwongen tijdenlang lagere straffen eisen tegen bolletjesslikkers, omdat er onvoldoende ruimte was in cellencomplexen. Buitenlanders werden zelfs met een dagvaarding teruggestuurd naar het land van herkomst. De grote stroom aan koeriers is inmiddels voorbij.


3 REACTIES

 1. Als de vliegbelasting voor surneds en vakantie gangers doorgaat, dan moet het ergens weer terug verdiend worden…en of anders iedereen schiphol vermijden en andere europese luchthavens kiezen voor vakantie plezier…


  Maak melding

 2. de gemiddelde loon in suriname is drie euro per dag in de hete zon. de hele dag voor drie euro. kan mijn voor stellen dat sommigen een huis willen bouwen om te wonen.
  want elk mens wil in een huis wonen. er zijn een hele boel idioten op dit werld die alleen naar anderen kijken en zeggen die is crmineel en dat is crimineel maar om te helpen. ho maar. ze stelen zelf wel.zij zijn nog erger.veel erger.die regering bijv.dat zijn grote kaaimans. ze krijgen hun straf wel. iemand die misbruik van zijn positie maakt krijgt zijn straf wel. wees niet bang als je arm ben.zij komen ook aan de beurt.alles heeft zijn einde. de aarmoede en de rijkdom.


  Maak melding

 3. Het zij zo gebleken dat alleen buitenlanders hiervan de lasten zullen dragen terwijl de eigenklijke geld schietters Engelsen en Duitsers en Nederlanders dus zelf de Fransen die dit soort criminele activiteiten doen finacieren ( Europa )
  Daarnaast worden de buitenlandse inwoners der nederlanden zwaar benadeeld.
  Zij hebben meestal geen Kapitaal
  Maar die kwamen eigenlijk naar Nederland om geldt te verdiennen om zo in hun geboorteland een kapitaal te hebben.
  Dan noem ik maar wat hoor.
  een huisje en een perceel en de resr dat ken je wel tenminste dat is mijn verlangen en ervaringen beslist in Nederland als Surinaamse Nederlander.
  De buitenlanders zullen ook nooit wat mogen verdienne dat boven het abnormaal.
  Want ik kan nu ook een mediche instelling beginnen en drugs daar voor nodig te hebben om deze medicijnen te produceren.
  Noem ik maar een voorbeeld Cocacola en Columbia Venuzuala.
  bij voorbaat dank voor u aandacht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.