donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet eigen visstand beter bewaken

Suriname moet eigen visstand beter bewaken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 sep – Suriname zal de eigen visstand beter moeten bewaken, willen voortbestaan en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De huidige aanpak is weliswaar goed, maar niet voldoende.

De toepassing van het Vessel Monitoring Systeem, VMS, is geschikt genoeg om na te gaan waar een bepaalde vissersboot zich bevindt. Met behulp van satelliet en computer kan exact worden vastgesteld of in beschermd water gevist wordt of niet. Er kleeft één nadeel aan. “Het VMS is voor eerlijke mensen, boten zonder dit systeem kunnen niet gezien worden”, zegt Raghoebarsing.

Alle boten die officieel geregistreerd staan, zijn voorzien van een zendertje. Terwijl deze dus nauw gevolgd worden, gaan andere vrijuit. “Onze boten alleen controleren en de boten uit onder andere Guyana zonder VMS vrij hun gang laten gaan, betekent onvoldoende bescherming”, zegt Udo Karg van vissersorganisatie SSA. Dus wil LVV gaan voor actievere kustbewaking en strengere wetgeving.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES