Suriname moest natuurlijke hulpbronnen inbrengen

4

PARAMARIBO, 29 sep – Suriname heeft jammerlijk gefaald in het krachtig beargumenteren van zijn standpunten in het maritiem geschil met Guyana. Dit stelt Jules Ramlakhan van de buitenparlementaire politieke partij HPPplus. Onder meer zijn de natuurlijke hulpbronnen niet genoemd als reden voor aanspraak op een bepaald deel van het gebied.

“Ondanks het feit dat die mogelijkheid er was, zijn de mogelijke voorkomens van de levende of niet-levende natuurlijke hulpbronnen in het maritiem gebied, totaal niet betrokken en overwogen bij het bepalen van de maritieme grens tussen Suriname en Guyana”, zegt Ramlakhan. Voor het arbitragetribunaal was er dan ook geen andere keus dan slechts de kustgegevens de doorslag te geven.

Guyana zou dan ook bijna alle potentiële oliegebieden toegewezen zijn. Het tribunaal zag geen reden af te wijken van de voorlopig getrokken equidistantielijn. In punt 392 van de uitspraak wordt geconcludeerd dat er geen relevante omstandigheden waren om de voorlopige equidistantielijn in de exclusieve Economische Zone en in het continentaal plateau aan te passen.

“Had de equidistantielijn er niet anders uitgezien als wij de gunstige prospect oliegebieden hadden ingebracht als criterium? Ons doel hoort toch zonder meer ook te zijn dat ons volk het economisch beter gaat hebben? Waarom is dan dit economisch motief niet betrokken in deze case?”, aldus Ramlakhan. Het mag dan ook niet vreemd worden gevonden dat het spijtgevoel overheerst in de samenleving.

4 REACTIES

 1. Gewoon een stel domoren aan de macht.

  Zij zien het land liever vol met kruitdampen en landverkopers i.p.v. het land tot ontwikkeling te brengen.

  Maar ja onderleiding van groot NPS met haar 5 zetels lopen zij nog te brullen de computer heeft dit bepaald(berekend)in nadeel van Su….maar ja computers met boeven software voor domoren.


  Maak melding

 2. Een of ander domoor van de NPS (Coby)wist nog te schreeuwen en te brullen om de gemeenschap wijs te maken dat als het goed gaat met Guyana: wij het ook goed zullen hebben.

  Dit is gewoon een kinderlijke gedachten gang.

  Als jij lief ben krijg je snoep van de Sint.

  Ik denk dat als je als hond ga zitten wachten op de Guya’s dat jij een paar flinke schoppen onder je kont gaat krijgen:dit omdat jij geen eigen streven heb,en als lastige hond de boel voor hen komt en wil verzieken.

  Daarnaast moet Coby weten dat er maar een spoor door de NPS gelegd is, maar die ligt ergens in het BOS.(oost-west)

  De andere sporen: zijn poep sporen in de toiletten: achter gelaten thuis bij de handelaren….met wie zij geld van de staat(het volk) weggemaakt hebben.


  Maak melding

 3. Ramlakhan is een sukkel die begin en eind omdraait. Als je de grens tussen twee erven bepaald dan ga je niet kijken naar de vruchtbomen maar eerst een rechte lijn tussen de grans palen trekken. Volgens de logica van Ramlakhan wordt het een slinger lijn omdat iedereen baat moet hebben van de vrucht bomen. Kinderlijk naief denken. iemand van dat niveau kan beter sjouwer in de haven worden.


  Maak melding

 4. Er is geen enkele doordachte onderbouwing mogelijk voor hetgeen Ramlakhan vertelt.

  Het is warme lucht die kant nog wal raakt. Hopelijk zijn onze mensen inmiddels een beetje slimmer om dit te doorzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.